04 / 10 / 2024

Aidat borcunun faize binmesi

Aidat borcunun faize binmesi

Posta Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı Tamer Heper'in bugün ki köşe yazısında aidat borcunun faize binmesi durumunda nasıl hesaplanacağı ile ilgili okuyucusunun sorusunu cevaplandırıyor. İşte Tamer Heper'in köşe yazısı;

Yargıtaydan emsal karar! Aidat borcunu ödemeyen ev sahibi tahliye davası açamaz!

Avukat Tarık Çakmak resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda aidat borcunun ödenmemesine dayalı açılacak tahliye davası için ön şart, kiraya verenin ihtarname göndermeden önce mevcut aidat borcunu ödemesi olduğunu söyledi.

1.4 trilyon TL’ye ulaşan kredi kartı borçlarının 328 milyar TL’si faize bırakıldı!

1.4 trilyon Türk Lirası'na ulaşan kart borcunun 328 milyar Türk Lirası faize bırakıldı. Limiti 50 bin Türk Lirası'na kadar olan 8.7 milyon kişi 88.3 milyar liralık kart borcunu çevirmekte zorlanıyor.

Aidat borçları nasıl silinir?

Hürriyet gazetesi yazarı Oya Armutçu bugünkü yazısında, sitelerdeki aidat borcunun silinip silinmeyeceği sorusunun yanıtını kaleme aldı. 

Aidat borçlarındaki faize kim dur diyecek?

Kat mülkiyeti kanunundaki aidat faizi bankalarla yarışıyor. Bankaların kredi kartlarına uyguladıkları aylık faiz oranları yüzde 2 seviyelerinde seyrederken, geciken site aidatları için uygulanan yüksek faiz oranları ev sahipleri ve kiracıların canını yakıyor..

Eski ev sahibinin aidat borcu nasıl ödenir?

Apartman ve konut sitelerinde tüm maliklerin aidat borcunu ödemesi gerekiyor. Peki, bir ev satın aldığınızı ancak eski ev sahibinin aidat borcunun olduğunu düşünelim. Eski ev sahibinin aidat borcu nasıl ödenir?

Apartman aidat ödememe dilekçesi!

Apartman aidat borcunu ödemeyen kimselere, gecikme faizi uygulanıyor. Belli bir süre hiç ödeme yapmayan malikler ise icraya verilebiliyor. İşte, apartman aidat ödememe dilekçesi!

Apartman aidatı ne için alınır?

Apartmanın ortak giderleri için kat maliklerinden toplanan paraya aidat deniyor. Kat Mülkiyeti Kanunu'nda apartman aidatı ile ilgili hususlara yer veriliyor. Peki, apartman aidatı ne için alınır?

Apartman aidatı ödeme zorunluluğu!

Aylık olarak toplanan meblağ havuz halinde yöneticide toplanıyor ve olası bir sorunla karşılaşıldığında ortak paradan giderler karşılanıyor. İşte, apartman aidatı ödeme zorunluluğu!

Apartman aidatından kim sorumlu?

Apartman aidatları kapıcı, bekçi, kaloriferci ve bahçıvan gibi ortak giderler için bağımsız bölümde ikamet eden kimselerden alınıyor. Peki, dairede kiracı olması halinde apartman aidatından kim sorumlu olur?

Apartmanda aidatın hak sahiplerine bölünmesi!

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünkü köşe yazısında okuyucularından birinin sormuş olduğu Apartmanda aidatın hak sahiplerine bölüşümü ile ilgili konuya değindi..

İTO, aidat ödemelerine kolaylık getirdi!

İstanbul Ticaret Odası ( İTO ) üyesi 370 binden fazla firma, Oda yıllık aidat ve munzam aidat ödemelerini internetten kredi kartlarıyla yapabilecek.

Celaloğlu Kayacity Residence'ta 5 yıl site aidatı yok!

Yeni konut alanlar için 5 yıl site aidatı uygulanmayan Celaloğlu Kayacity Residence projesinde daire teslimleri hemen yapılıyor. Projede yer alan konutlar 2+1, 3+1 ve 4+1 şeklinde tasarlandı.

Kayacity Residence Başakşehir'de 5 yıllık site aidatı firmadan!

Yeni konut alanlar için 5 yıllık site aidatının Celaloğlu İnşaat tarafından karşılandığı Kayacity Residence Başakşehir projesi, Kanal İstanbul'a manzaralı tek proje olarak inşa ediliyor.

Aidat borcunun faize binmesi Haberi

Aidat borcunun faize binmesi

Bir sitede dairem var. Yönetim bana 4-5 sene öncesine ait aidat faizi borcu bildirdi. Bu kadar uzun zaman dilimi içinde aidat faizi olur mu? Hesabı nasıl yapılır? •T.K. 


Soruyu sormakta haklısınız. Tek başına 'aidat faizi' sözü hemen hemen hiçbir şey ifade etmiyor. Zira; birinci kural, bir borç var ise ve bu borca karşın bir miktar ödeme yapılıyor ise bu ödeme ana para ödemesi değil, kural olarak faizin ödemesidir. Sizden istenilen para faiz olarak adlandınldığına göre ana para adı altında bir ödeme yapmışsınız demektir ki bu aslında faizden silinir. Aksi halde ana para ödemesi kabul edilip faiz alacağı kalır ise faize faiz işletilmiş olur ki kural dışıdır, faize faiz işletilmez. 


Sonra; 4-5 sene önceki bir borçtan söz edildiğine göre bunun dört sene...