09 / 05 / 2024

Afyonkarahisar Tarihi Konarı Köyü Cami yangını hasar

Afyonkarahisar Tarihi Konarı Köyü Cami yangını hasar

Konarı Köyü'nde 1860 yılında yaptırılan camide, henüz bilinmeyen bir nedenle dün gece yangın çıktı. Camiden alevlerin yükseldiğini fark edenlerin haber vermesi üzerine gelen İscehisar Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri yangına müdahale etti...

Afyonkarahisar'da 700 yıllık kervansaraya 'korsan' restorasyon yapıldı!

Afyonkarahisar'da merkeze bağlı Anıtkaya köyünde bulunan 700 yıllık Eğret Kervansarayı'nda köy muhtarı tarafından "korsan" tadilat yapıldığı ortaya çıktı. Tarihi kervansarayın merdivenleri granit mermerle kapladığı, yığma olan taş duvar bölümü ise kum ve çimentoyla sıvandığı belirlendi.

TOKİ Afyonkarahisar Dinar 2020 başvuruları 30 Haziran'da sona eriyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Afyonkarahisar Dinar 2020 projesinde yer alan konutlar için son başvuru tarihi 30 Haziran 2020 olarak belirlendi.

TOKİ Afyonkarahisar Bayat orta gelir son başvuru tarihi bugün!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Afyonkarahisar Bayat 2019 projesinde yer alan 3 adet konut için başvuru dönemi bugün sona eriyor.

TOKİ Afyonkarahisar Dinar son başvuru tarihi bugün!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Afyonkarahisar Dinar projesinde yer alan konutlar için son başvuru tarihi bugün olarak belirlendi.

Afyonkarahisar'da tarihi binalar çürümeye terk edildi!

Afyonkarahisar’ı Bolvadin ilçesinde çürümeye yüz tutmuş terk edilmiş tarihi binalar vatandaşlar için büyük tehlike oluşturuyor. 

Tarihi Afyonkarahisar evleri restore çalışması 2024'de tamamlanacak!

Afyonkarahisar'da tarihi Afyon Evleri restore ediliyor. 100 yapının restorasyonu tamamlanırken, projenin ikinci etabına başlandı.Çalışmaların 2024 yılında tamamlanması öngörülüyor. 

Tarihi Afyon Evleri'nin restorasyon çalışmaları tamamlandı!

Afyonkarahisar’da Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait tarihi Afyon Evleri’nin 100 adedinin restorasyon çalışmaları bitirildi.  Çalışmalar 21 evde devam ediyor.

Afyonkarahisar'daki 100 yıllık 2 ev yenileniyor!

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde Selçuklu ve Osmanlı döneminden kalma 2 tarihi ev yenileniyor. 100 yıllık evlerin restore çalışmalarında sona yaklaşıldı.

TOKİ Afyonkarahisar İscehisar son başvuru tarihi 28 Eylül!

Başvuruların 2 Temmuz tarihi itibariyle başladığı TOKİ Afyonkarahisar İscehisar için son başvuru tarihi 28 Eylül olarak belirlendi.

Afyonkarahisar Zafer TOKİ son sözleşme tarihi bugün!

Afyonkarahisar Zafer TOKİ projesinde yer alan 33 adet konut için son sözleşme tarihi bugün olarak belirlendi.

TOKİ Afyonkarahisar Dinar 3. Etap ihalesi 12 Haziran'da!

TOKİ tarafından Afyonkarahisar İli, Dinar İlçesi, İncirli Mahallesi 3. Etap'ta hayata geçirilecek olan 800 konut için ihale tarihi belirlendi.

Afyonkarahisar'daki tarihi yapılar restore ediliyor!

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, restore edilen Kültür ve Sanat Merkezi, Bedesten Çarşısı ve Ot Pazarı Camii etrafında incelemelerde bulundu.

Afyonkarahisar Ot Pazarı Camii’nde çevre düzenlemesi!

Afyonkarahisar Belediyesi tarihi yapıların korunması ve yaşatılması konusundaki hassasiyetini bu kez de Ot Pazarı Camii’nin çevresinde gösterdi.

Afyonkarahisar Tarihi Konarı Köyü Cami yangını hasar Haberi

Afyonkarahisar Tarihi Konarı Köyü Cami yangını hasar


Afyonkarahisar'ın İscehisar İlçesi'nde 154 yıllık Konarı Köyü Cami, henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangında hasar gördü.


Konarı Köyü'nde 1860 yılında yaptırılan camide, henüz bilinmeyen bir nedenle dün gece yangın çıktı. Camiden alevlerin yükseldiğini fark edenlerin haber vermesi üzerine gelen İscehisar Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri yangına müdahale etti. Çevre ilçelerden gelen takviye ekiplerin de müdahale ettiği yangın kontrol altına alınarak söndürüldü. İtfaiye ekipleri olası bir patlamaya karşı ısınmada kullanıldığı belirtilen 2 sanayi tüpünü camiden dışarı çıkardı. Yangın nedeniyle tarihi camide hasar meydana geldi.


Köyün tek camisinin kullanılmaz hale geldiğini belirten vatandaşlar, yaklaşan ramazan öncesinde yardım beklediklerini...