29 / 04 / 2024

Educos Academy okul yatırımı yaptı!

Educos Academy okul yatırımı yaptı!

Nitelikli eleman ihtiyacının artması işadamlarına okul yatırımı yaptırdı. Educos Academy, işsiz gençlere eğitim vererek, iş garantisi sağlıyor.



Kalifiye eleman sıkıntısını en çok hisseden şirketler bir araya gelerek kendi okullarını kurdu. Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olarak çalışan okul, garson, otel görevlisi, sigorta uzmanı gibi alanlarda yüzlerce öğrenciye eğitim verdi. Ücretsiz olarak verilen eğitimlerin dışında profesyonellere ya da şirketlere verilen eğitimden para kazanan okul, İşkur'la da işbirliği yaparak nitelikli eleman yetiştiriyor. Kurucu ortaklar Cenk Göktalay, Onur Tokgöz, İsmet Öztanık ve Yunus Karaca'dan oluşuyor. Seyrantepe'de kendi binalarını inşa eden şirket, İstanbul'un değişik yerlerinde de binalar kiraladı. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Öztanık, "Hizmet sektöründe nitelikli personel sıkıntısı var. Bu nedenle burayı kurduk" dedi. Ortaklardan Onur Tokgöz, bu işi önermesinde yaşadığı bir olayın etkili olduğunu söyledi. Tokgöz, "Bir restoran için 10 garson alacaktım. Biyoloji mezunu iyi derecede İngilizce bilen bir genç geldi. Garson olamayacağını ama komi olarak alabileceğimi söyledim. Kabul etti. Yani hem sektörde eleman ihtiyacı var hem de işe ihtiyacı olanlar. Bu proje böyle ortaya çıktı" dedi. İsmet Öztanık da, projede Saray Muhallebicileri ve Sütiş'in de olduğunu söyledi. Öztanık, "Sütiş'in sahibi Kocadağ ailesi ve Saray'ın sahibi Topbaş aileleri bu projeye inandı. Öğrenciler bu şirketlerde çalışacak" diye konuştu.


İŞKUR'LA ORTAK PROJE

İşkur'la ortak geliştirilen turizm ve perakende eğitimi ücretsiz. 4 ay boyunca eğitime gelen işsizlerin yol parasını, yemek parasını İŞKUR ödüyor. Şirket yetiştirdiği öğrencileri işyerlerine gönderiyor. Educhos buradan para kazanıyor. Şirket eğittiği öğrencilere yüzde 70 iş garantisi de veriyor. Yılda bin 200 kişiyi eğiterek iş sahibi yapmayı hedefliyorlar.




Habertürk


Geri Dön