19 / 07 / 2024

aidat iadesi

aidat iadesi

Kat malikleri kurulunda alınan kararlara uyulur. Uyulmaması halinde yasal müeyyide devreye girebilir

Konut kredisi dosya masrafı geri iadesi!

Yargıtay kararları gereğince, konut kredisi kullanan tüketicilerden alınan dosya masrafı geri iade edilebiliyor. Peki, konut kredisi dosya masrafı geri iadesi nasıl yapılır? İşte iade için yapılması gerekenler...

Konut kredisi dosya masrafı iadesi için gerekli evraklar!

Yargıtay 13. Hukuk Dairesinin almış olduğu karara göre, konut satın alırken bankadan kredi kullanan kimseler, ödedikleri dosya masrafını geri alabiliyor. İşte konut kredisi dosya masrafı iadesi için gerekli evraklar...

Apartman aidatı nasıl toplanır?

Apartmanda tüm malikler kapıcı, kaloriferci, bahçıvan ve bekçi giderlerine ve bunlar için toplanacak avansa eşit olarak katılmaları gerekiyor. Peki tespit edilen apartman aidatı nasıl toplanır?

Apartman aidatı ne zaman başlar?

Kat Mülkiyeti Kanunu madde 20 gereğince apartmanda tüm maliklerin, ortak giderler için belirlenen aidatı ödemeleri gerekiyor. Peki, apartman aidatı ne zaman başlar? İşte maliklerin apartman aidat sorumluluğu..

Apartman aidatı gecikme faizi ne kadar?

Apartman ve sitelerde ortak kullanım alanlarının giderleri ve günlük hizmetlerin giderleri için apartman sakinlerinden belli bir oranda aidat alınıyor. Peki, apartman aidatı gecikme faizi ne kadar?

Apartman aidatı zamanaşımı süresi!

Apartmanda gider ve avans payının tamamını ödemeyen kat maliki ödemede geciktiği günler için aylık yüzde beş hesabıyla gecikme tazminatı ödemekle yükümlü oluyor. Peki apartman aidatında zamanaşımı süresi ne kadardır?

Mert Yıldızhan yüksek aidat sorununa dikkat çekti!

Lüks ve markalı konutların yükselmesiyle konut tercihi değişim göstermesine karşın, bu konutların yüksek aidat giderleri konut sahiplerinin yaşamını neredeyse kira verir gibi sürdürmesine neden oluyor

Konut kredisi dosya masrafı iadesi dilekçe örneği!

Konut kredisi dosya masrafı iadesi için öncelikle bankaya daha sonra ise tüketici hakem heyetine dilekçe gönderilmesi gerekiyor. İşte konut kredisi dosya masrafı iadesi dilekçe örneği..

Konut kredisi dosya masrafı iadesi ile ilgili yargıtay kararı!

Konut sahibi olmak için bankadan kredi kullanan kimseler ödedikleri konut kredisi dosya masrafının iadesini isteyebiliyor. Peki iade nasıl yapılır? İşte konut kredisi dosya masrafı iadesi ile ilgili yargıtay kararı..

Mert Yıldızhan: Düşük aidatın yolu alternatif enerji kullanımından geçiyor!

Ankara'daki Elit Royal Residence projesiyle dikkati çeken Elit Yapı 'nın Yönetim Kurulu Uyesı Mert Yıldızhan, aidat konusunun satış aşamasında ilk sorulan sorulardan biri olduğunu söyledi.

Ekspertiz ücreti iadesi!

Bir gayrimenkulün değerinin belirlenmesi işi olan ekspertiz ücretlerinin geri iade edilmesi için bankaya müracaat edilebiliyor. Peki, ekspertiz ücreti iadesi nasıl olur? İşte ekspertiz ücreti iadesi mahkeme kararı..

Devremülkte aidat tuzağına dikkat edin!

Tatilcilerin korkulu rüyası haline gelen devre mülk vurguncularının son tuzağı aidat oldu. Yılda bir hafta kullandıkları daireler için bin TL'den fazla aidat ödeyen tüketicilerin mağduriyeti büyüyor.

Devre mülklere bin TL'den fazla aidat ödeyenlerin mağduriyeti büyüyor!

Tatilcilerin korkulu rüyası haline gelen devre mülk dolandırıcılığında sınır tanınmıyor. Çeşitli hile ve oyunlarla tüketicinin gözünü boyayarak satış yapılan devre mülklerde taksitten kurtulan tüketici, bu kez aidat tuzağıyla karşı karşıya bırakılıyor...

aidat iadesi Haberi

aidat iadesi

Davet yapılmamış 


Apartmanımızda Nisan ayında ilan tahtasına asılarak ilan edilen bir kat malikleri kurulu yapıldı. Bu toplantıda kışlık kömür alımı için para toplanmasına karar verilmiş. Ben toplantıya katılmadım. Yöneticiye normal aidatı gönderdim, yakıt parasını göndermedim. Önce makbuz geldi ama sonra paramı iade ile makbuzu geri istediler, vermedim.

Ne yapabilirler, ben ne yapabilirim? 


Kat malikleri kurulunda alınan kararlara uyulur. Uyulmaması halinde yasal müeyyide devreye girebilir. Aidat veya ortak gider payının ödenmemesi halinde uygulanacak işlem icra takibidir. Ancak kat malikleri toplantısının yapılmasının da bir şekli vardır. Öncelikle davet tüm bağımsız bölüm maliklerine ulaştırılan davet ile yapılır. İlan tahtasına asılan ilanla yapılmaz. Ancak şekil şartlarına uyulmadan yapıldığı iddia olunan kat malikleri toplantısının iptaline karar verilene kadar da kat malikleri kurulu kararlan uygulanır. Yani sizin kat malikleri...