16 / 06 / 2024

Akkuyu proje şirketinin unvanı değişti mi

Akkuyu proje şirketinin unvanı değişti mi

MERSİN’in Gülnar İlçesi’nde Türkiye’ nin ilk nükleer santralini yapacak proje şirketi Akkuyu NGS Elektrik Üretim Anonim Şirketi, ticaret unvanını ’Akkuyu Nükleer Anonim Şirketi’ olarak değiştirdi...

Akkuyu Nükleer Güç Santrali çok önemli bir proje!

Turcas Petrol AŞ Üst Yöneticisi Batu Aksoy, "Akkuyu Nükleer Güç Santrali, Ruslarla iş birliği çerçevesinde geliştirilen çok önemli bir proje" dedi.

Akkuyu Nükleer Santrali'nin inşaatına Körfez ülkeleri talip!

Mersin'de inşa edilecek Akkuyu Nükleer Santrali'nin inşaatına Körfez ülkelerinden bazı şirketleri ilgi gösterdi. Rus yetkilileri "2018 yılında proje için yatırım anlaşmalarına girmeyi planlıyoruz" diye konuştu.

Akkuyu nükleer santrali hızlı ilerleyecek!

Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerin normalleşmesinde ilk somut adımlar, Akkuyu nükleer santralinde atıldı.İki ülke bakanlarının görüşmelerinde, bir süredir gecikeceği belirtilen proje için hızlı ilerleme kararı çıktı.

Akkuyu Nükleer Güç Santrali için bilirkişi keşfi!

Akkuyu Nükleer Güç Santrali projesinin Danıştay’a taşınan iptal davasında, proje sahasında bugün bilirkişi keşfi yapılacak.

Reysaş GYO inşaat proje yönetim şirketi arıyor!

Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, İstanbul'da faaliyet gösteren şirketinin devam eden ve yeni başlayacak projeleri için inşaat proje yönetim şirketi arıyor...

Akkuyu Santrali bilmecesi!

Rus Rosatom şirketinin kuruluşu olan Akkuyu NGS'nin, Akkuyu Nükleer Santrali Projesi'nde inşaat çalışmalarını durdurduğu iddia edildi. Ancak haber, her iki ülke yetkilileri tarafından teyit edilmedi.

Akkuyu Nükleer, Türkiye için bir model olacak!

Akkuyu Nükleer Santrali sahasında incelemelerde bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alaboyu, şirket yetkililerinden proje ile ilgili brifing aldı.

'Sinop'ta kurulacak nükleer santralde son aşamaya gelindi'

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alaboyun, Sinop'ta kurulacak 2'nci nükleer santralin yapımını Japonların başını çektiği bir konsorsiyumun üstlendiğini, proje şirketinin kurulmasının ardından inşaatın başlayacağını açıkladı.

Akkuyu Nükleer Santrali İnşaat ihalesi düzenlenecek!

Akkuyu Nükleer A.Ş tarafından Akkuyu Nükleer Santrali'nin hidroteknik yapılarının proje tasarımı ve inşasına ilişkin yüklenici şirketin belirlenmesi amacıyla ihale düzenlenecektir. İhale şartları 1 Aralık 2014, saat 00:00'dan itibaren yayında olacaktır.

Akkuyu proje şirketinin unvanı değişti!

MERSİN’in Gülnar İlçesi’nde Türkiye’ nin ilk nükleer santralini yapacak proje şirketi Akkuyu NGS Elektrik Üretim Anonim Şirketi, ticaret unvanını ’Akkuyu Nükleer Anonim Şirketi’ olarak değiştirdi...

Sergey Kirienko: Akkuyu Nükleer Santrali'nde Türk şirketlere 8 milyar dolarlık iş imkanı var!

Taner Yıldız, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin yapımını gerçekleştirecek Rosatom şirketinin Genel Müdürü Sergey Kirienko ve beraberindeki heyeti kabul etti. Kirienko, projede yaklaşık 8 milyar dolarlık yatırımın yerli firmalarca yapılabileceğini söyledi

Sergey Kirienko: Akkuyu'da Türk şirketlere 8 milyar dolarlık iş imkanı var!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Akkuyu Nükleer Güç Santrali' nin yapımını gerçekleştirecek Rosatom şirketinin Genel Müdürü Sergey Kirienko ve beraberindeki heyeti kabul etti...

Global Yatırım'dan Şırnak Termik Santral Projesi açıklaması!

Global Enerji'nin yürüttüğü Şırnak Termik Santral Projesi ile ilgili proje şirketinin yüzde 55 hissesinin Akkök Sanayi Yatırım ve Geliştirme A.Ş.'ne devri için ön şartların bir kısmı tamamlandı...

Akkuyu proje şirketinin unvanı değişti mi Haberi

Akkuyu proje şirketinin unvanı değişti mi

MERSİN’in Gülnar İlçesi’nde Türkiye’nin ilk nükleer santralini yapacak proje şirketi Akkuyu NGS Elektrik Üretim Anonim Şirketi, ticaret unvanını ’Akkuyu Nükleer Anonim Şirketi’ olarak değiştirdi.


Şirketin web sayfasında yapılan açıklamaya göre, Türkiye Cumhuriyeti hükümeti ile Rusya Federasyonu hükümeti arasında imzalanan Akkuyu Sahası’nda, Bir Nükleer Güç Santralinin Tesisine ve İşletimine Dair İşbirliği Anlaşması uyarınca 13 Aralık 2010 tarihinde kurulan Proje Şirketi Akkuyu NGS Elektrik Üretim A.Ş., yeni kararlar aldı.


Son yapılan Genel Kurul toplantısında, şirket unvanı değişikliğine gidilmesi kararlaştırıldı. Buna göre Akkuyu NGS Elektrik Üretim A.Ş. olan şirket ticaret unvanı, Akkuyu Nükleer Anonim Şirketi olarak değiştirildi. Açıklamada Akkuyu Nükleer Anonim Şirketi’nin hissedarlarının, Rus Devlet Nükleer Şirketi Rusatom’un bünyesinde faaliyet gösteren şirket olduğuna da işaret edilerek şu bilgilere yer verildi:


"Bu kapsamda, JSC Rusatom Overseas...