28 / 04 / 2024

Akçaabat yıkım

Akçaabat yıkım

Karadeniz Bölgesi her yıl sel ve heyelan afetleri ile karşı karşıya kalıyor, can ve mal kayıpları yaşanıyor. Trabzon'un Akçaabat ilçesinde 30 yılda, dere yataklarının üzeri ve çevresine yeni binalar inşa edildiği görüldü.

Akçaabat'ta kaçak yapıya geçit yok!

Trabzon'un Akçaabat İlçesi'nde yer alan yaylalarda kaçak yapılaşmanın ve betonlaşmanının önüne geçiliyor. Akçaabat Belediyesi tarafından bölgede denetimlere başlandı.

Üsküdar Salacak’taki kaçak yapıların yıkımında son dakika: Bakanlık engelledi, mahkeme İBB haklı dedi!

İBB’nin Üsküdar Salacak’taki kaçak yapılar ile ilgili yıkım kararına gelen bakanlık engeline, mahkeme tarafından dur denildi. İşte o son dakika gelişmesi...

Antalya Kaş'ta 3 bin 719 kaçak yapının yıkımı 8'inci kez iptal edildi!

Antalya'nın turizm merkezlerinden Kaş ilçesinde, aralarında yabancılara da ait olduğu tespit edilen 3 bin 719 kaçak yapının yıkımı için düzenlenen ihale, 8'inci kez iptal edildi.

Zeytinburnu'nda kaçak yapı yıkımına izin verilmedi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekiplerinin Zeytinburnu'nda bulunan kaçak plaza yıkım işlemi, mahkeme kararının olmasına rağmen polis ekipleri tarafından engellenerek yıkıma izin verilmedi.

Assos'taki kaçak tesis için yıkım kararı!

Çanakkale Assos'ta hayata geçirilen kaçak plaj tesisinin, yıkımı için karar verildi...

Çeşme'de kaçak rezidans yıkımı ertelendi!

CHP Meclis üyesi Aybars Yıldırım'ın Çeşme'de kaçak inşaat ettiği rezidansın yıkımı yapılmadı.

Silivri'de kaçak 8 yapının yıkımı gerçekleştirildi! 

Silivri Belediyesi, Çayırdere Mahallesi'nde tarım arazisi üzerine inşa edilen 8 kaçak yapının yıkım işlemlerini tamamladı. 

Fethiye'deki kaçak villaların yıkımı için harekete geçildi!

Fethiye'de imar barışına uygun olmadan inşa edildiği ileri sürülen kaçak inşaatlar yıkılıyor. Muğla Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından kaçak olarak tespit edilen kaçak inşaatların yıkımı için harekete geçildi.

Şanlıurfa-Akçakale yolundaki 55 binanın yıkımı gerçekleşti!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa-Akçakale yolu üzerinde bulunan 55 binanın yıkımını gerçekleştirerek trafik sorununa neşter vurdu. 

Bursa'da kaçak yapı yıkımında gerginlik!

Bursa Yıldırım'da kaçak bir yapının yıkımı esnasında yaşanan arbedede, polise mukavemette bulunduğu iddiasıyla 1 kişi gözaltına alındı.

Muratpaşa'da kaçak metruk binanın yıkımı gerçekleşti!

Antalya Muratpaşa Belediyesi, ilçede bulunan metruk kaçak binaların yıkımına devam ediyor. 

Arnavutköy'de gergin yıkım! 7 kaçak yapı yıkıldı!

Arnavutköy'de hisseli araziler üzerinde inşa edilen kaçak yapıların yıkımı gerçekleşti. Yaptığı ahırın yıkımına engel olmak isteyen bazı vatandaşlar ve polis ekipleri arasında gerginlik yaşandı.

Üçağız Yarımadası'ndaki kaçak villa için yıkım kararı alındı!

Antalya'nın Üçağız Yarımadası'nda, bir İngiliz tarafından İmar Barışı kapsamında Yapı Kayıt Belgesi alınıp inşa edilen kaçak villa için yıkım kararı alındı. 

Bursa İnegöl'de kaçak yapıların yıkımı gündemde!

Bursa İnegöl Belediyesi Ekim ayı olağan meclisi ikinci oturum toplantısı Pazartesi günü yapıldı. 7 gündem maddesiyle açılan mecliste, kaçak yapıların yıkımında encümen kararı alındı.

Akçaabat yıkım Haberi

Akçaabat yıkım

Trabzon'un Akçaabat ilçesinde, 19 Haziran 1990 yılında yaşanan sel ve heyelan felaketinde, 21 kişi yaşamını yitirdi, onlarca ev ve köprü çöktü, yollar hasar gördü. Posta'da yer alan habere göre; geçen 30 yılda, sel afeti sırasında önüne kattığı her şeyi denize sürükleyen dere yataklarının üzeri ve çevresine yeni binalar yapıldı. Selin yıl dönümünde, ölenleri rahmetle anan ilçe halkı, geçen zamana karşın, tanık oldukları korku dolu o anları da unutamıyor.

'İNANILMAZ BİR FELAKETTİ'

Afetlerden dersler alınması gerektiğinden bahseden Güneysu, "Böyle bir şeyi hayal etmek mümkün değil. İnşallah bir daha yaşanmaz. O gün köprüler, evler yıkıldı. İnanılmaz bir felaketti. Bizzat tanık oldum. Önlem almak lazım. O yıllarda ilçemiz daha küçük, şirin bir yerdi. Coğrafi koşullar nedeniyle insanlar buldukları yerlere, dere yataklarına evler yaptı. Bence...