16 / 05 / 2024

AKM Alanı

AKM Alanı

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, AKM'nin Anadolu kültürünü yansıtan mozaik yapıda olması gerektiğini söylerken, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek AKM'nin 19 Mayıs Stadyumu benzeri spor alanına dönüştürülmesi gerektiğini belirtti.

Ankara AKM Millet Bahçesi ne kadara mal oldu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önceki gün Ankara’da açılışını gerçekleştirdiği Atatürk Kültür Merkezi (AKM) alanındaki millet bahçesinin ismi, “Başkent Millet Bahçesi” olarak değişti. Millet bahçesi 398.5 milyon TL'ye mal oldu.

Yeni AKM'nin inşaatında son durum ne?

Taksim'de temeli 10 Şubat 2019'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılan yeni Atatürk Kültür Merkezi (AKM) binası yükseliyor. Hummalı bir çalışmanın yürütüldüğü 95 bin 596 metrekare kapalı alanı olan AKM'nin inşaatında sona geliniyor...

AKM Millet Bahçesi yıl sonunda açılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, inşaatı süren Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Millet Bahçesi'nin yıl sonunda tamamlanacağını açıkladı. Millet bahçesi alanında inceleme yapan Kurum, millet bahçesine ilişkin bilgileri aktardı...

Yeni AKM'nin kaba inşaatının yüzde 60'ı tamam!

Beyoğlu Belediye Başkanı Yıldız, "Yeni AKM'nin genel inşaatının yüzde 20'si, kaba inşaatının ise yüzde 60'ı tamamlandı. İnşaat alanında opera salonunun sahnesi ortaya çıkmaya başladı" diye konuştu...

AKM’nin yıkımı tamamlandı!

Taksim’de yer alan Atatürk Kültür Merkezi’nin (AKM) yıkım çalışmaları yaklaşık olarak 3,5 ay sonunda tamamlandı.

AKM'nin yıkımında sona gelindi!

Taksim’de yer alan Atatürk Kültür Merkezi’nin yıkım çalışmalarında sona gelindi. AKM'den geriye küçük bir bölüm kalmış hali havadan görüntülendi.

Yıkımı devam eden AKM ilk kez içeriden görüntülendi!

Taksim Meydanı’nda yer alan Atatürk Kültür Merkezi'ndeki (AKM) yıkım çalışmaları ilk kez içeriden görüntülendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Mustafa Tuna'ya AKM talimatı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'daki AKM'ye benzer bir projeyi Ankara'da bulunan AKM alanında da hayata geçirmek istediklerini söyledi.

AKM ve çevresi imara mı açılacak?

Atatürk Kültür Merkezi (AKM) binasınının kaderi İstanbul 2. Nolu Koruma Kurulu’ndan gelecek sonuçta. AKM ve çevresi imara açılırsa alana Kültürel Tesis Alanı inşa edilecek.

Taksim AKM projesini kimin yaptırdığı bilinmiyor!

Taksim'de yer alan AKM'yle ilgili esrarengiz bir proje ortaya çıktı. Chicago ve Beijing'de ofisleri bulunan Adrian Smith ve Gordon Gill Mimarlık tarafından hazırlanan projenin kim tarafından yaptırıldığı bilinmiyor.

AKM için güncel yol haritası belirlenecek!

AKM alanı için düzenlenen akademik toplantılar ve öncesinde yapılan çalıştaylar kapsamında Çevre Bakanlığının alanla ilgili çalışmalarına altlık teşkil edecek güncel bir yol haritası oluşturulacak, kamuoyu ve akademisyenlerle paylaşılacak.

AKM’nin geleceği için yol haritası hazırlanacak!

Ankara ’ daki Atatürk Kültür Merkezi ( AKM) alanı için düzenlenen çalıştay ve akademik toplantılar tamamlandı. Bu kapsamda AKM’nin geleceği için yol haritası hazırlanacak.

Ankara Atatürk Kültür Merkezi spor alanı mı olacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, AKM'nin Anadolu kültürünü yansıtan mozaik yapıda olması gerektiğini söylerken, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek AKM'nin 19 Mayıs Stadyumu benzeri spor alanına dönüştürülmesi gerektiğini belirtti.

AKM Alanı Haberi

AKM Alanı


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan akademik toplantıyla Atatürk Kültür Merkezi Alanı (AKM) masaya yatırıldı.


Atatürk Kültür Merkezi Atatürk Kültür Merkezi Alanı Akademik Toplantısı’na katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, AKM Alanının Anadolu kültürünü yansıtan bir mozaik yapıda olması gerektiğini söylerken, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek AKM alanının 19 Mayıs Stadyumu benzeri bir spor alanına dönüştürülmesi gerektiğini  belirtti.


Hilton Otelde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Başkan Gökçek, “Büyükşehir de Belediye Başkanlığında 21. senem.  21 seneden beri Atatürk Kültür Merkezi ile ilgili sayısız projeler geldi geçti. Ve hiçbirinde muvaffak olmak bugüne kadar söz konusu olmadı" dedi.


 Milli Komite Toplantılarının tamamına katıldığını, her Cumhurbaşkanı ve her bakan değişikliğinde alanla ilgili yeni görüş ve düşüncelerin ortaya atıldığını çeşitli örnekler vererek anlatan Başkan Gökçek konuşmasını şöyle Sürdürdü:


"Biz...