19 / 05 / 2024

Afyonkarahisar Dinar elektrik üretimi

Afyonkarahisar Dinar elektrik üretimi

Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde 81 rüzgar türbinli Türkiye'nin ikinci büyük rüzgar santrali, 235 bin konutun elektriğini üretiyor.

Afyonkarahisar'da kazıda bulunan çömleklerden birinde insan kemikleri çıktı!

Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde yapılan bir inşaat sırasında, TOKİ Mahallesi'nde bulunan bir arsada Roma dönemine ait olduğu düşünülen bir lahit keşfedildi. 

TOKİ’den Afyonkarahisar Dinar’da 3+1 daire fırsatı! 3 bin 187 TL taksitle!

Türkiye’nin merakla beklediği TOKİ Afyonkarahisar Dinar 2022 sosyal konut projesinin detayları belli oldu. Peki TOKİ Afyonkarahisar Dinar projesinde toplam kaç konut yapılacak? İşte 12 soruda TOKİ Afyonkarahisar Dinar 2022 ucuz konut projesi...

TOKİ'den Afyonkarahisar'a sanayi sitesi müjdesi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Afyonkarahisar Dinar projesi için düğmeye bastı. İşte proje ile ilgili merak edilen detaylar...

TOKİ Afyonkarahisar 3 yeni okul ihalesi bugün!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Afyonkarahisar Basmakçı, Çay ve Dinar'da 3 yeni okul inşa etmek için düğmeye bastı.

Afyonkarahisar'daki arazi kavgasında baba ile oğlunu öldüren zanlı tutuklandı!

Afyonkarahisar Dinar'da arazi meselesinden çıkan silahlı kavgada baba ile oğlunu öldüren zanlı tutuklandı.

Afyonkarahisar'daki arazi kavgasında baba ile oğlu öldü!

Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde arazi meselesinden çıkan silahlı kavgada baba ile oğlu yaşamını yitirdi...

Dinar'daki kavgada ölen inşaat işçisi toprağa verildi!

Afyonkarahisar Dinar'da inşaatta çalışan işçiler ile inşaata komşu olan bir evde yaşayan aile arasında çıkan kavgada yaşamını yitiren inşaat işçisi Özkan Tokay toprağa verildi.

Afyonkarahisar için acele kamulaştırma kararı!

Afyonkarahisar ili sınırları içerisindeki bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Afyonkarahisar Bolvadin için acele kamulaştırma kararı!

Afyonkarahisar ili Bolvadin ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü 31143  Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Afyonkarahisar için acele kamulaştırma kararı!

Afyonkarahisar ili sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü 31143 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

TOKİ Afyonkarahisar Dinar 2020 başvuruları 30 Haziran'da sona eriyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Afyonkarahisar Dinar 2020 projesinde yer alan konutlar için son başvuru tarihi 30 Haziran 2020 olarak belirlendi.

Afyonkarahisar'da istimlak edilen bina yıkıldı!

Afyonkarahisar’da Dinar Belediye Başkanı Nihat Sarı, belediye meclis üyeleri Abdullah Yıldız ve Veli Özcan ile birlikte Cumhuriyet Meydanında yapılan çalışmaları kapsamında istimlak edilen binanın yıkım çalışmalarını yerinde inceledi…

Afyonkarahisar Dinar Suçıkan TOKİ başvuruları başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Afyonkarahisar Dinar Suçıkan 2020 projesi için başvuru dönemi bugün itibariyle başlıyor.

Afyonkarahisar Dinar elektrik üretimi Haberi

Afyonkarahisar Dinar elektrik üretimi

Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde 81 rüzgar türbini ile kurulan Türkiye'nin ikinci büyük rüzgar santrali, 235 bin konutun elektriğini sağlıyor. İlçeye gelenleri girişte halkın "Katmerli'nin Tepe" olarak isimlendirdiği alanda yükselen rüzgar türbinleri karşılıyor.


Yapımına 2012 yılında 22 türbin ile başlanan proje, yeni yatırımlarla 2013 yılında 12, 2014 yılında ise 16 türbinin eklenmesiyle büyüdü. Projenin ikinci etabında ise 31 türbin inşa edilerek, Türkiye'ye en büyük rüzgar enerjisi santrallerinden biri kazandırıldı.


Dinar Rüzgar Enerji Santrali İşletme Şefi Umut Ali Özilter, AA muhabirine yaptığı açıklamada, santralin kurulu güç açısından Türkiye'nin en büyük ikinci santrali olduğunu söyledi.


ÇEVRE DOSTU TEKNOLOJİ


Bölgenin rüzgar ve güneş enerjisinden elektrik üretmek açısında verimli bir yer olduğunu belirten Özilter, "81 türbin ile 200 megavat güce ulaştık. Yaklaşık 235 bin hanenin elektrik ihtiyacını karşılayacak durumdayız."...