03 / 05 / 2024

aile yurdunun tapuya şerh edilmesi

aile yurdunun tapuya şerh edilmesi

Konutlar, tarıma ya da sanayiye elverişli taşınmazlar, eklentileriyle birlikte aile yurdu hâline getirilebiliyor. Peki aile yurdu şerhi nasıl kurulur? Aile yurdu tapuya nasıl şerh edilir?

Aile konutu şerhi kaldırma dilekçesi 2022!

Tapuya aile konutu şerhi konulan bir ev eşin rızası olmadan kiralanamıyor ve satılamıyor. Peki, bu şerh nasıl kaldırılır? İşte aile konutu şerhi kaldırma dilekçesi 2022...

Aile konutu için tapuya şerh nasıl konur?

Eşler arasında yaşanan anlaşmazlıklar sebebiyle gündeme gelen aile konutu satışıyla ilgili merak edilen ayrıntılar bulunuyor. Bunlardan biri aile konutunun satışının nasıl engellenebileceği. İşte o sorunun yanıtı...

Aile konutu olan taşınmazlar için tapuya şerh konulabilir mi?

Aile konutu hukuken tamamen koruma altında. Eşlerden, aile konutunun maliki olmayan taraf, bu konut için şerh isteyebilir. Peki Aile konutu olan taşınmazlar için tapuya şerh konulabilir mi?

Hakan Erilkun: Eşler tapuya gidin, konutunuzu güvenceye alın!

TGM Trend Gayrimenkul Genel Müdürü Hakan Erilkun, eşlerin hak kaybı yaşamaması için tapuya gitmelerini ve konutlarına aile konutu şerhi koydurarak güvence altına almaları gerektiğini söyledi...

Aile konutu şerhi dilekçesi 2017!

Aile konutu, eşlerin çocuklarıyla beraber oturmak için birlikte seçtikleri, yaşamlarını sürdürdükleri yerleşim alanı olarak ifade ediliyor ve tapuya şerh edilebiliyor. İşte aile konutu şerhi dilekçesi 2017..

2016'da 14 bin tapuya aile konutu şerhi konuldu!

Eşlerin yaşadıkları evle ilgili birbirinden izinsiz işlem yapmalarını engellemek amacıyla başlatılan uygulama kapsamında, 2016'da yaklaşık 14 bin tapuya "aile konutu" şerhi düşüldü.

Aile konutu şerhi için dilekçe örneği 2016!

Aile konutu tapuya şerh edilebiliyor. Aile konutu şerhi için tapu dairesine gerekli belgeler ve bir dilekçe ile müracaat ediliyor. İşte aile konutu şerhi için dilekçe örneği 2016..

Aile konutu nasıl şerh edilir?

Aile konutu, evlilik birliği içinde, eş ve çocukların ikamet etmek amacıyla oturdukları mesken olarak tanımlanıyor. Malik olmayan eş tapuya şerh edebiliyor. Peki, aile konutu nasıl şerh edilir?

Aile konutu şerhi şartları!

Aile konutu, bir ailenin yaşamını devam ettirdiği konut oluyor. Tapuya ile konutu şerhi konulabilmesi için bazı şartlar aranıyor. Peki, aile konutu şerhi şartları nelerdir?

Aile konutu şerhi için gerekenler!

Aile konutu şerhi tapuya verilince eşler tek başlarına artık o taşınmazda satış ipotek tesisi gibi tasarrufi işlemler yapamıyor. Peki, aile konutu şerhi için neler gerekli? İşte, aile konutu şerhi için gerekenler!

Aile konutu şerhi için ne gerekir?

Aile konutu, evlilik birliği içinde, eş ve çocukların ikamet etmek amacıyla oturdukları mesken olarak ifade ediliyor. Aile konutu tapuya şerh edilebiliyor. Peki, aile konutu şerhi için ne gerekir?

Aile konutu nasıl yapılır?

Evlilik birliğinin devamı süresince eşlerin birlikte yaşadıkları mesken oluyor. Ailenin oturduğu mesken olan ev, aile konutu olarak tapuya tescil edilebiliyor. Peki, aile konutu nasıl yapılır?

Aile konutu olduğunun tespiti davası!

Aile konutu, evlilik birliğinin devamı süresince eşlerin birlikte yaşadıkları mesken oluyor. Aile konutu tapuya şerh edilebiliyor. Peki, aile konutu olduğunun tespiti davası nedir? İşte yanıtı..

aile yurdunun tapuya şerh edilmesi Haberi

aile yurdunun tapuya şerh edilmesi

Aile yurdu şerhi nasıl kurulur?

Medeni Kanun gereğince; konutlar, tarıma veya sanayiye elverişli taşınmazlar, eklentileriyle birlikte aile yurdu hâline getirilebiliyor.


Aile yurdu kurulması yüzünden haklarının zedelendiğini düşünen kişiler, kuruluştan önce mahkemece yapılan ilânla itirazlarını iki ay içinde bildirmeye çağrılırlar.


Durum, alacakları taşınmaz rehniyle güvenceye bağlanmış olanlara ve hacizli alacaklılara ayrıca bildiriliyor.


Aile yurdu kurulması için mahkemenin dikkat ettiği hususlar:

- Taşınmazda yurt olabilmesi için gerekli koşullar var mı? 

- Yurdun kurulmasına üçüncü kişiler itiraz etti mi? 

- Yapılan itirazlar haksız mı? 


Süresi içinde itiraz eden alacaklıların ilgilerinin kesildiği ispat edilmedikçe veya taşınmaz üzerinde bulunan rehin ve hacizler kaldırılmadıkça, aile yurdu kurulmasına izin verilemiyor.


Borç, itiraz eden veya rehinli alacaklı  lehine vadeye bağlı olsa bile, aile yurdu kurmak isteyen borçlu hemen ödemede bulunabiliyor.


Aile yurdu tapu kütüğüne şerh verilmesi

MADDE 390.-...