06 / 05 / 2024

Agora unesco

Agora unesco

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, önceki gün İzmir'de gerçekleştirilen "TOURIZMIR Zirvesi"nde "Kemeraltı, Agora, Kadifekale için de UNESCO'ya hazırlık sürecini başlatmak durumundayız" açıklamasını yaptı...

Agora ve Kadifekale UNESCO yolunda!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, önceki gün İzmir'de gerçekleştirilen "TOURIZMIR Zirvesi"nde "Kemeraltı, Agora, Kadifekale için de UNESCO'ya hazırlık sürecini başlatmak durumundayız" açıklamasını yaptı...

Uzunköprü UNESCO Listesine girdi!

Edirne'de 1393 metre uzunluğundaki dünyanın en uzun taş köprüsü olarak bilinen 572 yıllık tarihi Uzunköprü, UNESCO'nun Somut Varlıklar Dünya Kültür Mirası geçici listesine alındı.

Agora Alışveriş Merkezi 14 Mayısta hizmete açılıyor !

Adapazarı Belediyesinin arsa karşılığı ortak olduğu Serdivan Arabacıalanı'nda yapılan Agora Alışveriş Merkezi 14 Mayısta hizmete açılıyor. 60 bin metrekare kapalı alanı kapsayan alışveriş merkezinde 102 dükkân bulunuyor.

UNESCO listesine giren Eshab-ı Kehf turizmi geliştirecek!

Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesindeki Eshab-ı Kehf Külliyesi'nin UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne alınmasıyla, bölgede inanç turizminin daha da canlanması bekleniyor. Külliyenin UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girmesi hedefleniyor.

UNESCO listesine giren Kızkalesi, Mersin'deki turizmi geliştirecek!

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan Kızkalesi'nde daha çok turistin ağırlanması hedefleniyor. Turistler, kentin turizmdeki "amiral gemisi" Kızkalesi'ne gelmeye başladı.

Türkiye'nin UNESCO listesindeki varlık sayısı 62’ye yükseldi!

Akdamar Kilisesi, Yıldız Sarayı, Aspendos Antik Kenti, Dağlık Frigya, Uzun Köprü ve İsmail Fakirullah Türbesi'nin de içinde bulunduğu 10 kültürel ve doğal varlığımız daha UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesine girdi.

Adapazarı Agora AVM ne zaman açılacak?

Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli ve Adapazarı Kaymakamı İsmail Gündüz Serdivan’da yapımı devam eden Agora AVM inşaat alanını gezerek ODAK Grup Yönetim Kurulu Başkanı Gürcan Oral’dan bilgi aldı.

Agora Alışveriş Merkezi 14 Mayıs'ta açılıyor!

Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli ve Adapazarı Kaymakamı İsmail Gündüz Serdivan'da yapımı devam eden Agora AVM inşaat alanını gezerek ODAK Grup Yönetim Kurulu Başkanı Gürcan Oral'dan bilgi aldı.

Adapazarı Agora AVM 14 Mayıs'ta açılıyor!

Adapazarı Belediyesi'nin arsa karşılığı ortak olduğu Serdivan Arabacıalanı'nda yapılan Agora Alışveriş Merkezi 14 Mayıs'ta hizmete açılıyor. 60 bin metrekare kapalı alam kapsayan alışveriş merkezinde 102 dükkân bulunuyor.

Edirne Uzunköprü UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne girdi!

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne’nin Uzunköprü ilçesiyle aynı adı taşıyan tarihi taş köprü ‘Uzun Köprü’nün, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne geçici aday olarak girdiğini söyledi.

Mudurnu UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girdi!

Bolu'nun Mudurnu ilçesi UNESCO Dünya Mirası Geçişi Listesi'nde yerini aldı. "Mudurnu. doğal topografya ve kentsel sit dokusu arasında uyumlu bir birliktelik, eşine az rastlanır, dramatik bir morfoloji ve korunmuş bir tarihi kentsel peyzaj sunmaktadır" den

Akdamar Kilisesi UNESCO Dünya Mirası listesine girdi!

Van'ın tarihi ve turistik değerlerinden biri olan Akdamar Kilisesi'nin UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne girmesi ile, kenti turizmde hedeflenen noktaya taşıması bekleniyor.

Stratonikeia Antik Kenti UNESCO Listesi'ne girdi!

Aralarında Muğla'daki Stratonikeia Antik Kenti'nin de bulunduğu 10 kültürel varlık UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne girdi. Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, "Bu eserlerin kalıcı listeye alınması için çalışacağız" dedi

Agora unesco Haberi

Agora unesco


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, önceki gün İzmir'de gerçekleştirilen "TOURIZMIR Zirvesi"nde "Kemeraltı, Agora, Kadifekale için de UNESCO'ya hazırlık sürecini başlatmak durumundayız" dedi. 



Tarihi kent merkezi


Bir tarihi eser veya bölgenin Dünya Kültür Mirası listesine alınması için gerekli prosedürü o yerin bağlı olduğu belediyelerin Kültür ve Turizm Bakanlığı aracılığıyla başlatması gerekiyor. İzmir'de de Bergama ve Efes'in listeye alınmasının ardından tarihi kent merkezinin de bu listeye alınması için girişim başlatılması gerektiği gündeme gelmişti. Yeni Asır, 22 Temmuz 2015 tarihli manşetiyle Büyükşehir ve Konak Belediyeleri'nin bu yöndeki prosedürü yıllardır başlatmadığını ortaya koymuştu. 


Hazırlık süreci


İzmir Ticaret Odası'nın da bu yönde hazırladığı projeyi 2006 yılında sunduğu Büyükşehir Belediyesi, Yeni Asır'ın konuyu gündeme getirmesinin ardından nihayet bu yönde adım atmaya karar verdi. Önceki günkü Turizm Zirvesi'nde konuşan...