28 / 04 / 2024

Çeşme Alaçatı Havalimanı'nın inşaatı mecliste!

Çeşme Alaçatı Havalimanı'nın inşaatı mecliste!

Çeşme Alaçatı Havalimanı inşaatı ve projenin bütçesi TBMM gündemine taşındı. CHP'li Bakan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...



CHP  İzmir  Milletvekili Murat Bakan, Çeşme Alaçatı Havalimanı inşaatına ve projenin bütçesine ilişkin soru önergesi hazırladı. Bakan, sorusunun Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Bakan, ''Yap-İşlet-Devret modeliyle hayata geçirilmesi planlanan Çeşme Alaçatı Havalimanı projesinin ihalesi 20 Nisan 2018 tarihinde yapılmış ve ihaleyi Terminal Yapı A.Ş. kazanmıştır.

Hem özel jetleri ağırlanabileceği hem eğitim uçuşlarının yapılabileceği hem de charter seferlere hizmet vereceği ifade edilen ve adının 'Ekrem Pakdemirli Havalimanı' olacağı açıklanan Çeşme'de yapılması planlanan havalimanı için 25 yıl işletme şartı, 24 ay yapım süresi verilmiş ve Mayıs 2020'de bitirilmesi öngörülmüştür.

Öte yandan Ekrem Pakdemirli Havalimanı'nın Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından istenmediği iddia edilmektedir'' diye konuştu.

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan'ın soruları:
1- İhalesi 20 Nisan 2018 tarihinde yapılan Ekrem Pakdemirli Havalimanı'nın inşaatı başlamış mıdır? Şu an ne aşamadadır?
2- Ekrem Pakdemirli Havalimanı için harcaması öngörülen toplam bütçe nedir?
3- Ekrem Pakdemirli Havalimanı için ihalesinin yapıldığı 20 Nisan 2018 tarihinden bugüne kadar kaç TL harcama yapılmıştır?
4- Ekrem Pakdemirli Havalimanı'nın Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından istenmediği iddiası doğru mudur?
5- Öngörülen bitiş tarihi Mayıs 2020 ilan edilen Ekrem Pakdemirli Havalimanı projesi zamanında tamamlanacak mıdır?
6- Ekrem Pakdemirli Havalimanı projesi kurlardaki ani değişikliklerden ne şekilde etkilenmiştir?


Geri Dön