20 / 06 / 2024

Akkuyu NGS’nin 2’nci güç ünitesinde türbin binası çatısının montajı tamamlandı...

Akkuyu NGS’nin 2’nci güç ünitesinde türbin binası çatısının montajı tamamlandı...

Rosatom tarafından Mersin’de inşaatı devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin (NGS) 2’nci güç ünitesinde türbin binası çatısının montajının tamamlandığı kaydedildi.



Rosatom tarafından Mersin’de inşaatı devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin (NGS) 2’nci güç ünitesinde türbin binası çatısının montajının  bittiği ifade edildi.  Öte yandan, NGS Yapı İşleri Direktörü Sergey Butckikh ise, "Elde edilen bu sonuçlardan gurur duyuyoruz ve her çalışanımıza gösterdikleri özen ve profesyonellik için teşekkür ederiz." dedi.

Akkuyu NGS’nin 2’nci güç ünitesinde türbin binası çatısının montajının tamamlandığı ifade edildi. Bu süreçte, toplam ağırlığı 1142 ton olan ve 9 genişletilmiş kirişten oluşan türbin binasının çatısının kurulumu yaklaşık olarak dört ay kadar devam etti. Ayrıca, her bir tanesi 95 ila 175 ton ağırlığında ve 61 metre uzunluğunda olan bu kirişler özel olacak bir şekilde hazırlanmış olan 2 kızak üzerinde eş zamanlı olarak birleştirilerek monte edildiği kaydedildi. Kurulum için Liebherr LR 13000 paletli vinç kullanılırken, türbin binasındaki her bir kiriş on milimetre monte edildiği ifade edildi. 

Akkuyu NGS’nin 2’nci güç ünitesinde türbin binası çatısının montajı tamamlandı...

ELDE EDİLEN SONUÇLAR ÇOK DEĞERLİ 

Akkuyu Nükleer AŞ Genel Müdür Birinci Yardımcısı ve NGS Yapı İşleri Direktörü Sergey Butckikh, “Bir türbin binasındaki çatı kirişlerinin kurulması, detaylara çok fazla düzeyde dikkat ve kusursuz uygulama gerektiren karmaşık bir iştir. Sıkı programa ve zorlu hava koşullarına rağmen inşaat ekibi görevi başarıyla tamamladı. Elde edilen sonuçlardan gurur duyuyoruz ve her çalışanımıza gösterdikleri özen ve profesyonellik için teşekkür ediyoruz. Bir sonraki aşamada da turbo jeneratör ünitesinin ana tertibatlarını ve bileşenlerini monte etmeye başlayacağız” ifadeleri kullanıldı.

Akkuyu NGS inşaat sahasındaki tüm çalışmalar, bağımsız denetim kuruluşları ve Nükleer Düzenleme Kurumu (NDK) tarafından denetleniyor.

Akkuyu NGS'de inşaatın ilk reaktörünün devreye alınması için geri sayım başladı.... 

Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde yeni adım

İş arayan mühendislere müjde! Nükleer Güç Santrali’ne 600 kişi alınacak

Elektrikte yeni zam beklentisi! Faturalar kabaracak!


Geri Dön