03 / 05 / 2024

akkuyu raporu

akkuyu raporu

Mersin’in Büyükeceli beldesi yakınlarına kurulmak istenen Akkuyu NGS' ye ait ÇED raporunu hazırladığı öne sürülen mühendislerin raporun tesliminden bir hafta önce işten ayrıldığı iddia edildi.

Akkuyu NGS ÇED Raporu halkın görüşüne açıldı!

Akkuyu Nükleer AŞ tarafından inşa edilecek Nükleer Güç Santraline ilişkin ÇED Raporu' nun, İnceleme ve de Değerlendirme Komisyonunca kabul edildiği ve halkın görüşüne açıldığı bildirildi.

Akkuyu Nükleer Santrali'nin inşaat raporuna onay!

Türkiye Atom Enerjisi Kurumu, Akkuyu Nükleer Güç Santrali için onay verdi. Santralin inşaat lisansı başvurusu ön şartı olan saha parametreleri raporu kabul edildi.

Akkuyu Nükleer Santrali'nin saha raporu tamamlandı!

Akkuyu Nükleer Güç Santralinin inşaat lisansı başvurusu için ön koşul olan rapor saha parametreleri raporu onaylandı. Başvurunun TAEK tarafından değerlendirmeye alınması için bu şartın yerine getirilmesi zorunlu.

Akkuyu Nükleer Santrali'nin ÇED raporu yok mu?

Çevrecilerin doğa tahribatına neden olacağı gerekçesiyle yoğun tepkisine neden olan Akkuyu Nükleer Santrali'nin inşaat yapımına ilişkin yeni bir iddia ortaya atıldı.

Bakan Alaboyun: Akkuyu Nükleer Santrali'nde sorun yok!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alaboyun, 'Akkuyu ile herhangi bir sorunumuz yok. ÇED raporu alındı, liman inşaatı devam ediyor, lojmanların inşaatı da devam edecek' dedi.

Taner Yıldız Akkuyu Nükleer'in ÇED raporu hakkında açıklama yaptı!

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı'nın (UAEA), Akkuyu nükleer santrali için hazırladığı raporun, bakanlık tarafından ÇED raporu ile ilgili mahkemeye verilmediği iddiaları üzerine Yıldız, "Bu rapor bir denetim raporu değildir. " dedi.

Akkuyu Nükleer Santrali'nin inşaatı hızlanıyor!

Akkuyu Nükleer Santrali için 2011'de verilen 3 bin sayfalık ÇED raporu onaylandı. Bakan İdris Güllüce, onay sonrasında inşaat sürecinin hızlanacağını açıkladı.

İdris Güllüce'den Akkuyu ÇED Raporu açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Akkuyu Nükleer Santrali ÇED (Çevresel Etki Değerlendirmesi) Raporu’nda sahte imza iddialarıyla ilgili, “Bunlar lüzumsuzlukla iştigaldir. Böyle parazit haberlerle, kafa bulandırmayla bir yere varılacağı da yok." de

Mersin Greenpeace Akkuyu ÇED Raporu'nun iptali için dava açtı!

Mersin Greenpeace üyeleri, Mersin’de yapılması planlanan Akkuyu Nükleer Santrali’nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanan ÇED Raporu’nun iptali istemiyle Mersin İdare Mahkemesi’ne dava açtılar...

Akkuyu nükleer santrali için ÇED raporu iptal davası açıldı!

Akkuyu nükleer santrali için ÇED raporu iptal davası açıldı. Greenpeace üyeleri, Akkuyu'ya kurulması planlanan nükleer santralle ilgili olumlu Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Raporu'nun iptali için Mersin İdare Mahkemesi'ne dava açtı.

Akkuyu NGS'de sıra imar planında!

Akkuyu Çevresel inşatına başlanabilmesi için gereken imar planı izninin ÇED raporu onaylanan Akkuyu NGS projesinde liman inşaatının başlayabilmesi için gereken imar planı izninin de bu ay Çevre ve Şehircilik Bakanlığından çıkması öngörülüyor.

Akkuyu Nükleer Santrali'nin ÇED raporuna onay geldi!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Türkiye'ye ziyareti, 3 yıl önce ilk başvurusu yapılan Akkuyu Nükleer Santrali'nde de önemli bir gelişme sağladı. Akkuyu Nükleer Santrali'nin ÇED raporu için onay geldi...

Akkuyu NGS'de sıra imar planında!

Akkuyu NGS'de sıra imar planında. ÇED raporu onaylanan Akkuyu NGS projesinde liman inşaatının başlayabilmesi için gereken imar planı izninin de bu ay Çevre ve Şehircilik Bakanlığından çıkması öngörülüyor

Çevre Bakanlığı'ndan Akkuyu açıklaması!

Çevre Bakanlığı' ndan Akkuyu açıklaması geldi. Akkuyu Nükleer Güç Santrali ( NGS ) için hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirmesi ( ÇED ) raporu bakanlığımız tarafından onaylanmıştır.

akkuyu raporu Haberi

akkuyu raporu

Birgün Gazetesi'nden Doğu Eroğlu'nun haberine göre, Mersin’in Büyükeceli beldesi yakınlarına kurulmak istenen Akkuyu Nükleer Güç Santralı’na (NGS) ait Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Raporlarında, sorumlu nükleer enerji mühendislerinin imzalarının taklit edildiği, raporların yatırımcı firma ve ÇED firması tarafından revize edildiği sırada hiçbir nükleer enerji mühendisi tarafından görülmediği anlaşıldı.


İmzaların gerçekliğini kontrol etmeyen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, raporun sunulduğu tarihte işten çıkmış olan nükleer enerji mühendislerinin imzalarının taklit edildiği ÇED raporunu kabul etti, sonra da rapor hakkında ÇED Olumlu Kararı vererek nükleer enerji santralı yatırımını onayladı.


Hakkında ÇED Olumlu Kararı verilen Nihai ÇED Raporunda imzası bulunan nükleer enerji mühendisinin, raporun tesliminden 6 ay önce işten ayrıldığı, ayrılan mühendisin imzasının raporda taklit edildiği, TMMOB’nin talebi üzerine imzalar üzerinde yapılan kriminal incelemede anlaşıldı. 3 ayrı...