07 / 05 / 2024

ahşap çatılarda su yalıtımı nasıl yapılır

ahşap çatılarda su yalıtımı nasıl yapılır

Çatılarda su yalıtımı için hangi uygulamalar yapılır, merak ediyorsanız yanıtı için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Atın Alüminyum Metal Elektrik İnşaat Malzemesi Ahşap Limited Şirketi kuruldu!

Atın Alüminyum Metal Elektrik İnşaat Malzemesi Ahşap Limited Şirketi bugün Beylikdüzü’nde  1 milyon  TL sermaye bedeli ile Ahmet Atın tarafından kuruldu.

Domearc Mimarlık Ve Ahşap Tasarım Atölyesi Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Domearc Mimarlık Ve Ahşap Tasarım Atölyesi Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Sultangazi'de 250 bin TL sermaye bedeli ile Abdulkadir Belek, Nevzat Yiğit Çağlar ve Oğuzhan Belek ortaklığında kuruldu.

Kavak ağacının gövdesine inşa edilen 13 metrekarelik ahşap pansiyon yoğun ilgi görüyor!

Artvin'in "sakin şehir" unvanlı ilçesi Şavşat'ta, Cihat ve Filiz Küçükaltun çiftinin kavak ağacı gövdesine inşa ettiği ahşap ev yoğun ilgi görüyor.

Beton mikseri operatörü, evinde ahşap ev yapıyor!

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde bir firmada beton mikseri operatörü olan Cumhur Günay, evinde kurduğu atölyede ağaç dalları ve köklerinden ahşap ev maketleri üretiyor.

Kayın Ahşap Mobilya Dekorasyon İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kayın Ahşap Mobilya Dekorasyon İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Başakşehir'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Yasin Başat tarafından kuruldu.

Ahşap Yapılarda Koruma ve Onarım Sempozyumu başladı!

Bu yıl yedincisi gerçekleştirilen "Ahşap Yapılarda Koruma ve Onarım Sempozyumu"nun açılışı yapıldı.

İBB ahşap yapılar için restorasyon eğitimi veriyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Varlıkları Daire Başkanlığı Koruma Uygulama ve Denetim Müdürlüğü (KUDEB) mimar ve mühendislere yönelik olarak, "Geleneksel Ahşap Yapılarda Restorasyon Uygulamaları Atölye Çalışması"nın 10’uncusunu düzenliyor.  

Yığma, ahşap ve kâgir yapılarda aranan şartlar nelerdir?

Uygulama imar planı bulunan alanları kapsayan Yeni İmar Yönetmeliğine göre yığma, ahşap ve kâgir yapılarda aranan şartlar nelerdir?

Ordu Büyükşehir'den Ahşap ve Taş Yapıları Koruma Sempozyumu!

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından “Geleneksel Ahşap ve Taş Yapılarda Koruma ve Onarım” konulu sempozyum düzenlendi.

Ordu'daki ahşap camiler korunarak geleceğe taşınacak!

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, kültür mirası olan ahşap camilerin, ilgili kurumlarca koruma altına alınmak suretiyle yaşatılacağını ve geleceğe taşınacağını söyledi.

Ankara'daki modern yapılarda ahşap oymacılığı ön planda tutulacak!

Hamamönü restorasyonunda taş ve ahşaba öncelik veren Altındağ Belediyesi modern projelerde de ahşap kullanacak. Böylece Ankaralı ustalar kazanacak. Altındağ'da 2008 yılında başlanan tarihi dönüşüm kapsamında Hamamönü'ndeki tarihi evler restore edildi.

ÇATIDER, Çatı ve Ahşap Fuarı 2016'da ilgi gördü!

Almanya’nın Stutgart şehrinde 86 ülkeden çok sayıda kuruluş ve ziyaretçiyi buluşturan Uluslararası Çatı ve Ahşap Fuarı 2016’da Türkiye’yi temsil eden Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER), yoğun ilgi gördü.

DuPont Tyvek UV Façade ile ahşap giydirmeli yapılarda güvenilir koruma!

DuPont™ Tyvek® UV Façade, İngiltere Bristol’de çağdaş ve sürdürülebilir ahşap giydirmeli yeni bir yapıda koruma sağlıyor.

ahşap çatılarda su yalıtımı nasıl yapılır Haberi

ahşap çatılarda su yalıtımı nasıl yapılır

Çatılarda su yalıtımı için hangi uygulamalar yapılır?

Su yalıtımı, dışarıdan gelebilecek suyun, yapı üzerinde olumsuz etki etmesini önlemek ve böylece yapının kullanım ömrünü uzatmak için yapılan uygulamaya deniyor.


Söz konusu su yalıtım uygulaması, yapının duvarlarına yapılabileceği gibi, çatılara da yapılabiliyor. Peki çatılarda su yalıtımı için hangi uygulamalar yapılır, diye soruyorsanız hemen yanıtlayalım.


Çatılarda su yalıtımı..

Çatılarda yapılacak su yalıtımı uygulamaları, çatı tiplerine göre değişkenlik gösteriyor. Çatı tipleri; ahşap çatı, metal çatı, teras çatı ve yatay çatı olarak ayrılabiliyor.


Ahşap çatılarda su yalıtımı nasıl yapılır?

Ahşap çatı, metal çatı gibi çatılarda üzerine kaplama elemanı olarak "membranlar" ile "şıngıllar (shingle)" kullanılabiliyor.


Teras çatılarda su yalıtımı nasıl yapılır?

Teras çatılarda; yatay çatılarda seramik altında çimento bazlı su yalıtımı yapılabiliyor. Çimento bazlı malzemeler ile lateks katkı malzemeler ile betonarme üzerinde bir...