19 / 05 / 2024

Alakır Nehri hes kararı

Alakır Nehri hes kararı

Alakır Nehri'nde yapımı planlanan Dereköy HES ve Alakır 2 HES için verilen 'ÇED Gerekli Değildir" raporlarını iptal eden yerel mahkemenin kararı, Danıştay tarafından da onaylandı.

Mahkemeden ilginç karar: Araziyi satan bilirkişi oldu!

Antalya Alakır Vadisi'nde, toprak evlerinin yanındaki arazi kazılıp, yeraltı su kaynağı HES şirketince kesilen Tuğba Günal ile Birhan Erkutlu'nun açtığı davada, Mahkeme heyeti, araziyi şirkete satan kişiyi, bilirkişi olarak atadı.

Alakır 'Doğal SİT alanı' ilan edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin imzasıyla 3 ayrı statüde Doğal SİT alanı ilan edildi. Alakır Nehri ve vadisi yaklaşık 3 yıl önce 1'inci Derecede Doğal SİT Alanı ilan edilmişti.

Hatay Hacıahmetli Regülatörü ve HES'in ÇED toplantısı 17 Mart'ta!

Hatay Arsuz'da yapılması planlanan Hacıahmetli Regülatörü ve HES projesinin ÇED toplanıtısı 17 Mart günü saat 10:30'da gerçekleşecek.

Paris'te Seine Nehri'nin kıyısındaki yol yayalaştırıldı!

Paris Belediyesi, Seine Nehri'nin "Rive Droite" olarak adlandırılan kıyısındaki yolları araç trafiğine kapatılma kararı aldı.

Antalya Kumluca HES projesinin ÇED toplantısı 8 Eylül'de!

Reis RS Enerji Elektrik Üretimi Motorlu Araçlar Tütün Ürünleri Dağıtım Pazarlama Sanayi ve A.Ş., Antalya İli, Kumluca İlçesi sınırları içerisinde Alakır Çayı üzerinde enerji üretimi için HES yapmayı planlıyor. Projenin ÇED toplantısı 8 Eylül'de yapılacak.

Kırgızistan, HES projelerine yeni yatırımcı arıyor!

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev, Hidroelektrik Santrali (HES) inşaatı projelerine yeni yatırımcı aradıklarını belirtti.

Alakır Vadisi’ndeki 4 HES barajı inşaatı yargıya takıldı!

Birinci Derece Doğal SİT Alanı olması nedeniyle Danıştay tarafından ‘HES yapılamaz’ kararı verilen Alakır Vadisi’nde bulunan 4 HES’e yenileri yapmayı hedefleyen inşaata ‘yürütmenin durdurulması’ kararı verildi. Ancak verilen karara rağmen bölgedeki inşaatın çalışmaları devam ediyor

Antalya Alakır Çayı HES projesinin ÇED raporuna iptal!

Antalya 3’üncü İdare Mahkemesi, Antalya Kumluca’daki Alakır Çayı’nda yapılması planlanan Dereköy HES projesiyle ilgili ‘ÇED Olumlu’ raporunu iptal etti.

Şanlıurfa HES'te en yüksek teklifi Rönesans Enerji verdi!

EÜAŞ ait ve 51 megavat kurulu güce sahip Şanlıurfa Hidroelektrik Santrali (HES) ve taşınmazlarının özelleştirilmesi ihalesinde en yüksek teklifi 247 milyon 500 bin lira ile Rönesans Enerji Üretim ve Ticaret AŞ verdi.

Danıştay'dan Antalya Ahmetler Kanyonu HES projesi kararı!

Antalya’nın Akseki ve Manavgat ilçelerindeki Ahmetler Kanyonu Karpuz Çayı üzerinde yapılması planlanan Kanyon Regülatörü ve HES projesine ait ‘ÇED Gerekli Değildir’ raporunu iptal eden yerel mahkeme kararını, Danıştay 14′üncü Dairesi onadı.

Danıştay Alakır Dereköy HES projesini iptal etti!

Danıştay, Alakır havzasına yapılması planlanan 8 HES'ten biri olan, Dereköy projesini iptal etti. Antalya Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu söz konusu yer için yapılan başvuruyu 2 yıldır gündeme almayarak askıda bırakıyordu.

Antalya Kamer HES projesi için ÇED raporu iptal edildi!

Antalya'da Alara Nehri'nde planlanan Kamer HES için verilen 'ÇED Olumlu' raporunun iptali için açılan davada mahkeme, yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Antalya Alara Nehri’ne yapılacak HES için bilirkişi atandı!

Alara Nehri’nde HES için verilen ’ÇED Olumlu’ raporunun iptali için açılan davada bilirkişi, tarım ve sulamanın olumsuz etkileneceğini belirtti

Alakır Nehri hes kararı Haberi

Alakır Nehri hes kararı

Alakır Nehri'nde yapımı planlanan Dereköy HES ve Alakır 2 HES için verilen 'ÇED Gerekli Değildir1 raporlarını iptal eden yerel mahkemenin kararı, Danıştay tarafından da onaylandı.


Ancak Dereköy HES için Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca verilen 'ÇED Olumlu Raporu' ile inşaat sürüyor. Danıştay'ın kararlarını değerlendiren çevrecilerin avukatı Aynur Rüzgar Gökçe, Dereköy HES için bilirkişi heyetinin verdiği raporun, gerekçesiz ve bölgenin çevresel SİT alanı özellikleriyle bağdaşmayan, antibilimsel olduğunu kaydetti. Gökçe, kararın daha önce vadiyle ilgili Prof. Dr. Doğan Kantarcı tarafından ortaya konulan bölgede yapılacak HES'lerin çok büyük çevresel zararlar oluşturacağı yönündeki bilimsel raporlara da ters düştüğünü belirtti. 


Yurt...