06 / 05 / 2024

Akıllı evlerde siber kabus

Akıllı evlerde siber kabus

Teknolojinin son trendlerinden olan akıllı evlerin güvenilirliği tartışılıyor. Birçok bankaya siber saldırı yapan hackerlar, akıllı evleri hackleyip insanların özel hayatına ve gizli bilgilerine müdahaleye başladı.

Arzum Akıllı Robot Süpürge 14 bin 499 TL! Peki en ucuz fiyata nereden alınır? İşte 7 Mart  2023 fiyat listesi

Arzum AR4304 X4 LDS Akıllı Robot Süpürge, geliştirilmiş pil teknolojisi ve her yüzeyi  temizleyebilen fonksiyonları sayesinde evlerde yerini alıyor. 

Akıllı evler siber saldırganların yeni hedefi!

Akıllı evler şimdilerde siber saldırganların tehditi altında. Akıllı evlerin yaygınlaşmasıyla yeni IoT siber tehditleri de gelişiyor, önümüzdeki birkaç yıl içerisinde siber suçlular milyarca dolarlık yeni bir endüstri haline gelecek.

Akıllı evde siber korku!

Dünyaya proje geliştiren ve tüm yeniliklere anında adapte olan Türk müteahhitler, akıllı ev konseptine yeni projelerinin hepsinde yer vermeye başladı.

Akıllı evler siber saldırıya açık mı?

Yeni nesil akıllı evlerde teknolojiden payını alıyor. Çoğu projelerde karşımıza çıkan akıllı ev konseptlerinde siber saldırı olmaması için müteahhitlere, site yönetimlerine ve kullanıcıya büyük iş düştüğü belirtiliyor. 

Akıllı evlere siber önlem!

Siber saldırılarda internete bağlı buzdolabı, klima, TV gibi cihazların kullanılması BTK’yı yeni çözümler üretmeye yöneltti. Akıllı evlere siber önlem sağlandı.

Akıllı evlerde siber kabus!

Teknolojinin son trendlerinden olan akıllı evlerin güvenilirliği tartışılıyor. Birçok bankaya siber saldırı yapan hackerlar, akıllı evleri hackleyip insanların özel hayatına ve gizli bilgilerine müdahaleye başladı.

Akıllı ev ne demek?

Son yıllarda rağbetin arttığı akıllı evlerde, bütün donanımların bir arada tek merkezden kontrol edilmesi kullanıcılara büyük kolaylıklar sağlıyor. İşte akıllı evlerin hayatı kolaylaştıran teknolojik özellikleri...

Akıllı evler hayatı kolaylaştırıyor!

Son yıllarda rağbetin arttığı akıllı evlerde, bütün donanımların bir arada tek merkezden kontrol edilmesi kullanıcılara büyük kolaylıklar sağlıyor. Son yıllarda rağbetin arttığı akıllı evler birçok özelliği ile hayatı kolaylaştırıyor.

Akıllı binaların hayatımıza etkisi nasıl olacak?

Otel ve rezidanslardan sonra evlerde de kullanımı yaygınlaşan akıllı bina uygulamaları yaşam konforunu arttırmayı hedefliyor. Berker Türkiye Genel Müdürü Medeni Kahraman akıllı binalar ile ilgili açıklama yaptı.

Akıllı binalar hayatımızı nasıl değiştirecek?

Otel ve rezidanslardan sonra evlerde de kullanımı yaygınlaşan akıllı bina uygulamaları yaşam konforunu arttırmayı hedefliyor. Alman menşeili Berker by Hager düzenlediği basın toplantısı yapıldı.

Somfy ile evlere akıllı perdeler geliyor!

Somfy, evlerde yüksek konfor için teknolojinin perdesini ardına kadar açıyor. Perdelerinizi tek tuşla açıp kapayabildiğiniz akıllı perde sistemleri ile hayat çok daha kolaylaşıyor ve çözüme kavuşuyor.

Akıllı ampul EmberLight 2015'te evlerde!

Giderek daha fazla önem kazanan akıllı ev teknolojilerine Emberlight isimli yeni bir üye daha katılıyor. Son zamanlarda akıllı ev teknolojileri artık daha fazla karşımıza çıkıyor.

İnşaatta akıllı gözlük dönemi başlıyor!

Anadolu Üniversitesi ( AÜ ) Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümündeki 2 öğretim üyesinin üzerinde çalıştığı inşaatta akıllı gözlük projesiyle inşaat sektöründeki hatalı yapıların önüne geçilmesi hedefleniyor...

Akıllı evlerde siber kabus Haberi

Akıllı evlerde siber kabus

Dünyada teknolojinin son trendlerinden olan akıllı evlerin ne kadar güvenilir olduğu tartışılıyor. Birçok bankaya siber saldırı yapan hackerlar akıllı evleri hackleyip insanların özel hayatına ve gizli bilgilerine müdaheleye başladı 


Her geçen gün yeni teknolojiler hayatımıza giriyor. Son zamanların teknoloji trendlerinden olan akıllı ev sistemi her geçen gün yeniliklerle karşımıza çıkıyor. Bu teknoloji ile artık evdeki her nesne yönetilebilecek hale geldi. 


Perdelerin açılıp kapatılmasından, ışıkların kontrolüne, evinizden kilometrelerce uzakta olsanız da kapınızı birisi tıkladığı anda telefonunuza bildirim gelmesinden, kameralarla evi kontrol altına alabilme gibi birçok nesneler türemeye başladı. Fakat son zamanlarda yaşanan siber saldırılar akıllı evlerin güvenliğinin sorgulanmasına neden olmaya başladı. 



Biri bizi gözetliyor


İnternet üzerinden yapılan bütün bu akıllı ev teknolojisine hackerlar çok kolay bağlanabiliyor. Hackerlar, çocukları odalarında izleyen webcamlere, akıllı televizyonlara ve...