30 / 04 / 2024

Akçansa yarışması

Akçansa yarışması

Akçansa Heidelberg Cement’in faaliyet gösterdiği ülkelerde uzun yıllardır düzenlediği ve maden sahalarının biyolojik değerlerini artırmayı amaçlayan ‘ Biyoçeşitlilik Proje Yarışması’ nı, bu yıl Türkiye’de gerçekleştirdi.

2019 Ytong Mimari Fikir Yarışması'nda 3 projeye ödül! 

Mimarlar tarafından ilgiyle takip edilen Ytong Mimari Fikir Yarışması'nın bu yıl 20'ncisi düzenlendi. “Plan B: Akıntıya Karşı Bir Mimarlık Okulu” konulu yarışmanın kazananları açıklandı...

10. Betonik Fikirler Proje Yarışması'nın başvuruları başladı!

Türkiye’nin lider yapı malzemeleri şirketi Akçansa’nın, genç fikirleri desteklemek amacıyla düzenlediği "Betonik Fikirler Proje Yarışması" bu yıl "Yapıda Dijital Dönüşüm" temasıyla onuncu kez gerçekleşiyor. Yarışmaya son başvuru tarihi 28 Şubat...

Betonik Fikirler Proje Yarışması’na rekor katılım!

Akçansa tarafından Betonik Fikirler Proje Yarışması gerçekleşti. Betonik Fikirler Proje Tasarım Yarışması’na 117 farklı üniversiteden 1340 kişinin başvurusuyla rekor katılım yapıldı.

Akçansa'ya betonda mükemmellik ödülü!

Türkiye’nin lider yapı malzemeleri şirketi Akçansa, Amerikan Beton Enstitüsü’nün beton dünyasındaki en yenilikçi projeleri ödüllendirdiği yarışmada Yavuz Sultan Selim Köprüsü Projesi ile “Betonda Mükemmellik” ödülünün sahibi oldu.

Akçansa'ya Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün betonu için ödül!

Türkiye’nin lider yapı malzemeleri şirketi Akçansa, The ACI Excellence in Concrete Construction Yarışması’nda, Yavuz Sultan Selim Köprüsü Projesi ile alt yapı kategorisinde birincilik ödülünün sahibi oldu.

Akçansa'dan yılın ilk yarısında 736 milyon TL'lik satış!

Türkiye’nin lider yapı malzemeleri şirketi Akçansa, 2016 yılının ilk altı aylık dönemine ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı. Buna göre şirketin Ocak-Haziran dönemindeki satış geliri 736 milyon TL, dönem kârı ise 142 milyon TL oldu.

Çaycuma Bilim Merkezi Mimari Proje Yarışması sonuçlandı!

Çaycuma Bilim Merkezi Mimari Proje Yarışması sonuçlandı. Birinci Soner Akçam-Mimar, Emrah Bal-Mimar ve Ahmet İlyas Sözeri-Yüksek Mimar’dan oluşan ekip oldu.

7. Betonik Fikirler Proje Tasarım Yarışması'na rekor katılım!

Türkiye’nin lider yapı malzemeleri şirketi Akçansa tarafından bu yıl yedincisi düzenlenen Betonik Fikirler Proje Tasarım Yarışması rekor katılıma sahne oldu.

IKEA’nın Yumuşak Oyuncak Çizim Yarışması sonuçlandı!

IKEA’nın, 4 - 9 yaş grubundaki çocuklar arasında bu yıl ikincisini düzenlediği Uluslararası Yumuşak Oyuncak Çizim Yarışması sonuçlandı. Yarışmayı kazanan 10 çocuğun çizimi, tüm dünyada satışa sunulmak üzere oyuncak olarak üretilecek.

Rigips Türkiye Ulusal Alçı Yarışması ödülleri dağıtıldı!

Saint-Gobain Rigips’in düzenlediği Ulusal Alçı Yarışması Ödülleri, 30 Ocak Cumartesi akşamı Sakıp Sabancı Müzesi The Seed’de düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

7. Betonik Fikirler Proje Yarışması başvuruları 15 Ocak’a kadar uzatıldı!

Sürdürülebilir bir gelecek için çimento ve betonun önemine vurgu yapmak ve hazır betondaki farkındalığı artırmak amacıyla Akçansa’nın düzenlediği ‘Betonik Fikirler Proje Yarışması’nın başvuru süresi 15 Ocak’a kadar uzatıldı.

Keçiören Belediyesi En Güzel Balkon yarışması sonuçlandı!

En Güzel Balkon, Pencere ve Bahçe Yarışması’nın jüri başkanlığını Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak üstlenirken, Ankara Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü ve TMMOB Peyzaj Mimarları Odası temsilcilerinden oluşan jüri seçim yapmakta oldukça zorlandı.

NASA'nın Mars'ta ev tasarımı yarışmasında 30 finalist kaldı!

NASA'nın Mars'ta ev tasarımı yarışmasında 30 finalist kaldı. Avustralyalı The Foster + Partners şirketinin tasarımına göre Kızıl Gezegen'in kum ve çakıl taşlı yüzeyindeki 93 metre kare üzerine kurulu evler 3D yazıcı ile inşa edilecek.

Akçansa yarışması Haberi

Akçansa yarışması

8 üniversiteden toplam 15 projenin katıldığı yarışmanın birincisi Ege Üniversitesi’nden Cemal Onur Alpay ve Hülya Karadoğan olurken, ikinciliği Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nden Habib Güçlü, Mustafa Tokoğlu ve Onur Vardar kazandı. Üçüncülüğü Sabancı Üniversitesi’nden Serra Örey alırken, mansiyon ödülü Hacettepe Üniversitesi’nden Sevda Cengiz’e verildi.


Akçansa’nın, üniversite öğrencileri tarafından maden sahalarının biyolojik değerini artırmayı amaçlayan projeler üretilmesi ve öğrencilerin bu yöndeki farkındalıklarının artırılması amacıyla düzenlediği Biyoçeşitlilik Proje Yarışması’nın kazananları belli oldu.


Akçansa’nın ortağı HeidelbergCement’in faaliyet gösterdiği ülkelerde uzun yıllardır düzenlediği, bu yıl ise Türkiye’de ilk defa gerçekleştirilen Biyoçeşitlilik Proje Yarışması’nın sonuçları, Wyndham Grand İstanbul Levent’te düzenlenen ödül töreninde açıklandı.


Törene, Akçansa Genel Müdürü Mehmet Hacıkamiloğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Ali Rıza Tanas, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mehmet Hamdi...