12 / 05 / 2024

aksu imar sorgulama

aksu imar sorgulama

Aksu ilçesinde belediyenin hizmetlerini anlatan ve vatandaşların sorunlarını dinleyen Belediye Başkanı Halil Şahin, mahalle sakinlerinin tapu ile ilgili sorularına da açıklık getirdi.

Arsa alacaklar sakın bu tuzağa düşmeyin! e-plan (imar durumu) sorgulama sisteminden hemen kontrol edin!

Gayrimenkul almak isteyen vatandaşlar arsanın imarlı olup olmadığını nasıl sorgulayacağını merak ediyor. İşte imar sorgulama sistemine ilişkin tüm merak edilenler...

İmar durumu sorgulama işlemi nasıl yapılır?

Arsa sahiplerinin yakından ilgilendiği imar sorgulamaları sıkça araştırılan konulardan biri oluyor. Peki, arsaların imar sorgulamaları nasıl yapılır? İste detaylar...

İmar barışı iptal sorgulama 2021!

Yapı kayıt belgesi için başvuruda bulunan binlerce vatandaş başvurularının iptal edildiğini söylüyor. İşte imar barışı iptal sorgulama 2021...

İnegöl Belediyesi'nden 'İmar Durumu Sorgulama' hizmeti!

Dijital dönüşümde birçok adım atan İnegöl Belediyesi'nin internet sitesi üzerinden İhale Sorgulama, Beyan Bilgileri Sorgulama, İmar Durumu Sorgulama, Bilgilendirilme İsteği, Meclis Gündem Sorgulama, Borç Ödeme gibi işlemler yapabiliyor.

Bursa Kestel Aksu Mahallesi sakinleri imar bekliyor!

Bursa Kestel Aksu Mahallesi sakinleri bölgede yer alan arsaları için imar bekliyor. Kestel Belediyesi 2018 yılında e-imar uygulamasına geçmişti.

İmar barışı başvurusu ve sorgulama nasıl yapılır?

Hükümet ruhsatsız ya da ruhsata aykırı yapıların kayıt altına alınması için 31 Aralık 2017'den önce yapılan konut ya da iş yerleri için imar barışı sürecini başlatmıştı. Peki, 8 Haziran 2018 tarihinde başlayan imar barışı başvurusu ve sorgulama nasıl yapılır? 

Çalkaya imar planları TBMM gündeminde!

Antalya İli Aksu ilçesi Çalkaya bölgesi imar planına ilişkin kanun teklifinin yer aldığı kanun maddesi, TBMM Çevre Komisyonu'na gönderildi.

Antalya Çalkaya'nın imar planına onay!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı düzenlendi. Toplantıda, Aksu Çalkaya Bölgesi’nde kentsel yenileme alanı ilan edilen alanda imar planları oybirliği ile kabul edildi.

İmar barışı kayıt başvurusu ve sorgulama!

31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için imar barışına müracaat edilerek yapı kayıt belgesi alınabiliyor. Başvurular e-devlet üzerinden yapılabiliyor..

İmar barışı başvuru sorgulama!

İmar barışına e-devlet kapısından başvurulabiliyor. Peki, imar barışı başvurusu nereden, nasıl sorgulanabiliyor?

Aksu'nun imar sorunu için protokol imzalandı!

Antalya'nın Aksu ilçesinde yaklaşık 30 yıldır devam eden imar sorununun çözümü vatandaşlar için rahatlatıcı bir gelişme olacak.

Antalya Aksu- Çalkaya'nın imar sorunu tarihe gömülüyor!

Aksu- Çalkaya'nın imar sorununu tarihe gömecek Sulh name Bakanlar Kurulu’nda imzalandı.

Antalya Çalkaya'nın imar sorunu çözülüyor!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel yaptığı açıklamada Aksu’da Çalkaya sorunu olarak bilinen 22 yıllık mülkiyet ve imar sorununun çözümü arifesinde olduklarını söyledi.

aksu imar sorgulama Haberi

aksu imar sorgulama

AKSU Belediye Başkanı Halil Şahin mahalle toplantılarına Karaçalı Mahallesi ile devam etti. Halk toplantısında Başkan Şahin'e AK Parti İlçe Başkanı Durmuş Kaan Şahin, başkan yardımcıları, meclis üyeleri, birim müdürleri, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Saide Karataş eşlik etti. 


Konuşmasına bir yıllık hizmetleri anlatarak başlayan Başkan Şahin kısa sürede çok hizmet üretmeye çalışıldığını aktararak, "Biz imar planına ağırlık veriyoruz. Köyden mahalleye dönen 11 mahallede köy yerleşim planları hazırlandı. Aksu merkezde planlamaların bir kısmı bitirildi, semt polikliniğimiz hizmete başladı. Macun deresi ıslah ediliyor, bir yandan da parklar, plajlar, pazarlar ve köprüler yapıyoruz. 1 yılda kendimizi başarılı buluyoruz" dedi. 

Vatandaşlar en büyük sorunlarının tapu olduğunu, ev yapamadıklarını, abonelik alamadıklarını ifade ederken, Başkan Şahin ise "Mahallede en büyük sıkıntı tapu. Bunu biliyoruz. Hazine arazileri...