25 / 07 / 2024

Alaçatı Belediyesnin taşınmazları nereye devredildi

Alaçatı Belediyesnin taşınmazları nereye devredildi

Alaçatı'da Diyanet İşleri'ne devredilen işletmelerden Sailors Otel ve Orta Kahve'nin tahliyesine yargı 'dur' dedi. İzmir 5. İdare Mahkemesi, tahliye kararıyla ilgili yürütmenin durdurulması kararı verdi.

Çeşme Alaçatı Port'ta son durum ne?

Şehir Plancıları Odası ile Mimarlar Odası’nın İzmir şubeleri, Çeşme’de hayata geçirilen Alaçatı Port’ta kaçak yapılaşma olduğunu ileri sürdü. Sulak alanda, 24 adet lüks villa inşaatına başlandığı ve su kotu derinleştirilerek kanal açıldığı ifade edilerek, yasa dışı faaliyete girişildiği belirtildi. 

Alaçatı'da milyonluk villalar satışta!

Türkiye'nin Venedik'i olarak bilinen Alaçat'yı hortum vurdu. Aşırı rüzgar nedeniyle bölgedeki evlerin zarar görmesiyle bölge sakinleri villalarını satışa çıkardı. 

TÜRKŞEKER'a ait taşınmazlar satışa mı çıkarıldı?

Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş'ye (TÜRKŞEKER)  ait olan taşınmazlar için tartışılcak iddia ortaya atıldı. İddialara göre hükümet TÜRKŞEKER'e ait taşınmazlara yönelik satış işlemini onayladı. 

Atıl halde bulunan Hazine taşınmazları gündeminde!

Kamu kurumlarına tahsis edildiği halde atıl halde bulunan Hazine taşınmazları gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Alaçatı ve Zeytineli'deki arazilerin kamulaştırılması meclis gündeminde!

İzmir'in Alaçatı ve Zeytineli mahallelerindeki arazilerin bir bölümünün kamulaştırılması meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Dervişoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Çeşme Alaçatı Havalimanı'nın inşaatı mecliste!

Çeşme Alaçatı Havalimanı inşaatı ve projenin bütçesi TBMM gündemine taşındı. CHP'li Bakan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

KÖY Alaçatı Taş Evleri’nde Mayıs ayına özel fırsatlar!

KÖY Alaçatı Taş Evleri,‘’Başka Bir Yaşam Mümkün’’ felsefesiyle ayrıcalıklı bir dünyanın kapılarını aralıyor.

Okan Buruk Alaçatı'dan 5 milyon liraya ev aldı!

Orta saha mevkiinde forma giymiş eski Türk millî futbolcu ve teknik direktör Okan Buruk, Alaçatı'dan 5 milyon liraya taş ev aldı. Buruk, yeni evinin tadilatına başladı.

Çeşme Alaçatı Havalimanı inşaatı TBMM gündeminde!

Çeşme Alaçatı Havalimanı inşaatı TBMM gündemine taşındı. İYİ Parti'li Tükkan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...  

Kamu konutlarına tahsisli Hazine taşınmazları TBMM'de!

Kamu konutlarına ve kamu kurumlarına tahsisli olup atıl durumda bulunan Hazine taşınmazları meclis gündemine taşındı..

Çeşme-Alaçatı bölgesi lüks proje üssü oldu!

Son yıllarda lüks taş evlere ev sahipliği yapan Çeşme-Alaçatı bölgesinde halen üretim ve satış aşamasında 22 proje bulunuyor...

Fatih Terim Alaçatı'daki evini Mehmet Okur'a kiraya verdi

Fatih Terim, Alaçatı'daki taş evibi Türkiye basketbolunun efsane isimleri arasında bulunan ve NBA'da oynayan Mehmet Okur'a kiraladı.

Alaçatı'ya Capri Adası modeli proje!

Alaçatı, Türkiye'nin doğal ve karakteristik dokusunu koruyabilen ender yerlerinden biri olarak biliniyor. Alaçatı'ta Capri Adası modeli yeni bir proje geliyor.

Alaçatı Belediyesnin taşınmazları nereye devredildi Haberi

Alaçatı Belediyesnin taşınmazları nereye devredildi

Alaçatı'da Diyanet İşleri'ne devi edilen işletmelerden Sailors Otel ve Orta Kahve'nin tahliyesine yargı 'dur' dedi. İzmir 5. İdare Mahkemesi, tahliye kararıyla ilgili yürütmenin durdurulması kararı verdi. 

Avukat Barış Kaşka, karaın diğer işletmeler için de emsal olacağını belirtti. Büyükşehir Belediyesi Yasasının çıkmasıyla Alaçatı Belediyesinin kapatılmasının ardından belediyeye ait taşınmazlar Diyanet İşleri'ne devi edilmişti. Taşınmazların Diyanet İşleri'ne devredilmesiyle, şubat sonunda Alaçatı Müftülüğü, söz konusu 22 dükkana ve el sanatları tezgahlarına tahliye kararı tebliğ etti. Ek sürenin de dolmasıyla, yaza günler kala Türkiye turizminin gözdesi ve dünyaca ünlü sörf merkezi olan Alaçatı'da, esnaf karara itiraz etti, eylem düzenledi. 


SAILORS OTEL İTİRAZ ETTİ

 Bu taşınmazlardan büi olan ve dün Sailors Otel ve Orta Kahve olarak işletilen Eski Taıihi Alaçatı Belediye Binası da 31 Mart 2014'te Çeşme...