15 / 05 / 2024

akkuyu çed 2. incelemesi

akkuyu çed 2. incelemesi

Akkuyu NGS AŞ' den yapılan açıklamaya göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığında, Akkuyu Nükleer Santral Projesi’ nin ÇED Raporu’ nun 1. İnceleme Değerlendirme Komisyon toplantısı gerçekleştirildi...

Akkuyu NGS’nin 2’nci güç ünitesinde türbin binası çatısının montajı tamamlandı...

Rosatom tarafından Mersin’de inşaatı devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin (NGS) 2’nci güç ünitesinde türbin binası çatısının montajının tamamlandığı kaydedildi.

Yükka İnşaat'tan 2.6 milyarlık dev proje! Mersin'e Saturn Palace Tarsus Turizm Konaklama ve Golf tesisi geliyor!

Yükka İnşaat Tur. Tic. A.Ş. yeni projesi için düğmeye bastı. Mersin'de 2 milyar 621 milyon 50 bin TL'ye mal olacak "Saturn Palace Tarsus Turizm Konaklama ve Golf tesisi" için ÇED sürecini başlattı.

Emlak Konut GYO Esenler projesi resmen başlıyor! Emlak Konut GYO'dan Atışalanı'na tam 2 bin 84 yeni konut geliyor!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın merakla beklenen Esenler projesi resmen başlıyor. 2 bin 84 konut ve 83 ticari ünitenin yer alacağı proje için ÇED gerekli değildir kararı verildi.

TOKİ İzmir Selçuk projesi için ÇED süreci başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın İzmir Selçuk projesinin 2. ve 3. etabı için ÇED süreci başladı.

Ormanköy Çekmeköy 2. Etap'ın detayları belli oldu!

İstanbul Çekmeköy'de hayata geçirilen Ormanköy projesinin 2. Etabı için ÇED süreci başladı.

TOKİ Başakşehir Kayabaşı 100 bin konut projesi için ÇED süreci başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Başakşehir Kayabaşı Mahallesi 1. Etap ve 2. Etap projeleri için ÇED süreci başladı.

TOKİ İzmir Kemalpaşa 2. ve 3. Etap için ÇED süreci başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı İzmir Kemalpaşa 2. Etap ve 3. Etap projesi için ÇED süreci başladı.

Türkiye'nin Otomobili fabrikasının inşaatında 2 bin kişi çalışacak!

Türkiye'nin Otomobili'nin üretileceği Bursa Gemlik'te ''Çevresel Etki Değerlendirmesi'' (ÇED) toplantısı düzenlendi. Fabrikanın inşaatında 2 bin kişinin çalışacağı öğrenildi.

Akkuyu’nun inşaat işleri Türk firmalara emanet!

Akkuyu’nun inşaatında kullanılması planlanan 2,3 milyon metreküp beton, 12 bin 300 vana ve 21 bin kilometre kablo için ihaleler düzenlenecek. Türk firmaları için doğacak bu iş birliği fırsatları, nükleer enerji sektörünün devlerini bu yıl yedinci defa İstanbul’da bir araya getirecek Nükleer Santrall

Samsun Atakum'daki AVM’ye jet çed!

Samsun Atakum Mimarsinan Mahallesi'ndeki AVM ile ilgili 25 Aralık'ta başlayan 31 Aralık'ta Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sunulan Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) süreci 2 Ocak 2020 tarihinde sona erdi.

TOKİ Esenler 2. Etap 1.Bölge için ÇED süreci başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Esenler 2. Etap 1. Bölge projesi için ÇED süreci başladı.

Akkuyu'nun 2. yeri Trakya Bölgesi olacak!              

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Akkuyu'nun 2. yerinin Trakya Bölgesi olacağını söyledi...

Bizim Mahalle 2. Etap'ın inşaatı başlıyor!

Emlak Konut GYO güvencesi ve Dağ Mühendislik imzası ile hayata geçirilen Bizim Mahalle 2. Etap'ın 9 Mayıs'ta başlayan ÇED süreci sona erdi...

akkuyu çed 2. incelemesi Haberi

akkuyu çed 2. incelemesi


Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin (NGS) Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Raporu’nun değerlendirilmesine 2. İnceleme Değerlendirme Komisyon Toplantısı’nda devam edilecek.


Akkuyu NGS AŞ'den yapılan açıklamaya göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığında, Akkuyu Nükleer Santral Projesi’nin ÇED Raporu’nun 1. İnceleme Değerlendirme Komisyon toplantısı gerçekleştirildi.


Toplantıya, komisyon üyesi kamu kurum ve kuruluşları ile üniversitelerin yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı. Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı, Yeşil Barış Derneği, Greenpeace, Ekolojik Kolektif Derneği, Türk Tabipleri Birliği gibi sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ÇED Raporu hakkında değerlendirmelerini hem sözlü hem de yazılı olarak komisyona iletti.


Daha sonra komisyonda bulunan kuruluşların temsilcilerinin değerlendirmeleri alındı. Birçok kuruluş temsilcisi, 3 bin sayfanın üzerindeki raporu inceleme sürecinde olduklarını belirterek, değerlendirmelerini komisyona daha sonra yazılı olarak ileteceklerini bildirdi. Bunun...