10 / 05 / 2024

Akkök Grubu çin fabrika

Akkök Grubu çin fabrika

Halk arasında ‘sır kaplama’ olarak bilinen hammaddeyi üreten dünyanın ikinci büyük şirketi Gizem Frit’i satın alan Akkök Grubu şirketlerinden Ak-Kim, Brezilya, Çin ve ABD’de 2 yılda fabrika açacak.

Akkök Holding'in acı günü! Osman Taş vefat etti!

Akkök Holding A.Ş. İcra Kurulu Üyesi, Aksa Akrilik Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü, DowAksa Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Taş'ın babası Osman Taş hayatını kaybetti. Akkök Holding taziye ilanı yayınladı.

Akkök Holding'in acı günü! Mehmet Yekta Dördüncü vefat etti!

Akkök Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi ve İcra Kurulu Başkanı Ahmet Cemal Dördüncü'nün kardeşi Mehmet Yekta Dördüncü vefat etti.

Medicana Sağlık Grubu’ndan İzmir'e 110 milyon dolarlık dev sağlık yatırımı!

Medicana Sağlık Grubu, 30. yılına yaklaşırken İzmir’de yeni hastanesini hizmete açmak için hazırlanıyor.

Akkök Holding'in acı günü! Mehmet Abdullah Merih Ergin vefat etti!

Akkök Holding'in Yöneticisi ve Aksa Akrilik Kimya Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Abdullah Merih Ergin vefat etti.

Akkök Holding'in acı günü! Güzide Ataünal vefat etti!

Akkök Holding'in CFO'su İcra Kurulu Üyesi ve Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Özlem Ataünal'ın kayınvalidesi Güzide Ataünal vefat etti.

Akkök Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Raif Ali Dinçkök oldu!

Akkök Holding Akkök Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Raif Ali Dinçkök getirildi. Yönetim Kurulu Başkanı olarak atanan Raif Ali Dinçkök konu ile ilgili açıklama yaptı.

Akkök Holding'in acı günü! Ali Raif Dinçkök vefat etti!

Akkök Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Raif Dinçkök vefat etti. 

Medicana Sağlık Grubu, Hırvatistan'da hastane açıyor!

Medicana Sağlık Grubu geleceğe yatırım için kolları sıvadı. Medicana, ilk etapta Balkan ülkelerinde yatırım hazırlıkları yapılmaya başladı, ilk Medicana da Hırvatistan'da açılacak...

Doğuş Grubu inşaat sektöründen çıkıyor mu?

Türkiye'nin en köklü inşaat firmaları listesi yapılsa Doğuş İnşaat ilk sıralarda yer alır. Geçmişi 1951 yılına dayanan Doğuş İnşaat ve Ticaret A.Ş. bugünkü Doğuş Holding’in de temellerini oluşturuyor.

Akkök Holding'in acı günü! Nesim Alalu vefat etti!

Akkök Holding'in iş ortağı Eliya Alalu'nun babası Nesim Alalu vefat etti. 

Can Sağlık Grubu'ndan İzmir’e 100 yataklı hastane!

Can Sağlık Grubu, 30 milyon dolarlık bir yatırımla İzmir'e 100 yataklı yeni bir hastane inşa etti.

Akkök Grubu 1,2 milyar liralık yatırım yapacak!

Akkök Grubu 1,2 milyar liralık yatırım yapma kararı aldı. Akkök Holding İcra Kurulu Başkanı Ahmet Dördüncü ve Akkök Holding İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Raif Ali Dinçkök, iftar yemeğinde bir araya geldi.

Akkök Holding'in acı günü! Emine Mualla Sözeri vefat etti!

Akkök Grup Şirketleri, Genel Müdürlerinden olan Serdar Sözeri'nin annesi Emine Mualla Sözeri vefat etti. Akkök Holding taziye ilanı yayınlattı.

Akkök Grubu çin fabrika Haberi

Akkök Grubu çin fabrika

Akkök Grubu’na bağlı Ak-Kim, Sakarya-Hendek’te üretim yapan aile şirketi Gizem Frit’in tamamını satın aldı. Satın almayla birlikte Akkök Grubu, frit üretimini dünyaya da taşıyacak. Hedefte ise Gizem Frit’in yüzde 20 pazar payını aştığı Brezilya, Çin ve ABD’de 2 yıl içinde fabrika kurmak var. Halk arasında ‘sır kaplama’ olarak bilinen yarı ergimiş cam ile teflon hammaddesi üreten Gizem Frit, Türkiye’de en fazla bor kullanan şirket olma özelliği de taşıyor. Satın almayla ilgili önceki akşam düzenlenen sohbet toplantısında verilen bilgiye göre Gizem Frit, alanında Türkiye’de tek, dünyada ise 2. büyük şirket konumunda.


Fabrikanın temelinde Aspirin var


2013’te 55 ülkeye 43 milyon dolar ihracat yapan şirket 1979’dan beri üretim yapıyor. Adını ‘sır’dan alan Gizem Frit’in kuruluş hikayesi ise ilginç. Şirketin 2. kuşak temsilcisi olan...