30 / 04 / 2024

Ekrem Pakdemirli Havalimanı

Ekrem Pakdemirli Havalimanı

Çeşme Alaçatı Havalimanı inşaatı ve projenin bütçesi TBMM gündemine taşındı. CHP'li Bakan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Ekrem İmamoğlu'ndan Atatürk Havalimanı tepkisi: Dünyanın ilk 10 havaalanından birini yıkıyorsunuz!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Atatürk Havalimanı'ndaki yıkım ile ilgili tepkisini sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla dile getirdi. Peki Ekrem İmamoğlu konuyla ilgili neler dedi? İşte İmamoğlu'nun o açıklaması.... 

Ekrem İmamoğlu’ndan Atatürk Havalimanı açıklaması: 2023’ten sonra açacağız!

İstanbul Planlama Ajansı Florya Kampüsü'nde önemli açıklamalar yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Atatürk Havalimanı'nın yeniden açılacağını dile getirdi.

Ekrem İmamoğlu'ndan yeni havalimanı metrosu yanıtı: Doğru yapılanı alkışlarız!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu,  yeni havalimanı metrosuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada "Doğru yapılanı alkışlarız" dedi.

Ekrem İmamoğlu'ndan sahra hastanesi açıklaması! 

Ekrem İmamoğlu, koronavirüs önlemleri kapsamında İstanbul'un Avrupa Yakası'na yapılan sahra hastanesinin, Atatürk Havalimanı'na değil, yanındaki Milli Emlak'a ait araziye yapıldığını söyledi...

Ekrem İmamoğlu’ndan Atatürk Havalimanı'nın hastaneye dönüştürülmesi için öneri!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, birçok boş ve kapalı alanı bulunan Atatürk Havalimanı’nın koronavirüs ile mücadele kapsamında geçici hastaneye dönüştürülmesini istedi…

İstanbul Havalimanı'nın inşaatı 11.5 yıl erken bitti!

Cengiz Holding Yönetim Kurulu üyesi Ekrem Cengiz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı günü hizmete açılan İstanbul Havalimanı'nın inşaat süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Recep Yılmaz Argüden, Saf GYO Bağımsız Yönetim Kurulu üyesi oldu!

Saf Gayrimenkul Yatırım Bağımsız Yönetim Kurulu üyesi Sayın Ekrem Pakdemirli'nin vefatıyla boşalan Bağımsız Yönetim Kurulu üyeliğine Recep Yılmaz Argüden getirildi.

Ekrem Pakdemirli'nin kızı ölü bulundu!

İzmir'in Torbalı ilçesinde, geçen ay hayatını kaybeden eski bakanlardan ve Sinpaş GYO’nun eski yönetim kurulu üyesi Ekrem Pakdemirli'nin kızı Ayşe Pakdemirli Anlatıcı'nın cesedi, avcılar tarafından dere yatağında bulundu.

Sinpaş GYO'nun acı günü: Ekrem Pademirli vefat etti!

Sinpaş GYO'nun eski yönetim kurulu üyesi, Sinpaş GYO'nun iştiraki şirketlerinin Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ekrem Pakdemirli vefat etti.

Ekrem Pakdemirli kimdir?

Saf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı yönetim kurulu bünyesinde Komite Başkalığına seçilen Ekrem Pakdemirli kimdir? Prof. Dr. Ekrem Pakdemirli, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? İşte Ekrem Pakdemirli..

Sabiha Gökçen Havalimanı yeni terminal binası ödül aldı!

Sabiha Gökçen Havalimanı yeni terminal binası, Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri'nde 'Dünyanın En İyi Uluslararası Kamu Hizmeti Geliştirme Projesi' ödülünü aldı

Adnan Menderes Havalimanı'nın TAV'a devrine onay çıktı!

Rekabet Kurulu, DHMİye ait olan İzmir Adnan Menderes Havalimanı mevcut dış hatlar terminal binası, CİP ve iç hatlar terminal binası ile mütemmimlerinin işletme hakkının kiralanmak suretiyle TAVa devredilmesi işlemine de izin verdi

TAV, Adnan Menderes Havalimanı'nı büyütecek!

TAV, İzmir Adnan Menderes Havalimanı İç Hatlar Terminalini yıkıp, iki kat büyüterek 250 milyon Euroya yeniden yapacak, 10 milyon olan yolcu kapasitesi de 25 milyona çıkacak. 2032 yılına kadar havalimanını işletecek olan TAV, 610 milyon Euro bedel ödeyecek

Ekrem Pakdemirli Havalimanı Haberi

Ekrem Pakdemirli Havalimanı

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Çeşme Alaçatı Havalimanı inşaatına ve projenin bütçesine ilişkin soru önergesi hazırladı. Bakan, sorusunun Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Bakan, ''Yap-İşlet-Devret modeliyle hayata geçirilmesi planlanan Çeşme Alaçatı Havalimanı projesinin ihalesi 20 Nisan 2018 tarihinde yapılmış ve ihaleyi Terminal Yapı A.Ş. kazanmıştır.

Hem özel jetleri ağırlanabileceği hem eğitim uçuşlarının yapılabileceği hem de charter seferlere hizmet vereceği ifade edilen ve adının 'Ekrem Pakdemirli Havalimanı' olacağı açıklanan Çeşme'de yapılması planlanan havalimanı için 25 yıl işletme şartı, 24 ay yapım süresi verilmiş ve Mayıs 2020'de bitirilmesi öngörülmüştür.

Öte yandan Ekrem Pakdemirli Havalimanı'nın Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından istenmediği iddia edilmektedir'' diye konuştu.

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan'ın soruları:
1- İhalesi 20 Nisan 2018 tarihinde...