20 / 05 / 2024

afyonda kullanılmayan binalar kamu yararına tahsis edilecekmi

afyonda kullanılmayan binalar kamu yararına tahsis edilecekmi

Afyonkarahisar Defterdarı Mustafa Ceylan, Devlet Malzeme Ofisi ile kullanılmayan hastane binalarının akıbeti hakkında bilgi verdi. Ceylan, kentte kullanılmayan binaların kamu yararına kurumlara tahsis edilmesini istediklerini söyledi....

Depremde yatay mimari yapıları korumaz! Yıkılmayan binalar için zemine uygun bina tasarımı gerek!

Büyük yıkıma neden olan Kahramanmaraş depremlerinin ardından, kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı. Bu kapsamda depreme dayanıklı binaların nasıl yapılması gerektiği de sık sık gündem oluyor. İnşaat Mühendisi Ahmet Çelikkollu, konuyu değerlendirdi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar... 

Eminönü, Karaköy, Beşiktaş ve Kadıköy... İstanbul'da terk edilmiş binalar tehlike sinyalleri veriyor!

İstanbul'da genellikle Eminönü, Karaköy, Beşiktaş, Kadıköy ve Üsküdar gibi yerlerde bulunan terk edilmiş, kullanılmayan binalar İstanbul için tehlike siyalleri veriyor.

Bakanlığa ait kullanılmayan taşınmazlar mecliste!

Bakanlığa ait kullanılmayan taşınmazlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Antmen, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ankara Büyükşehir, kullanılmayan bina için 2 milyon 250 bin TL ödeme mi yaptı?

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin kullanılmayan bir bina için, Ankara Büyükşehir Belediyesi bütçesinden "kira" adı altında toplamda 2 milyon 250 bin TL ödeme yaptığı belirtildi.

İnegöl'deki 2 metruk bina yıkıldı!

Bursa İnegöl Belediyesi, kullanılmayan tehlike arz eden 2 metruk binanın yıkımını gerçekleştirdi. Şehir merkezinde ve kırsal mahallelerde de tehlikeye neden olan binalar tek tek yıkılıyor.

Bakanlığa bağlı binaların enerji kimlik belgeleri mecliste!

Bakanlığa bağlı, ilgili ve ilişkili kurum ve kuruluşlar tarafından kullanılan binaların enerji kimlik belgeleri ve enerji giderleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Arslan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

ABD Hazine Bakanlığı Fed'den kullanılmayan Kovid-19 fonlarını iade etmesini istedi!

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, ABD Merkez Bankasından (Fed) yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ekonomik etkilerine karşı uygulamaya koyulan kredi programları kapsamında kullanılmayan 455 milyar dolarlık fonun iade edilmesini istedi.

Şehir hastaneleri binaları geç mi tamamlanıyor?

Yap-kirala-devret modeli ile inşa edilen şehir hastaneleri için milyonlarca TL harcandı. Şirketler, temin etmesi gereken tıbbi cihazları temin etmedi ve hastane binalarını ise zamanında bitirmedi. Şehir hastanesinin açılmasıyla boşaltılan ve kullanılmayan hastane binaları için de milyonlarca TL elek

Tarihi binalar halkın hizmetine giriyor!

Beyoğlu Kültür Yolu Planı için, kullanılmayan tarihi binaların sahipleriyle görüşmelerde bulunduklarını söyleyen  Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Bunların tamamını sadece kültür ve sanat amaçlı olarak başta İstanbul olmak üzere Türk halkının kullanımına kazandıracağız” diye konuştu. 

Karacabey'deki metruk binalar tek tek yıkılıyor!

Bursa Karacabey Belediyesi ilçede ‘modern kent’ hedefi dönüşüm çalışmaları hızla devam ederken, ilçe içerisindeki kullanılmayan ve yıkılmak üzere olan metruk binalarla mücadele ediliyor.

Nevşehir’de kullanılmayan binalar yıkılıyor!

Nevşehir’de, vatandaşların can güvenliğini tehdit etmesiyle, kentin estetiğine zarar veren ve kullanılmayan binaların yıkımı gerçekleşiyor.

Mersin'de kullanılmayan binada çökme!

Mersin'de sit alanı olarak belirlenen ve kullanılmayan 2 katlı bina çöktü.

Ege'nin kullanılmayan arazileri tarıma kazandırılıyor!

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, İzmir, Manisa ve Uşak'ta 45 bin 564 hektar alanda hayata geçirilen arazi toplulaştırma çalışmalarıyla kullanılamayan alanlar ekonomiye kazandırıyor.

afyonda kullanılmayan binalar kamu yararına tahsis edilecekmi Haberi

afyonda kullanılmayan binalar kamu yararına tahsis edilecekmi


Afyonkarahisar Defterdarı Mustafa Ceylan, kentte kullanılmayan binaların kamu yararına kurumlara tahsis edilmesini istediklerini söyledi.


Ceylan, Devlet Malzeme Ofisi ile kullanılmayan hastane binalarının akıbeti hakkında bilgi verdi. Devlet Malzeme Ofisi binalarının okul olarak kullanılmasını önerdiklerini belirten Ceylan, “12 bin 850 metrekarelik bir alan olan Devlet Malzeme Ofisi Özelleştirme İdaresi Başkanlığına ait. Başkanlık ihalesini yaptı. Bizim tasarruf yapma hakkımız yok. Biz Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bölgede okul yapılması adına önerdik orayı. Milli Eğitim de talep de bulundu. Belediye imar değişikliği yaptı. Özelleştirme İdaresi uygun bulmadı.” dedi. 


Eski hastane binaları hakkında bilgi veren Ceylan, hastanelerin tahsisli olduğunu belirtti. Ceylan, eski SKK Hastanesi'nin bulundu alanla ilgili olarak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün spor salonu yapmak üzere talepte bulunduğunu anlattı. Talebi Ankara’ya ilettiklerini ifade eden Ceylan, Devlet...