09 / 05 / 2024

AKM inşaatı ne durumda

AKM inşaatı ne durumda

Atatürk Kültür Merkezi Projesi kapsamında yeniden inşa edilmesi planlanan merkezde, kazık çakma ve hafriyat çalışmaları başladı...

Nüve inşaat ne demek?

TOKİ arsa başvurusu şartları arasında "Tahsis edilen müstakil arsalar üzerine; arsa tahsis tarihinden itibaren ilk yıl içerisinde konut inşaatına başlanması, 2 yılda nüve kısmının tamamlanması" ifadesinin yer almasıyla nüve inşaat ne demek? sorusu da sıkça aratılır oldu. Peki Nüve inşaat ne demek?

AKM'nin inşaatı tamamlanıyor!

2019'da temeli atılan Taksim Atatürk Kültür Merkezi (AKM) inşaatında çalışmalar tamamlanma aşamasına geldi. Demir panoların kaldırılmasıyla projenin son hali ortaya çıktı. 

Yeni AKM inşaatında yangın çıktı!

Yapımında sona gelinen Taksim'de konumlanan Yeni AKM'nin inşaatında yangın çıktı. Yangına müdahale edilmesi amacıyla olay yerine itfaiye ekipleri gönderildi. Çıkan yangın kısa sürede söndürüldü.

Tekkeköy Devlet Hastanesi'nin inşaatı ne zaman tamamlanacak?

Samsun'un Tekkeköy ilçesindeki devlet hastanesi inşaatının ne zaman tamamlanacağı meclis gündemine taşındı. CHP'li Hancıoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Yeni AKM inşaatının yüzde 82'i tamamlandı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 10 Şubat 2019'da temeli atılan AKM binasının inşaatının yüzde 82'i tamamlandı.

KİPTAŞ Silivri 4. Etap'ın kaba inşaatı yıl sonunda tamamlanacak!

KİPTAŞ Silivri 4. Etap projesinde yer alan konutların kuraları Haziran'da çekilmişti. Peki KİPTAŞ Silivri 4. Etap'ın inşaatında son durum ne? Kaba inşaat ne zaman bitecek?

Yeni AKM inşaatının yüzde 70'i tamamlandı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 10 Şubat 2019'da temeli atılan AKM binasının inşaatı hız kesmeden devam ediyor...

Eskişehir Seyitgazi’deki hastanenin inşaatı ne zaman başlayacak?

Sağlık Bakanlığı tarafından, 31 Mart yerel seçimleri öncesinde Eskişehir Seyitgazi'de yapılacağı duyurulan hastanenin inşaatı için henüz bir adım atılmadı. İlçe sakinleri hastane için çalışmaların başlayacağı günü bekliyor.

Yeni AKM'nin inşaatında son durum ne?

Taksim'de temeli 10 Şubat 2019'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılan yeni Atatürk Kültür Merkezi (AKM) binası yükseliyor. Hummalı bir çalışmanın yürütüldüğü 95 bin 596 metrekare kapalı alanı olan AKM'nin inşaatında sona geliniyor...

Marmaris İçmeler'de okul inşaatı tartışması!

Marmaris İçmeler'de 1987'de İnayet Coşkun Kodak ile 1993 yılında Kamil Acarer’in yaptırdığı 1000 öğrencinin okuduğu 2 okul depreme dayanıksız olması sebebiyle kapatılmıştı. Peki yeni okulların inşaatı ne zaman başlayacak?

Yeni AKM inşaatının yüzde 57'si tamamlandı!

Taksim'de yapımı hızla süren Yeni Atatürk Kültür Merkezi'nin (AKM) inşaatında sona gelindi. Merkezin 2021 yılının sonunda hizmete açılması planlanıyor.

Yeni AKM'nin inşaatı yıl sonuna kadar bitecek!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul Atatürk Kültür Merkezinin (AKM) inşaatını yıl sonuna kadar bitireceklerini, AKM'nin dünyanın sayılı kültür merkezlerindeki gibi içerisinde konsept birimin bulunduğunu ve yüksek teknolojideki sahnesi olan bir merkez olacağını söyledi.

Yeni AKM'nin inşaatında önemli gelişme!

Taksim’de yapımı hızla devam eden Atatürk Kültür Merkezi (AKM) inşaatında oditoryum ortaya çıktı. İnşaattaki son durum havadan da görüntülendi…

AKM inşaatı ne durumda Haberi

AKM inşaatı ne durumda

Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Projesi kapsamında yeniden inşa edilmesi planlanan merkezde, kazık çakma ve hafriyat çalışmaları başladı.

Çalışmalar kapsamında daha önce AKM binası iş makineleri tarafından yıkıldı. Yeni yapılacak AKM binası alanının etrafı yüksek bariyerle çevrildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Taksim Meydanı'nın sembollerinden olacak yapıda, 2 fore kazık makinesi beton kazık çakma işlemine başladı. Bir yandan kazık çakma işlemi devam ederken, diğer yandan da iş makineleri alanda çalışıyor.

2 bin 500 kişilik büyük bir opera salonuna kavuşacak

AKM daha önce bin 300 kişilikti ve yenilendikten sonra 2 bin 500 kişilik büyük bir opera salonuna kavuşacak. Bu büyük salon, her operada olduğu gibi doğal bir akustiğe sahip olacak.

Konser, tiyatro salonları, sinemalar, kütüphaneler, tasarım dükkanları ve bunların arasında yer alan kafeler...