03 / 05 / 2024

Aidat bedeline nasıl itiraz edilir

Aidat bedeline nasıl itiraz edilir

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince apartman ve sitelerde aidat bedeli yetki verilmiş ise yönetici tarafından belirleniyor. Peki yüksek aidat bedeline nasıl itiraz edilir? İşte aidata itiraz esasları...

Konut sitesi aidatına gelen zam yüzde 68! Bu enflasyon nasıl düşecek?

Haber Programı Sunucusu Barış Esen, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda site aidatına gelen zammın yüzde 68 olduğunu belirterek, "Bu enflasyon nasıl düşecek?" diye sordu.

Aidatlara zam dönemi yaklaştı! Apartmanlarda aidat zammı nasıl hesaplanır?

Apartman aidatları için yeni bir zam dönemi yaklaşıyor ve apartmanlarda ortak giderler ve toplanan aidat bedelleri ile ilgili uygulanacak olan zamların nasıl hesaplandığı ve uygulandığı merak edilen konular arasında yer alıyor. Beklenen apartman aidatlarına yapılacak zam ve nasıl hesaplandığı işte a

Apartman aidatı neleri kapsar? Apartman aidatı nasıl belirlenir?

Apartman aidatı neleri kapsar? Apartman aidatı nasıl belirlenir? soruları vatandaşlar tarafından araştırılmaktadır. İşte detaylar!

Rayiç Bedel Nedir? Rayiç bedel nasıl hesaplanır?

Rayiç bedelin ne olduğu ve rayiç bedelin nasıl hesaplandığı ev veya mülk almak isteyenlerce merak edilmektedir. İşte Rayiç bedeline dair detaylar!

Apartmanda aidat nasıl belirlenir?

Yeni yönetimin kurulacağı apartmanda merak edilen hususlardan biri de aidat oluyor. Peki, apartmanda aidat nasıl belirlenir?

10 yıllık kiracının kira artışı nasıl hesaplanır?

Kira sözleşmelerinin yenilendiği her yıl kira bedeline zam yapılıyor. Peki, 10 yıllık kiracının kira artışı nasıl hesaplanır?

Apartmanlarda yönetici seçimi nasıl yapılır?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, 10 yıldır 5 katlı bir apartmanda oturduğunu belirten okuyucu, yöneticinin hiçbir işle ilgilenmediğini aktardı. Binada hiçbir problemin giderilmediğini söyleyen okuyucu, aidat toplanmadığını belirtti ve bu mağduriyeti nasıl gidereceklerini sordu.

Sitelerde aidat borçluları nasıl duyurulmalı?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, apartman yöneticilerin aidat borçlularının nasıl duyurulacağını kaleme aldı.

01 Burda AVM'ye nasıl gidilir? Ulaşım ve adres bilgisi!

01 Burda AVM'ye nasıl gidilir? Ulaşım ve adres bilgisi haberimizde yer alıyor. Bugün hizmete açılan AVM 150 milyon dolar yatırım bedeline sahip.

4 maddede apartman yöneticisi nasıl seçilir?

Avukat Kadir Kurtuluş ile Stajyer Avukat Elif Hamzaçebi 'apartman yöneticisi nasıl seçilir' konusunu kaleme aldı. İşte 6 soruda site aidatı...

Site yönetimleri aidatları nasıl belirlemeli?

Ultima İnternational Eğitim ve Danışmanlık şirketinde Kalite ve Planlama Koordinatörü Zeynel Kayınova Emlakkulisi.com okurları için site yönetimlerinin aidatı nasıl belirlemesi gerektiğini anlattı. İşte Zeynel Kayınova'nın o yazısı..

Kiraya yapılan fazla zam için nasıl itiraz edilir?

Kira bedeline ÜFE oranlarında zam yapılması gerekiyor. kimi ev sahipleri kiracılarına yasal orandan daha yüksek bir zam yapabiliyor. Peki, kiraya yapılan fazla zam için nasıl itiraz edilir?

Aidat borcunda hak nasıl aranır?

Posta Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun ''Aidat borcunda hak nasıl aranır?'' sorduğu sorusunu yanıtladı. İşte o yazı...

Aidat bedeline nasıl itiraz edilir Haberi

Aidat bedeline nasıl itiraz edilir

Aidat bedeline nasıl itiraz edilir?

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince apartman ve sitelerde aidat bedeli yetki verilmiş ise yönetici tarafından; yetki verilmemiş ise, Kat Malikleri Genel Kurulu tarafından belirleniyor. 


Belirlenen aidatın ortak giderlerden yüksek olması halinde, kat maliki duruma Sulh Hukuk Mahkemesi'nde dava açarak itiraz edebiliyor. Konu ile ilgili dava karar örneği aşağıda yer alıyor:


VEKİL SORUMLULUĞU 

(Yöneticinin Kat Maliklerine Karşı Vekil Gibi Sorumlu Olması)


Yöneticiye ve kat malikleri kurulunun yetkisiz olduğu Borçlar kanunu md.504 konusuna giren konularda ise bizzat malikin asaleten kendi imzası ile ilave özel vekalet gerekir.


Borçlar Kanunu 504 de bahsedilen konularda özel ilave vekalet gerekir.


Kat malikleri kurulu ve yönetici Borçlar kanunu 504 e giren konularda yetkisiz mümessil yetkisiz vekil durumundadırlar.


Site yönetimi gider ve ücretleri belirlerken makul ve rayiç değerlerde kalmak zorunda.


1HD E...