04 / 05 / 2024

AGT lif levha mı ihraç ediyor

AGT lif levha mı ihraç ediyor

Özel ahşap sektörünün önemli oyuncularından AGT'nin, 60 ülkeye MDF ihraç ettiği açıklandı. Türkiye’de 25 firma ile faaliyet gösteren sektör, ihracatını en çok 25 milyon dolar ile İran’a yapıyor.

Merakla beklenen preseli lif pamuk satış ihalesi duyuruldu! İşte detaylar…

Pamuk Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesi Preseli Lif Pamuk Satışı İhale İlanı’nı duyurdu. Buna göre çok sayıda prese satışı yapılacak. İşte detaylar…

Tel Alüminyum 40 TL! Hurda alüminyum alım fiyatları belli oldu! İşte 6 Ocak 2023 fiyat listesi…

Hurda alüminyum alım fiyatları belli oldu! İşte 6 Ocak 2023 fiyat listesi… Tel Alüminyum 40 TL, Levha Araiş Alüminyum 35 TL, Alüminyum talaş 21,50 TL seviyelerinden satılıyor.

Agt Bilişim Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Agt Bilişim Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de Ahmet Karabulak tarafından kuruldu. 

Hükümetten flaş yüzde yüz elektrikli TOGG adımı! Vergi sıfırlandı

Sanayi ürünlerinin ithalatında yüzde sıfır vergi uygulanmak üzere ilave tarife kontenjanı açıldı. Bu kapsamda vinil asetat, tolüen diamin ve polieter polyol, alüminyum alaşımlı levha ve lityum-iyon akümülatör için gümrük vergisi sıfırlandı. Peki bunun TOGG'la ne ilgisi var? İşte ayrıntılar...

Agt Gayrimenkul Otomotiv İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Agt Gayrimenkul Otomotiv İnşaat Limited Şirketi bugün Kartal'da Fırat Oran tarafından kuruldu.

ABD'den Türkiye'de dahil 18 ülkeye yeni gümrük vergisi!

ABD Ticaret Bakanlığı, Türkiye'nin de içinde bulunduğu 18 ülkeden alüminyum alaşım levha ithalatına damping veya sübvansiyon uygulandığı gerekçesi ile ek gümrük vergisi getirdi.

Levsan Levha Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Levsan Levha Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ümraniye'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Denizhan Sökmen ve Samet Odabaşı ortaklığında kuruldu.

Agt Investment İnşaat Gayrimenkul Ve Yatırım Danışmanlığı Anonim Şirketi kuruldu!

Agt Investment İnşaat Gayrimenkul Ve Yatırım Danışmanlığı Anonim Şirketi bugün Şişli'de 30 milyon TL sermaye bedeli ile Murat Emre Özarslan tarafından kuruldu.

Agt Group Yapı Denetim Limited Şirketi kuruldu!

Agt Group Yapı Denetim Limited Şirketi Sancaktepe'de 300 bin TL sermaye bedeli ile Agit Bora tarafından kuruldu.

Saffet Erdem Alçı Levha Danışmanlık Ve Uygulama Limited Şirketi kuruldu!

Saffet Erdem Alçı Levha Danışmanlık Ve Uygulama Limited Şirketi bugün Esenler'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Saffet Erdem tarafından kuruldu.

Agtçevre Group Mühendislik Mimarlık İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Agtçevre Group Mühendislik Mimarlık İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kartal'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Tosun ve Metehan Özcan ortaklığında kuruldu.

AGT’den Antalya'ya 130 milyon Euro’luk yatırım!

AGT Ağaç Sanayi, Antalya Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) 120 milyon Euro'luk yatırımla Antalya'da ikinci fabrikasını açacak..

AGT Ağaç,  Antalya'ya 120 milyon euro yatırımla 2. fabrikasını açıyor!

Türkiye'nin ilk 500 şirketi arasında yer alan AGT Ağaç Sanayi ve Tic. A.Ş., ekonomik açıdan zor günlerin yaşandığı dönemde, Antalya Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) 120 milyon Euro yatırımla ikinci fabrikasını açmaya hazırlanıyor. 

AGT lif levha mı ihraç ediyor Haberi

AGT lif levha mı ihraç ediyor

Grup Başkanı Şirzat Subaşı'nın verdiği bilgeye göre ahşap ürünleri içinde yer alan ve MDF olarak bilinen 'lif levha' üretiminde Türkiye, 5,6 milyon metreküplük kapasitesiyle Avrupa’da birinci, dünyada ise ikinci sırada yer alıyor. Subaşı sözlerini şöyle devam ettirdi: "Dünyada lif levha üretimi 2009 yılında 60 milyon metreküp civarındaydı. 

Son 6 yıllık dönemde yüzde 69 dolaylarında bir büyüme gerçekleşti." Türkiye’de 25 firma ile faaliyet gösteren sektör, ihracatını en çok 25 milyon dolar ile İran’a yapıyor. İran’ı 10 milyon dolar ile de Irak izliyor. Kendi çalışmaları hakkında da bilgi veren Subaşı, 2015’te kurdukları parke hattıyla ürün gamını daha da arttırdıklarını açıkladı. Subaşı, "Yılda 15 milyon metrekare parke ile 430 stadyum zeminini AGT Parke ile döşeyebiliriz" dedi.


Bugün/ Nazmelis ZENGİN



Haber Star Gazetesi'nde şu şekilde yer...