08 / 05 / 2024

Akmeşe Barajı çed

Akmeşe Barajı çed

Devlet Su İşleri tarafından İzmit Akmeşe’de yapılması planlanan Kocaeli Akmeşe Barajı ile ilgili Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) toplantısı Mecidiye Köy Konağı’nda yapıldı. Toplantıda köy halkı barajı istemediklerini söyledi.

Tüm ülkede barajlar alarm veriyor! Bolu'da Gölköy Baraj Gölü'nde su seviyesi yüzde 53'e düştü

Bolu'da kente içme suyu temini ve tarım alanlarının sulanmasında kullanılan Gölköy Baraj Gölü'ndeki su oranı kuraklık nedeni ile azaldı. Yapılan ölçümlerde, Gölköy Baraj Gölü'nde su seviye oranı yüzde 53'e kadar düştü. İşte haberin ayrıntılar...

Zeray Country Akmeşe satışa çıktı! Yeni proje! 

Zeray Country Akmeşe’de yüzde 20'ye varan indirim fırsatıyla satışlar başladı. Peki Zeray Country Akmeşe’de konut fiyatları ne kadar? Teslimler ne zaman? İşte ayrıntılar...

Yusufeli Barajı 2021'de açılacak!

Artvin'de Çoruh Nehri üzerinde yapımı süren ve tamamlandığında 275 metre gövde yüksekliği ile Türkiye’nin en yüksek, çift eğrilikli ince kemer baraj tipi kategorisinde ise dünyanın 3’üncü en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı'nın 2021 yılında devreye girmesi planlanıyor...

Yeni Hasankeyf'e 400 aile taşındı!

Ilısu Barajı'nın faaliyete başlaması ile Batman’ın Hasankeyf ilçesi tahliye çalışmalarında sona gelindi. Hasankeyf'e 3 kilometre uzaklıktaki yeni yerleşim yerinde yapılan 750 konut sakinlerini ağırlamaya başladı…

Yusufeli Barajı'nda 112 metre yüksekliğe ulaşıldı!

Türkiye'nin kendi öz kaynakları ile tamamı Türk mühendisleri tarafından inşa edilen Yusufeli Barajı'nda, 112 metre gövde yüksekliğine ulaşıldı.

Yusufeli Barajı'nın yüzde 65'i tamamlandı!

Türkiye'nin en yüksek, çift eğrilikli ince kemer baraj tipi kategorisinde ise dünyanın 3'üncü en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı'nın yüzde 65'lik kısmı tamamlandı

New Plastik Geri Dönüşüm İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

New Plastik Geri Dönüşüm İnşaat Limited Şirketi bugün Tuzla'da 200 bin TL sermaye bedeli ile Ayhan Akmeşe, Ayşegül Cerit ve Zekiye Akmeşe ortaklığında kuruldu. 

Kilis Yukarı Afrin Barajı'nın yapımı için 70 milyon TL'lik ödenek!

Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, Yukarı Afrin Barajı için 20 milyon TL, Kilis’e su getirecek olan isale hattının yapımı için 70 milyon TL ödenek aktarımı yapılacağını açıkladı. 

Yusufeli Barajı'nın inşaatı yüzde 60 oranında tamamlandı!

Artvin’in Yusufeli ilçesinde çift eğrilikli beton kemer kategorisinde Türkiye’nin en yüksek, dünyanın ise üçüncü en yüksek barajı olacak şekilde hayata geçirilen Yusufeli Barajı inşaatında yüzde 60’lık seviye tamamlandı.

Yusufeli Barajı'nın yüzde 60'ı tamamlandı!

Artvin’in Yusufeli ilçesinde çift eğrilikli beton kemer kategorisinde Türkiye’nin en yüksek, dünyanın ise üçüncü en yüksek barajı olacak olan Yusufeli Barajı'nın yüzde 60'ı tamamlandı.

Mudanya Yalıçiftlik Barajı'nın inşaatı tamamlandı!

Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yapımına başlanılan Mudanya'daki Yalıçiftlik Barajı'nın inşaatı tamamlandı. Temelden 36,5 metre yüksekliğe sahip barajın 2019 yılında bitirilmesi planlanıyor.

İzmit Akmeşe Spor Tesisi'nde sona gelindi!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden İzmit Belediyesi tarafından Akmeşe’de inşa ettiği spor tesislerinde sona geldi.

Balıkesir'de yapılacak Karakoç Barajı meclis gündeminde!

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde inşa edilecek olan Karakoç Barajı'nın ÇED sürecine ve bölge halkının itirazları meclis gündeminde taşındı..

Akmeşe Barajı çed Haberi

Akmeşe Barajı çed

İzmit Mecidiye Köyü’de yapılması planlanan Akmeşe Barajı için düzenenen ÇED toplantısında bölge sakinleri barajın yapılmasına karşı olduklarını söyledi. Bölgedeki çok sayıda yerleşim biriminin içme suyu ihtiyacını ve bölgedeki geniş tarım alanlarının sulanmasını karşılamak amacıyla yapılması planlanan Akmeşe Barajı için Mecidiye Köyü Konağı’nda düzenlenen ÇED toplantısında raporu hazırlayan Devlet Su İşleri ve Temelsu Uluslararası Mühendislik A.Ş. firması, bölge halkına proje hakkında bilgi verdi.


Sunum yapıldı

ÇED Toplantısına DSİ Bursa Bölge Müdürlüğü’nden Çevre Mühendisi Şenay Kara, İnşaat Mühendisi Ahmet Aslan, DSİ Kocaeli Şubesi’nden Çevre Mühendisi Serkan Kader, Temelsu Uluslararası Mühendislik Hizmetleri’nde Çevre Yüksek Mühendisi Gözde Ekindi, Çevre ve Şehircilik Şube Müdürü Güneş Ekşi, Çevre Mühendisi Sezen Uyar, Kimya Mühendisi Osman Demircan katıldı. Sunumu Temelsu Uluslararası Mühendislik Hizmetleri firmasından Çevre Yüksek Mühendisi Gözde Ekinci...