08 / 07 / 2024

agatha christie orient express

agatha christie orient express

Paris'ten başlayan tarihi yolculuğu her yıl yeniden canlandıran Orient Express, 'bahçesinden tren geçen tek saray'a evsahipliği yapan İstanbul'a ulaştı...

Suriçi’ndeki en güzel otellerin sahibi GYO oldu ve konut üretmeye başladı!

Temelleri Fethi Yıldıran tarafından 1947’de atılan Savur Group’un bünyesinde çoğu İstanbul tarihi yarımadada (Suriçi) olmak üzere 5 otel var. Bunlar; Ramada İstanbul Grand Bazaar, Saint Sophia, Orientbank ve Orient Occident otelleriyle Taksim’deki Four Points Express by Sheraton.

Tuzla Orient Blue 2026'da teslim! Yüzde 40 peşinatla!

Kalamış Konut imzası ile hayata geçirilen Orient Blue Tuzla projesinden yüzde 40 peşinatla konut sahibi olunabiliyor. Orient Blue Tuzla projesinde yer alan konutların teslimlerinin 2026 yılında yapılması planlanıyor. 

Orient Blue Tuzla'da 36 ay vade fırsatı! Teslimler 2026'da!

Kalamış Konut imzası taşıyan Orient Blue Tuzla projesinde 36 ay vadeyle konut sahibi olunabiliyor. Projede toplam 800 konut yer alıyor.

Orient Blue Tuzla fiyatları ne kadar? Kasım ayına özel 36 ay vade fırsatı!

Orient Blue Tuzla projesinde 36 ay vade imkanı sağlanıyor. Orient Blue Tuzla projesinde yer alan konutların fiyatları 3 milyon 950 bin TL'den başlıyor.

Orient Blue Tuzla'da lansmana özel fırsatlar! 800 konutluk yeni proje!

Orient Blue Tuzla projesinde lansmana özel fırsatlar sunuluyor. İşte 800 konutun yer aldığı Orient Blue Tuzla projesi ile ilgili detaylar...

Suudi Arabistan ve Türkiye arasındaki 50 milyon dolarlık gayrimenkul yatırımı için imzalar atıldı

Suudi Arabistan Türkiye’ye 50 milyon dolarlık gayrimenkul yatırımı yapacak. Orient International Invest ile Suudi Arabistanlı Alrabiah firması arasında ikili görüşmeler sonucunda yatırım için imzalar atıldı. İşte detaylar...

Orient Proje Pazarlama Gayrimenkul İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Orient Proje Pazarlama Gayrimenkul İnşaat Limited Şirketi bugün Büyükçekmece'de Selahattin Kaan Tolga tarafından kuruldu.

20. Yüzyılın en pahalısı o oldu! Rekor fiyata satıldı!

Amerika ressam Andy Warhol’un ‘Shot Sage Blue Marilyn’ portesi rekor fiyata alıcı buldu. Müzayedede açık arttırmaya sunulan eser sadece 4 dakika içerisinde alıcı buldu. New York’taki Christie’s müzayede evinde meraklılarına sunulan porte 20’inci yüzyılda satışa çıkarılan en pahalı eser oldu. 

Golden Orient Turizm İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

Golden Orient Turizm İnşaat Anonim Şirketi bugün Beşiktaş'ta Anar Mammadov tarafından kuruldu.

Orient Hospitality Proje Yönetimi Ve Danışmanlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Orient Hospitality Proje Yönetimi Ve Danışmanlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi Ümraniye'de Mehmet Anıl Karaaydın tarafından kuruldu.

Orient Yazılım Teknolojileri İnşaat Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Orient Yazılım Teknolojileri İnşaat Dış Ticaret Limited Şirketi Beyoğlu'nda 50 bin TL sermaye bedeli ile Volodymyr Dvynskyı tarafından kuruldu.

Kamer İnşaat'tan Cercle d’Orient binası açıklaması!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı olan Lale Özgentürk, bugünkü yazısında Emek Sineması’nın da bulunduğu Cercle d’Orient binasına ilişkin Kamer İnşaat'ın açıklamalarına yer verdi.

Fethiye Orient Otel icradan satışa çıktı!

Fethiye İcra Dairesi, Günlükbaşı Mahallesi'nde bulunan Orient Otel ve arsasını satışa çıkardı. İhalesi 17 Şubat'ta gerçekleşecek otelin satış bedeli 15 milyon 500 bin TL olarak belirlendi.

agatha christie orient express Haberi

agatha christie orient express

Agatha Christie'nin romanlarına, Alfred Hitchcock'un filmlerine konu olan Orient Express, 31 Ağustos Cuma günü Paris'ten başlayan yolculuğun sonunda İstanbul'a vardı. Orient Express, Sirkeci Garı'nda Mehter Marşı ve İngilizce olarak "İstanbul'a hoşgeldiniz" yazısı ile karşılandı. 


LOKUM İKRAM EDİLDİ 

Trenden inenlere Osmanlı dönemine ait kıyafetler giymiş bir çiftin sunduğu lokumların yanı sıra şerbet ve kahve ikram edildi. Gar çevresinde bulunan meraklıların da izlediği törenle karşılanan Orient Express'in yaklaşık 100 yolcusu, Sirkeci Garı'ndan ayrılmadan önce trendeki çalışanlarla tek tek vedalaştı. Orient Express'in misafirlerinden olan ve 60. yaşını kutlamak üzere çıktığı Avrupa seyahatinin son durağı olarak tarihi trenle İstanbul'a gelen Amerikalı bir kadın yolcu harika bir yolculuk deneyimi yaşadığını, burada geçireceği birkaç günün ardından ABD'ye geri döneceğini belirtti. 


SON DURAK VENEDİK 

Viyana, Budapeşte, Sinai, Bükreş ve Varna...