27 / 04 / 2024

akdamar

akdamar

29 Mart 2007 tarihinde uluslararası törenle Anıt Müze olarak açılan tarihi Akdamar Klisesi'nin restoraston çalışmaları başlıyor...

Akdamar Kilisesi için çevre düzenlemesi yapılıyor!

Türkiye'nin, Ermenistan ile olumlu ilişkiler kurmak istemesinin sembolü olarak, 2007'de restore ettirdiği Akdamar Kilisesi için çevre düzenlemesi yapılıyor

Akdamar Yılmazlar Yapı İnşaat Gayrimenkul Otomotiv Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Akdamar Yılmazlar Yapı İnşaat Gayrimenkul Otomotiv Sanayi Ticaret Anonim Şirketi bugün Kartal'da 200 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Salih Yılmaz tarafından kuruldu.

Doğal sit alanlarını koruma ve kullanma koşulları yeniden belirlendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, doğal sit alanlarını koruma ve kullanma koşullarını yeniden belirledi. Bir çivi çakmanın bile yasak olduğu doğa harikası Kelebekler Vadisi, Akdamar Adası, Erzurum Narman Peribacaları gibi sit alanlarında artık bungalovlar ve çadır kampları yapılabilecek...

Akdamar Sky Suit Kasım 2019'da tamamlanacak!

Gelişim ve değişim sürecine giren Kartal’da inşaat hareketliliği de sürüyor. Konut çeşitliliği açısından zengin bir bölge olan Kartal; kira çarpanı, arsa değeri ve yatırım bedeli gibi parametrelerle yatırımcılar için kısa ve uzun vadede önemli fırsatlar da sunuyor.

Akdamar Sky Suit'in temeli atıldı!

Akdamar Sky Suit projesinin temeli atıldı. İstanbul Kartal'da yükselen proje lüks ve prestijin buluştuğu, şehrin konforunun, doğanın kalbinde yer alacak.   

Apartmanlara dijital yönetici!

Yüzlerce dairelik sitelerde, yöneticilerin işi her geçen gün zorlaşıyor. Sitelerdeki bu yoğunluktan dolayı Kudret Türk, Erkan Doğan ve Meriç Akdamar, ‘Apsiyon’u kurarak, apartmanların ve sitelerin dijital yöneticisi oldu.

İrfan Ermiş'ten arsa satışı uyarısı!

ASİMDER Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölge Temsilcisi İrfan Ermiş, Van Gölü’ndeki Akdamar Adası’nın karşısındaki Gevaş ilçesi sınırında çok büyük arsaların satın alındığını söyledi.

Van Gölü'ndeki Akdamar Adası içme suyuna kavuşacak!

Van Gölü'ndeki Akdamar Adası'nın içme suyuna kavuşması için çalışma başlatıldı. Gürpınar Belediyesi, Bejingir kaynağından adaya su hattı çekilmesi için harekete geçti.

Türkiye'deki UNESCO Listesi'ne giren tarihi yerler!

Akdamar Kilisesi, Aspendos Antik Kenti, Dağlık Frigya Bölgesi, İsmail Fakirullah Türbesi ve diğerleri... İşte bu yıl UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi'ne alınan, Anadolu'nun kültür ve doğal mirasından günümüze gelen 10 kültürel ve doğal varlık...

Van Akdamar Kilisesi'nin UNESCO Listesi'ne girmesi için çalışılıyor!

Van'ın en önemli tarihi ve turistik değerlerinden olan Akdamar Kilisesi'nin UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne girmesi, kenti turizmde hedeflenen noktaya taşıması bekleniyor.

Türkiye'den 10 varlık Dünya Mirası Geçici Listesi'nde!

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, aralarında Akdamar Kilisesi, Yıldız Sarayı, Aspendos Antik Kenti, Dağlık Frigya, Uzun Köprü ve ismail Fakirullah Türbesi'nin de bulunduğu 10 kültürel ve doğal varlığın, Dünya Mirası Geçici Listesi'ne girdiğini söyledi.

Türkiye'nin UNESCO listesindeki varlık sayısı 62’ye yükseldi!

Akdamar Kilisesi, Yıldız Sarayı, Aspendos Antik Kenti, Dağlık Frigya, Uzun Köprü ve İsmail Fakirullah Türbesi'nin de içinde bulunduğu 10 kültürel ve doğal varlığımız daha UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesine girdi.

Akdamar Kilisesi UNESCO Dünya Mirası listesine girdi!

Van'ın tarihi ve turistik değerlerinden biri olan Akdamar Kilisesi'nin UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne girmesi ile, kenti turizmde hedeflenen noktaya taşıması bekleniyor.

Akdamar Kilisesi turizmi canlandıracak!

Van'ın en önemli tarihi ve turistik değerlerinden olan Akdamar Kilisesi'nin UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne girmesi, kenti turizmde hedeflenen noktaya taşıması bekleniyor.

akdamar Haberi

akdamar
Van Gölü'ndeki adayla aynı adı taşıyan tarihi Akdamar Kilisesi'nde ikinci restorasyon başlıyor. Yaklaşık 1 milyon 200 bin TL'ye ihale edilen restorasyon, Nisan 2013'te başlayacak. Restorasyonun 6 ay süreceği kilise dört bir taraftan kamerelarla...