09 / 05 / 2024

AHŞAP BİNA İNŞAAT MALİYETİ 2023

AHŞAP BİNA İNŞAAT MALİYETİ 2023

2023 yılında uygulanacak olan 100m2 bina normal inşaat maliyet bedelleri açıklandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından açıklanan rakamlar, Resmi Gazete'de yer alan tebliğ ekindeki cetvelde yerini  aldı. İşte detaylar…

Tebernüş Kireçci uyarıyor: Hazır beton fiyatları yükseldi, çelik ve ahşap evlere yoğunlaşmanın sırası geldi!

Çimento fiyatlarındaki yükseliş konut fiyatlarına yansımaya devam ediyor. Konut alamayan vatandaş ise yönünü ahşap ve çelik evlere çevirdi.

Fin Yapı Ahşap İnşaat Gıda Turizm Taahhüt İthalat Ve İhracat Limited Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Fin Yapı Ahşap İnşaat Gıda Turizm Taahhüt İthalat Ve İhracat Limited Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Fin Yapı Ahşap İnşaat Gıda Turizm Taahhüt İthalat Ve İhracat Limited Şirketi'nin merkezi Ataşehir'de yapıldı.

Çevik Ahşap İnşaat Oto Alım Satım Oto Yıkama Limited Şirketi kuruldu!

Çevik Ahşap İnşaat Oto Alım Satım Oto Yıkama Limited Şirketi bugün Beykoz'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Mustafa Çevik tarafından kuruldu.

BİM ocak ve fırın temizleyici köpük 22,50 TL’ye, ahşap sandık 149,50 TL’ye, siyah çay 89,50 TL’ye düştü!

BİM’de 26 Eylül’den itibaren dev indirimli ürünler raflardaki yerini alacak. Bu kapsamda, ocak ve fırın temizleyici köpük 22,50 TL’ye, ahşap sandık 149,50 TL’ye, siyah çay 89,50 TL’ye düşecek. İşte 22 Eylül 2023 BİM fiyat listesi...

Ahmet Sönmez İç Mimarlık İnşaat Ahşap Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ahmet Sönmez İç Mimarlık İnşaat Ahşap Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Ümraniye'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Sönmez tarafından kuruldu.

He-Na İnşaat Emlak Turizm Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

He-Na İnşaat Emlak Turizm Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. He-Na İnşaat Emlak Turizm Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkezi Sancaktepe'de yapıldı.

Ahşap ev bakımı zor mu? Ahşabın dezavantajları nelerdir?

Ahşap evler son dönemde hızla popüler olmaktadır. Bunun nedeni ise doğa ile bir bütün hissettiren bu yapılar pek çok kişinin tatil için tercih etmesine sebep olmaktadır. Peki ahşap evlerin özellikleri nedir? İşte detaylar!

Ahşap ev yazın sıcak olur mu? Ahşap ev yapımı ne kadar sürer?

Ahşap ev yaptırmayı ya da almayı düşünen vatandaşlar bu konuda bilgi sahibi olmak için hummalı bir araştırma içindeler. İşte ahşap evlere dair merak edilen detaylar!

Ahşap konteyner sınıflar deprem bölgesi için hazır! 

Bartın Eğitim Kampüsü projesiyle hazırlanan ahşap konteyner sınıflar deprem bölgesine gönderilecek. Ahşap konteyner sınıfların açılışını Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yapacak.

M B Karot İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

M B Karot İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Sultangazi'de 300 bin TL sermaye bedeli ile Mustarfa Beyaz tarafından kuruldu.

Ahşap ev için ruhsat gerekir mi? Ahşap ev soğuk olur mu?

Ahşap evler denilince çoğumuzun aklına hemen bungalov evler gelmektedir. Bu yapılar özellikle tatil bedellerinin vazgeçilmez yapıları olmuştur. Peki bu ahşap yapıların özellikleri nelerdir? İşte detaylar!

Parsa Yapı İnşaat Elektrik Ahşap Ürünleri Ve Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Parsa Yapı İnşaat Elektrik Ahşap Ürünleri Ve Sanayi Ticaret Limited Şirketi Küçükçekmece'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Cihat Özçelik tarafından kuruldu.

M Y M B Emlak İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

M Y M B Emlak İnşaat Ticaret Limited Şirketi Başakşehir'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Mahmoud Almolkı ve Yaser Albani ortaklığında kuruldu.

AHŞAP BİNA İNŞAAT MALİYETİ 2023 Haberi

AHŞAP BİNA İNŞAAT MALİYETİ 2023

2023 yılında 100 m2’lik bir ahşap ev yapmayı planlıyorsanız, büyük ihtimalle maliyetini merak ediyorsunuz. Apartman hayatından sıkılan insanlar için, ahşap evler gittikçe daha çok tercih edilen seçenekler arasında.

Açıklanan cetvelde,  inşaat maliyet bedelleri, inşaat türlerine göre ayrı ayrı olarak açıklanıyor. 1.sınıf, 2.sınıf, 3.sınıf, lüks ve basit inşaatta yapılacak olan ahşap binaların 2023 yılı metrekare bedelleri şu şekilde sıralanıyor:

Lüks İnşaat ( Mesken Bina )

Ahşap Binalar

Asgari: 4772,67
Azami: 5260,98
Orta: 5016,83


1. Sınıf İnşaat


Ahşap Binalar

Asgari: 3070,43
Azami: 3448,88
Orta: 3259,65


2. Sınıf İnşaat


Ahşap Binalar

Asgari: 1982,22
Azami: 2270,70
Orta: 2126,46


3. Sınıf İnşaat

Ahşap Binalar

Asgari: 1033,96
Azami: 1096,83
Orta: 1065,40


Basit İnşaat

Ahşap Binalar

Asgari: 337,06
Azami: 405,48
Orta: 371,26

Bu şartları sağlamayan galeriler araç satamayacak!

TOKİ'den bu...