20 / 05 / 2024

afyonda okul ihtiyacı varmı

afyonda okul ihtiyacı varmı

Afyonkarahisar’da 500 derslik ihtiyacıyla birlikte bin 500’ün üzerinde öğretmen açığı bulunuyor. Buda 24 derslikli 21 okul anlamına geliyor. Derslik sıkıntısından dolayı 31 okulda halen ikili öğretim yapılıyor...

Hakmar 1 Eylül indirimli kırtasiye kataloğu yayınladı! 1 Eylül 2022 Hakmar indirimli aktüel ürünler yarın raflarda!

Hakmar 1 Eylül 2022 indirimli aktüel kataloğunda bu hafta yüzlerce okul ihtiyacı indirimli bir şekilde satışa sunuldu. İşte Hakmar indirimli aktüel 1 Eylül 2022 Perşembe fiyat listesi…

A101 1 Eylül kırtasiye kataloğu yayınladı! 1 Eylül 2022 A101 indirimli aktüel ürünler yarın raflarda!

A101 1 Eylül 2022 indirimli aktüel kataloğunda bu hafta yüzlerce okul ihtiyacı indirimli bir şekilde satışa sunuldu.İşte A101 indirimli aktül 1 Eylül 2022 Perşembe fiyat listesi…

Mamak Şahintepe Mahallesi'nin okul ihtiyacı TBMM gündeminde!

Ankara'nın Mamak ilçesine bağlı Şahintepe Mahallesi'nin okul ihtiyacı meclis gündemine taşındı. CHP'li Hakverdi, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Niğde Çavdarlı Köyü'ndeki okul binası ihtiyacı TBMM gündeminde!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde'nin Merkez ilçesine bağlı bir köyün okul binası ihtiyacına ilişkin soru önergesi hazırladı..

Bursa Ertuğrul'un okul sorununu Nilüfer Belediyesi çözecek!

Başkan Burada karavanını Ertuğrul Mahallesi’ne taşıyan Başkan Mustafa Bozbey sorunları yerinde dinledi. Bozbey, okul ihtiyacı başta olmak üzere mahallenin tüm taleplerini yerine getirmeye çalışacakları sözünü verdi.

Educos Academy okul yatırımı yaptı!

Nitelikli eleman ihtiyacının artması işadamlarına okul yatırımı yaptırdı. Educos Academy, işsiz gençlere eğitim vererek, iş garantisi sağlıyor.

Talas'ta 24’er derslikli bir ilkokul ve bir ortaokul yapılıyor!

Konut yapımı hızla devam eden mahallelerde okul ihtiyacını karşılama amacıyla Anayurt ve Saylar mahallelerinde Kayseri Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığınca (YİKOB) 24’er derslikli 1 ilkokul ve 1 ortaokul yapılıyor.

Amasya Gümüşhacıköy'e okul için arsa hibe edildi!

Amasya Gümüşhacıköy Belediyesi Artıkabat Mahallesinde bulunan TOKİ konutlarının da okul ihtiyacının karşılaması için 4 bin 176 metrekare arsayı hibe etti.

Antalya Konaklı'daki vatandaşlar belediyeden okul talep etti!

Konaklı sakinleri, mahallelerindeki üç ilkokulun ihtiyacı karşılamadığını belirterek, yeni bir okul yapılmasını istediler. Konaklı'daki okul sıkıntısı velileri de harekete geçirdi.

Kayseri Belediyesi 5 okul inşa ediyor!

Büyükşehir Belediyesi Kayseri’de eğitimin kalitesinin artması için desteklerini sürdürüyor. Başkan Mustafa Çelik, okul ihtiyacını görerek bu duruma duyarsız kalamayacaklarını belirterek, farklı mahallelerde beş okul yaptırdıklarını söyledi.

Ağrı'da yeni lise ve öğrenci pansiyonun temeli atıldı!

Kenttteki okul ihtiyacını karşılamak amacıyla inşa edilen 24 derslikli Sosyal Bilimler Lisesi ve 200 öğrenci kapasiteli pansiyonun temel atma töreni gerçekleşti.

Esenyurt’a yeni okullar geliyor!

Esenyurt ‘ta okul ihtiyacını karşılamaya yönelik önemli adımlar attıklarını belirten Esenyurt Belediye Başkanımız Sayın Necmi Kadıoğlu, “Tam 26 tane protokolü yapıyoruz. Dolayısıyla okul sayısı artıyor” dedi.

Esenyurt'ta Ömer Dinçer İlkokulu törenle açıldı!

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, nüfus artışının yoğun olduğu ilçede okul ihtiyacını karşılamaya yönelik önemli adımlar attıklarını belirterek, “Tam 26 tane protokol yapıyoruz. Dolayısıyla okul sayısı artıyor” dedi.

afyonda okul ihtiyacı varmı Haberi

afyonda okul ihtiyacı varmı


Afyonkarahisar’da 500 derslik ihtiyacıyla birlikte bin 500’ün üzerinde öğretmen açığı bulunuyor. Buda 24 derslikli 21 okul anlamına geliyor. Derslik sıkıntısından dolayı 31 okulda halen ikili öğretim yapılıyor. Öğretmen olarak 8 bin 935 normuna karşılık halen bin 500’ün üzerinde öğretmen kadrosuna ihtiyaç var. 


Afyonkarahisar Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, 2013 yılında 624 derslik planlaması yapıldığını, bazılarının ihalesinin yapıldığını ancak bunların tamamlanmasının 2-3 yılı bulabileceğini söyledi. 


AK Parti Afyonkarahisar İl Genel Meclisi(İGM) üyesi Eğitim Danışmanı Ünal Yılmaz da Afyonkarahisar’ın eğitimdeki başarı sırasının istenilen bir düzeyde olmadığını söyledi. Yılmaz, başarı sırasının 50’nci sıralarda olduğunu kaydetti. Derslik ve öğretmen açığının başarısızlığın nedenlerinden birisi olarak söylenebileceğini ifade eden Yılmaz, “Şimdiye kadar problemin tespiti ve çözüm önerileriyle ilgili hazırladığımız raporları hem İGM’ye hem de valilik nezdinde defalarca...