05 / 05 / 2024

aidat toplama şartları

aidat toplama şartları

Posta yazarı Tamer Heper 'Ben 5 yıl önce belediyenin yolları genel kullanıma açması ile site özelliğini kaybeden fazla parselden oluşan bir yerde kiracıyım. Aidat adı altında bu meblağı tahsil etme yetkileri bulunmakta mıdır?' sorusunu yanıtladı.

Aidat toplama işleminde 'mobil ödeme' dönemi!

Aidat toplama işleminde 'mobil ödeme' dönemi başlatan Payguru, işletmelere yeni hizmet veriyor. Bu süreçte; derneklerden vakıflara, kooperatiflerden apartman ve site yönetimlerine kadar pek çok kurum için aidat toplama SMS ile yapılabilecek.

Yönetici aidat toplama usulü nedir?

Apartmanda sunulan güvenlik, temizlik ve kapıcı gibi günlük hizmetlere karşılık olarak aidat toplanıyor. Peki, yönetici aidat toplama usulü nedir? Apartman aidatı elden toplanır mı?

Glow 3'te 1 yıl boyunca aidat ödenmiyor!

Glow3'ten Mayıs ayında daire satın alanlar, bir yıl boyunca aidat ödemeyecek.Projede 1 oda 1 salon, 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon daire satışları sürüyor.

Tüketici sözleşmelerindeki haksız şartlar nelerdir?

Haksız şart; tarafların sözleşmeden doğan hak ve yükümlülüklerinde dürüstlük kuralına aykırı düşecek biçimde dengesizliğe neden olan sözleşme şartlarına deniyor. Peki, Tüketici sözleşmelerindeki haksız şartlar nelerdir?

Tamer Haşimoğlu: Fenerbahçe Yat Limanı için şartlar içinde teklif verdik!

Koç Holding Turizm, Gıda ve Perakende Başkanı Tamer Haşimoğlu, Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'nın özelleştirme ihalesine ilişkin, "Şartlar içinde teklif vermiş olduk. Türkiye ekonomisine güvenimiz devam ediyor" dedi...

Dosya masrafını geri alma şartları!

Yargıtay tarafından alınan karara göre, kredi kullanan ve ne için dosya masrafı ödediği kendisine açıklanmayan tüketiciler yaptığı masrafın iadesini talep edebiliyor. İşte dosya masrafını geri alma şartları..

Emlak vergisi geçici muafiyet şartları!

Binanın, bina apartman ise dairenin, kısmen veya tamamen mesken olarak kullanılmaması halinde bu binaya tanınmış bulunan muafiyet bu halin vukubulduğu yılı takip eden bütçe yılından itibaren düşüyor. İşte diğer emlak vergisi geçici muafiyet şartları...

Apartman yönetimi oluşturma şartları!

Anagayrimenkul, kat malikleri kurulunca yönetilir ve yönetim tarzı, kanunların emredici hükümleri saklı kalmak şartı ile, bu kurul tarafından kararlaştırılır. Peki apartman yönetimi oluşturma şartları nelerdir?

Kat maliki aidatını ödemezse ne olur?

Kat malikleri, kanunen apartman işletme giderlerini ödemek ile yükümlü oluyor. Apartmanda belirlenen aidat bedelinin belirlenen tarihlerde ödenmesi gerekiyor. Peki kat maliki aidat borcunu ödemezse ne olur?

Kayaşehir TOKİ konutlarındaki yüksek aidat artışı protesto edildi!

Kayaşehir TOKİ konutlarında oturan site sakinleri, yüksek aidat artışını protesto ederek eylem yaptı. Protesto sırasında ‘provokatörlere uymayın’ anonsu yapan site görevlileri ile eylemciler arasında gergin anlar yaşandı...

Emlak vergisinde muafiyet şartları nelerdir?

Emlak vergisinde mesken sahipleri için muafiyet bulunuyor. Sıfır oranlı emlak vergisi olarak adlandırılan vergi muafiyetinden kimler yararlanabilir? Emlak vergisinde muafiyet şartları nelerdir? İşte muafiyet koşulları..

Kentsel dönüşüm kredi şartları!

Kentsel dönüşüm kapsamında verilen konut ve işyeri kredileri ile risk tespit ve yıkım kredilerini kullandırma şartları, geri ödeme koşulları yönetmelik kapsamında düzenleniyor. Peki kentsel dönüşüm kredi şartları nelerdir?

Kira sözleşmesi şartları!

Kira sözleşmesi, gayrimenkul kiralamalarında taraflar arasında yapılan anlaşmayı ifade ediyor. Kira sözleşmesi şartları kapsamında kira sözleşmesinin yazılı olma şartı bulunmuyor. Sözleşme sözlü olarak da yapılabiliyor...

aidat toplama şartları Haberi

aidat toplama şartları

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun 'Ben 5 yıl önce site nitelikli olan fakat daha sonra belediyenin yolları genel kullanıma açması ile site özelliğini kaybeden birden fazla parselden oluşan bir yerde kiracıyım. Ancak sitenin eski yönetimi diye bir yönetimi var. Ama sitede kat irtifakına geçilmemiş ve işletme projeleri yok. Aidat adı altında bu meblağı tahsil etme yetkileri bulunmakta mıdır?' sorusuna cevap verdi. İşte Tamer Heper'in yazısı...

Ben 5 yıl önce site nitelikli olan fakat daha sonra belediyenin yolları genel kullanıma açması ile site özelliğini kaybeden birden fazla parselden oluşan bir yerde kiracıyım. Ancak sitenin eski yönetimi diye bir yönetimi var. Ama sitede kat irtifakına geçilmemiş ve işletme projeleri yok. Aidat adı altında bu meblağı tahsil etme yetkileri...