19 / 05 / 2024

Alaattin Demirel mahkeme sonucu

Alaattin Demirel mahkeme sonucu

Alaattin Demirel, kamulaştırma kararının yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle dava açtı. Anadolu Yakası Kadıköy Fikirtepe'de düğümlenen kentsel dönüşüm sürecini çözmek için alman kamulaştırma karan mahkemelik oldu.

Fikirtepe inatçısı sözleşmeyi imzaladığına pişman mı oldu?

Kadıköy Fikirtepe'deki kentsel dönüşüme karşı son ana kadar direnerek evini yıktırmayan Alaattin Demirel, 2014'te evi için kamulaştırma kararı çıkınca müteahhit firma ile sözleşme imzalamak zorunda bırakıldı. Demirel sözleşmeyi imzaladığına pişman oldu...

Murat Demirel’in Bodrum’daki Salih Adası tekrar satışa çıkarıldı!

Murat Demirel’in Bodrum’daki Salih Adası tekrar satışa çıkarıldı. Demirel’in 7.2 milyon dolara satın aldığı Salih Adası, daha önce de satışa çıkmıştı.

Murat Demirel'in Bodrum'daki Salih Adası ihalesi 2 Ekim'de!

Murat Demirel’in Bodrum’daki Salih Adası tekrar satışa çıkarıldı. Demirel’in 7.2 milyon dolara satın aldığı Salih Adası, daha önce de satışa çıkmıştı.

Murat Demirel’in adası tekrar satışta!

Murat Demirel’in Bodrum’daki Salih Adası tekrar satışa çıkarıldı. Demirel’in 7.2 milyon dolara satın aldığı Salih Adası, daha önce de satışa çıkmıştı. İhale 2 Ekim'de...

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi'ne Sağlık MYO geliyor!

Isparta’nın Yalvaç ilçesi’nde yaşayan Gevher Türkan Berkand Atayalvaç’ın, yaptıracağı Süleyman Demirel Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksekokulu (MYO) protokolü imzalandı

Mahkeme harçları 2015!

Mahkemeye başvurma ve celse harçları her sene yeniden belirleniyor. Peki, 2015 yılında Sulh mahkemelerine, Asliye mahkemelerine başvurulması halinde ne kadar harç ödeniyor? İşte mahkeme harçları 2015..

Kocaeli Demirel Çelik Fabrikası icradan satılıyor!

Kocaeli 6. İcra Dairesi, Kocaeli'nin Derince ilçesinde bulunan Demirel Çelik Konstruksiyon Fabrikası'nı satışa çıkardı. Söz konusu fabrikanın toplam satış bedeli 33 milyon 17 bin 56 TL olarak belirlendi.

Muvazaa satış davasında yetkili mahkeme!

Muris muvazaası davası miras bırakanın ölümünden sonra açılabiliyor. Peki, muvazaa satış davasında hangi mahkeme yetkili? İşte, muvazaa satış davasında yetkili mahkeme!

Four Winds projesi için mahkeme kararı açıklandı!

Taşyapı İnşaat ile Birleşik Gayrimenkul'un Four Winds arasındaki davada mahkeme Birleşik Gayrimenkul'e ihtiyati tedbir kararı verdi.

Geçit hakkı davası görevli mahkeme!

Medeni Kanun gereğince; taşınmazından genel yola çıkmak için yeterli geçidi bulunmayan malik, tam bir bedel karşılığında bir geçit hakkı tanınmasını komşularından isteyebiliyor. Peki, geçit hakkı davası görevli mahkeme hangisidir?

Tapu iptal davası görevli mahkeme!

Türk hukukunda tapu iptal ve tescil davaları sıklıkla görülen davalardan olarak biliniyor. Bu tür davalarda davacı bir hakkı zedelenmiş olduğu için taşınmazın bulunduğu mahkemeye dava açabiliyor. İşte, tapu iptal davası görevli mahkeme!

İpoteğin terkini davası görevli mahkeme!

İpoteğin terkini davası, ipoteğe konu olan alacak sona erince ipotekli taşınmazın maliki tarafından açılıyor. Bu dava ile alacaklıdan ipoteği terkin ettirmesini isteyebilir. Peki, ipoteğin terkini davası görevli mahkeme hangisidir?

Tenkis davasında yetkili mahkeme!

Saklı paylarının karşılığını alamayan mirasçılar, mirasbırakanın tasarruf edebileceği kısmı aşan tasarruflarının tenkisini dava etme hakları bulunuyor. Peki, tenkis davası nerede açılır? İşte, tenkis davasında yetkili mahkeme!

Alaattin Demirel mahkeme sonucu Haberi

Alaattin Demirel mahkeme sonucu

Firmanın sözleşme imzalamaktan kaçtığı geniş bir arazinin ortasında tek başına yıkılmadan kalan evi ile simge haline gelen Alaattin Demirel, kamulaştırma kararının yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle dava açtı. 


Firmalann sunduğu tek taraflı sözleşmeler kat malikleri tarafından imzalanmazsa kamulaştırma işlemleri başlayacak. Demirel, firmanın şu an dayattığı sözleşmenin sipariş edilmiş 44 kisi de • Simge haline gelen Alaaîtin Demirel, kamulaştırma kararının yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle dava açtı. Demirel, şirketlerin sunduğu tek taraflı sözleşmelerin, sipariş edilmiş gibi bire bir uyduğunu söyledi. 


imzalamamış gibi firmanın taleplerine Demirel'e firma tarafından 11 Temmuz'da da "sözleşme daveti" gönderildi. 15 gün içinde noterde sözleşmenin imzalanmaması halinde kamulaştırma işlemlerinin başlatılması için il müdürlüğünün bilgilendirileceği kaydedildi. Bu davetle Alaattin Demirel dışında toplam 44 kişinin de henüz firmanın dayattığı sözleşmeyi imzalamadığı...