14 / 05 / 2024

ağrı ishakpaşa sarayı

ağrı ishakpaşa sarayı

Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesinde bulunan İshakpaşa Sarayı'nın içinde bulunan mescit restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından 200 yıl sonra yeniden ibadete açıldı.

Ağrı İshakpaşa Sarayı’ndaki Şafii Camii açıldı!

Tarihi İshakpaşa Sarayı’ndaki Şafii Camii’nin açılışına Ağrı Valisi Musa Işın, Doğubayazıt Kaymakamı Ulaş Akhan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Muhsin Bulut, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

İshak Paşa Sarayı'na cam tavan yapıldı!

Türkiye’nin önemli tarihi eserlerinden biri olan İshak Paşa Sarayı’nın üstünün şeffaf bir çatı ile kaplanması, ziyaretçileri şaşırtıyor. İçine ışık girmesi mekanın daha kullanılabilir olması için çatı değiştirildi ve cam yapıldı.

İshak Paşa Sarayı zahire ambarları ziyarete açıldı!

Ağrı Doğubeyazıt'ta yer alan İshak Paşa Sarayı'nın restorasyonu tamamlanan zahire ambarları ilk kez ziyarete açıldı.

Tekirdağ Saray Kültür Merkezi ne zaman açılacak?

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Saray Kültür Merkezi'ni 2020 yılı sonunda hizmete açacak.

TBMM'de 'Ahlat'a Saray' tartışması!

Bitlis Ahlat’ta, Van Gölü kıyısında Cumhurbaşkanlığı Sarayı inşa edilmesine ilişkin eleştirilere AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan yanıt verdi.

Ayazağa Kongre Kültür Turizm Sarayı yönetiminde değişiklik!

Ayazağa Kongre Kültür Turizm Sarayı Yönetim ve Ticaret Anonim Şirketi yönetiminde değişiklik yapıldı.

Feriye Sarayı halka açıldı!

Osmanlı döneminde saray halkının deniz ulaşımı için kullanılan Feriye Sarayı bir tadilat işleminden geçirilerek halka açık bir hale getirildi. Feriye Sarayı’nın işletmesini devralan GO Proje Yönetim Kurulu Başkanı Göktuğ Özdemir, 10 milyon liralık yatırımla Feriye Sarayı'nı yeniledi.

Elon Musk saray yavrusu evini satışa çıkardı!

Yatırımcı ve girişimci Elon Musk, Los Angeles'taki saray yavrusu evini satışa çıkardı. Musk, 4 oda ve 3 banyosu bulunan evi için 4.5 milyon dolar istiyor.

Tekirdağ Küçükyoncalı Kültür Evi açıldı!

Kentteki yatırımlarına son sürat devam eden Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Saray ilçesinin Küçükyoncalı Mahallesi'nde Atatürk Anıtı ve Saray Belediyesi Küçükyoncalı Mahallesi Kültür Evi'nin açılışını yaptı.

Boukoleon Sahil Sarayı açık hava müzesi olacak!

Bizans dönemine ait tarihi Boukoleon Sahil Sarayı restore ediliyor. İstanbul 4 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’ne sunulan Restorasyon Projesi’ne göre Boukoleon Sarayı, Açık Hava Müzesi olacak.

Simit Sarayı 2017'de 150 mağaza açmayı hedefliyor!

Simit Sarayı bu yıl içerisinde toplamda 150 mağaza hedefiyle ilerliyor. Sırbistan'a giriş yapan Simit Sarayı Lübnan ve Irak pazarına da girmeyi öngörüyor. 

Fransa'da kiraya indirim çağrısı!

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ev sahiplerine çağrıda bulundu. Elysee Sarayı'nda konuşan Macron, ev sahiplerini kiralarda indirim yapmaya davet etti.

Simit Sarayı Erzincan'da 100 milyon TL yatırımla fabrika açacak!

Simit Sarayı Erzincan'da fabrika açacak. Fabrika için 100 milyon TL yatırım yapılacak. Simit Sarayı Yönetim Kurulu Başkam Abdullah Kavukcu, "Türkiye'nin Eataly konseptini yaratacağız. İlk şube Riyad'da 4 bin metrekarelik bir alanda olacak" diyor.

Nazilli'de Emlak Sarayı açıldı!

Nazilli'de 7 yıldır emlak işiyle uğraşan Yusuf Kutlu, Emlak Sarayı adında yeni emlak ofisiyle hizmet vermeye başladı. Açılış kurdelesi Nazilli Belediyesi Başkanı Haluk Alıcık'ın katılımıyla kesildi.

Konya Sarayönü 1. Etap TOKİ başvuruları başlıyor!

TOKİ Konya Sarayönü 1. Etap başvuruları bugün başlıyor. Satış işlemleri T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Sarayönü Şubesi aracılığıyla yapılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan kentsel dönüşüm çağrısı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda düzenlenen 36. Muhtarlar Toplantısında kentsel dönüşüm çağrısında bulundu.

ağrı ishakpaşa sarayı Haberi

ağrı ishakpaşa sarayı

Osmanlı İmparatorluğu döneminin 18. yüzyıl en etkileyici mimari örneklerinden biri olan İshak Paşa Sarayı'nın bünyesinde yer alan aynı adlı cami, sarayda sürdürülen restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından Ağrı Valiliği'nin koordinasyonunda yürütülen çalışmalarla yeniden ibadete sunuldu.


İshak Paşa Sarayı'nın ikinci avlusunun karşısında bulunan İshak Paşa Sarayı Camisi'nin açılışı, Ağrı Valisi Musa Işın, Doğubayazıt Kaymakamı Ulaş Akhan, kurum müdürleri, din adamları ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla yapıldı.


Yaklaşık bir asır sonra cuma selası ve ezan okunmasıyla müminlerin ibadetine açılan camide, açılış dolayısıyla mevlit okutuldu ve Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıldı.


200 yıl sonra ibadete Cuma namazıyla ibadete açılan mescitte, namaz sonrasında vatandaşlara yöresel yemek keşkül ikramında bulunuldu.


Açılışı değerlendiren Ağrı Valisi Musa Işın, camide bundan sonra 5 vakit namaz kılınacağını söyledi.


TOKİ...