17 / 05 / 2024

Akmerke GYO davası

Akmerke GYO davası

Akmerkez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı lehine verilen karar Yargıtay 11. Hukuk Dairesi'nce temyiz incelemesi neticesinde davacının temyiz isteminin reddine karar verildi. 

Koray GYO'nun Ankara-Ankara projesi davası sonuçlandı! 

Koray GYO'nun Ankara-Ankara projesiyle ilgili davasında istinaf başvurusu reddedildi ve dava şirket lehine sonuçlandı. 

TSKB GYO'nun Beyoğlu Tahir Han davası sonuçlandı!

TSKB GYO'nun 53/72 hisse sahibi olduğu İstanbul İli, Beyoğlu İlçesi 77 Ada, 57 Parsel üzerinde yer alan Tahir Han isimli taşınmaza ilişkin olarak 21 Aralık 2005 arihinde açılan "Ortaklığın Giderilmesi Davası"nda mahkemece "Ortaklığın Satış Yolu ile Giderilmesi" kararı verilmiş olup karar kesinleşti.

Doğuş GYO'dan Maslak imar planı davasına ilişkin açıklama!

Doğuş GYO'dan Maslak imar planı davasıyla ilgili yeni bir açıklamada bulundu. Şirket, yeniden karar verilmek üzere dosyanın anılan Bölge İdare Mahkemesi İdari Dava Dairesine gönderilmesine kesin olarak karar verdi. 

Yeşil GYO'nun iflas davası 9 Aralık'ta!

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) aleyhine açılan iflas davasının yargılaması 9 Aralık günü saat 10:05'te yapılacak. 

Doğuş GYO'nun Maslak imar planı davası sonuçlandı!

Doğuş GYO'nun Maslak imar planı davasında yeni bir gelişme yaşandı. Buna göre, dava Doğuş GYO'nun lehine sonuçlandı. 

Akiş GYO'nun genel kurul kararlarının iptali davasında yeni gelişme!

Akiş GYO'nun 2013 yılına ait Olağan Genel Kurul gündemine ilişkin bazı kararların iptali istemli davasıyla ilgili yeni gelişme yaşandı.

Akiş GYO'nun sorumluluk davasında yeni karar!

Akiş GYO, şirket yönetim kurulu üyeleri aleyhine açılan sorumluluk davasının reddine ilişkin mahkeme kararına karşı davacı tarafın istinaf başvurusunun, temyiz yolu açık olmak üzere esastan reddine karar verdi. 

Akiş GYO'nun Kadıköy'deki taşınmazıyla ilgili davasıyla ilgili son durum!

Akiş GYO, İstanbul İli, Kadıköy İlçesi, Erenköy Mahallesi, Çiftehavuzlar Mevkii, 106 pafta, 1435 ada, 39 parselde kain taşınmazla ilgili şirketin davası hakkında açıklamalarda bulundu. 

Martı GYO'dan idari düzenlemenin iptali için ihalenin feshi davası!

Martı GYO, yargılaması devam eden idari düzenlemenin iptali davasının sonucu, yapılan ihale ile doğrudan ilgili olduğu ve diğer usuli eksiklikler sebebiyle şirket tarafından ihalenin feshi için dava açıldı. 

Özderici GYO davasında yeni gelişme!

Özderici GYO'ya açılan davada, davacının uğramış olduğunu iddia ettiği zararın şimdilik 100 bin TL'sinin şirketin ve  Yönetim Kurulu üyeleri Ahmet Özderici ve Ali Uğur Özderici'den tazmini talep edildi.

Özderici GYO'nun alacak davası tebliğ edildi!

Özderici GYO'nun bir yatırım kuruluşu tarafından 2 milyon 577 bin 453 TL zarara uğradıkları iddiası ve şimdilik bu zararın 100 bin TL'lik kısmının tazmini talebi ile alacak davası açıldığı bilgisi tebliğ edildi.

Özderici GYO'ya alacak davası açıldı!

Özderici GYO'ya 2 milyon 577 bin 453 TL zarara uğradıkları iddiası ve şimdilik bu zararın 100 bin TL'lik kısmının tazmini talebi ile alacak davası açıldı.

Atakule GYO davasında iptal kararının yürütmesi durduruldu!

Ata GYO, yapı ruhsatı işleminin iptaline dair karar aleyhine şirket ve idare tarafından yürütmenin durdurulması talepli olarak istinaf yoluna başvurulduğu ve Ankara Bölge İdare Mahkemesi 5. İdari Dava Dairesi'nin kararıyla, iptal kararının yürütmesinin durdurulmasına karar verildi.

Akmerke GYO davası Haberi

Akmerke GYO davası

Akmerkez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) özel denetçi tayin edilmesi talebi ile açılan dava hakkında açıklama yaptı.

Davanın reddine ilişkin olarak Akmerkez GYO lehine verilen karar Yargıtay 11. Hukuk Dairesi'nce temyiz incelemesi neticesinde davacının temyiz isteminin reddine karar verildi. 

Akmerkez GYO'nun KAP açıklaması:
Davanın reddine ilişkin olarak Şirketimiz lehine verilen kararın Yargıtay 11. Hukuk Dairesi'nce temyiz incelemesi neticesinde davacının temyiz isteminin reddine karar...