03 / 05 / 2024

akkuyu nüklee santral projesi

akkuyu nüklee santral projesi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Anadolu Ajansı Editör Masası'nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunuyor. Albayrak, "Akkuyu'nun belirli hissesinin devredilmesi, sözleşmede hak olan bir durum" dedi.

Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde inşaat çalışmaları devam ediyor! İşte son durum

Mersin'in Gülnar ilçesine yapımı devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. İşte santral inşaatında son durum...

Akkuyu Nükleer Santral'in inşaatında vinç devrildi!

Mersin'in Gülnar ilçesi'ne bağlı Büyükeceli'de yapımı süren Akkuyu Nükleer Santral inşaat alanında iddiaya göre kule vinç devrildi. 

Akkuyu Nükleer Santrali'nde lisans iptal davası reddedildi!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK), Akkuyu Nükleer Santralı’na verdiği “elektrik üretim lisansı”nın yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle açılan dava, mahkeme tarafından reddedildi...

Akkuyu Nükleer Santral projesi hızlanacak!

Türkiye ile Rusya arasında 23. Dünya Enerji Kongresi’nde ele alınan bir başka önemli konu Akkuyu Nükleer Santrali oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 3. nükleer santral projesi açıklaması!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Rusya ile Akkuyu nükleer santral anlaşması yaptık. Japonya ile de Karadeniz kıyısında bir anlaşma yaptık. Şimdi de üçüncü nükleer santral projesini hayata geçirmenin arayışı içindeyiz" dedi.

Mersin'de Akkuyu Nükleer Santrali protesto edildi!

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nde önümüzdeki ay görüşülmesi beklenen Çevre Düzeni Planı’na Akkuyu Nükleer Santrali’nin işaretlenmemesi kararı protesto edildi. Bunun üzerine belediye planı yeniden ele almaya karar verdi.

Akkuyu Nükleer Enerji Santrali için alınan kamulaştırma kararları mecliste!

Mersin Milletvekili Durmuş Fikri Sağlar, Akkuyu Nükleer Enerji Santrali ile ilgili olarak alınan acele kamulaştırma kararına ve çeşitli iddialara ilişkin soru önergesi hazırladı. Sağlar sorularını Başbakan Davutoğlu'na iletti.

Akkuyu Nükleer Santrali'ne Ruslar'dan teklif geldi!

Kulislerde Akkuyu Nükleer Santrali’ne ortak olacağı konuşulan işadamı Mehmet Cengiz, “Teklif onlardan geldi. Kara kaşımıza değil, elektrikteki tecrübemiz olduğu için geliyorlar” dedi.

Akkuyu Nükleer Santrali'nde düzenleme başladı!

Akkuyu Nükleer Santrali için geri sayım başladı. 20 milyar dolarlık tesis için hazırlanan kanun teklifi TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu’ndan geçti.

Sergey Kiriyenk'den Akkuyu Nükleer Santrali açıklaması!

Rusya Devlet Nükleer Enerji Şirketi (Rosatom) Başkanı Sergey Kiriyenko Mersin Akkuyu Nükleer Santrali’nin hisselerinin yüzde 49′una kadarının satışa çıkarıldığı iddialarına yanıt verdi.

Akkuyu Nükleer Santrali’nin yüzde 49 hissesi devredilecek!

AKKUYU Nükleer Santrali’nde Ruslar’ın hisselerinin bir kısmını devretmek için harekete geçtiği öğrenildi. Akkuyu Nükleer Santrali’nde yüzde 100 hissesi olan Ruslar yüzde 49’a kadar hisse satışı yapabilecek.

Akkuyu Nükleer Santrali'nde son durum!

Akkuyu Nükleer Güç Santrali ÇED Raporları ‘sahte imza’ soruşturmasında ifadeler alındı ancak Bakanlık hâlâ ÇED Raporlarının asıl kopyalarını mahkemeye iletmedi.

Fikri Sağlar'dan Akkuyu acele kamulaştırma kararı sorusu!

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, TBMM'ye verdiği önergede, "Akkuyu Nükleer Santral için neden acele kamulaştırılma kararı alınmıştır?" sorusunun yanıtlanmasını istedi.

akkuyu nüklee santral projesi Haberi

akkuyu nüklee santral projesi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası toplantısına konuk oldu.


Albayrak, "Tuz Gölü depolama tesisinde 2017 Ocak ayından itibaren cavernlere sırasıyla gaz basmaya başlayacağız." dedi.


Türk Akımı projesiyle ilgili Bakan Albayrak, şöyle konuştu:


"Türk Akımı'nın ikinci hattı Avrupa piyasasının akıbetiyle ilişkili bir husus. Türk Akımı, Türkiye'nin özellikle Batı hattı özelinde yaşanabilecek krizleri elimine etmek için önemli bir proje. 2017 itibarıyla inşaatın başlaması planlanıyor, projenin ilk kısmının 2019'a yetişmesi konusunda bir gecikme öngörmüyoruz."


'Nükleer enerjinin daha hızlı hayata geçmesiyle ilgili adımlar devam ediyor'

Albayrak, "Akkuyu'nun belirli hissesinin devredilmesi, sözleşmede hak olan bir durum. Üçüncü gruplarla görüşmeler yapıldığıyla ilgili bilgimiz var, nükleer enerjinin daha hızlı hayata geçmesiyle ilgili adımlar devam ediyor." dedi.


Elektrik dağıtım sektörünün 2016-2020 döneminde 18 milyar liralık yatırım yapacağını...