05 / 05 / 2024

alaköprü barajı konutları kura çekiliş tarihi

alaköprü barajı konutları kura çekiliş tarihi

Alaköprü Barajı suyu altında kalan hak sahibi olan ailelerin iskânları Akine, Sarıağaç ve Ormancık köylerinde yapılan konutların inşaatları bitme aşamasına gelindiğinden kura çekiliş tarihleri belli oldu. İşte detaylar...

Antalya Köprüçay Havzası'nda inşa edilen Kasımlar Barajı'nın çevresel zararları TBMM'de!

Antalya'da yer alan Yukarı Köprüçay Havzası'nda inşa edilen Kasımlar Barajı ve HES Projesi'nin çevreye verdiği zararlara dair çeşitli iddialar meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Subaşı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Malatya Tohma Köprüsü açıldı! 

Malatya ile Sivas arasındaki Karakaya Baraj Gölü üzerinde "itme sürme yöntemi" ile inşa edilen yeni Tohma Köprüsü açıldı. 

Malatya Tohma Köprüsü bugün açılıyor! 

Malatya ile Sivas arasındaki Karakaya Baraj Gölü üzerinde "itme sürme yöntemi" ile inşa edilen yeni Tohma Köprüsü bugün açılıyor. 

Yeni Kömürhan Köprüsü, Bağlantı Tüneli ve Yolu Yapım Projesi tamamlandı!

Malatya ile Elazığ arasındaki Karakaya Baraj Gölü üzerinde yapılan ve türkülere konu olan "Kömürhan Köprüsü", bağlantı tüneli ve yeni yüzüyle Doğu Anadolu'yu Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu ve Akdeniz bölgeleriyle bağlayacak..

TOKİ Samsun Vezirköprü başvuruları bugün sona eriyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Samsun Vezirköprü Nalbantlı projesinde yer alan konutlar için başvuru dönemi bugün sona eriyor...

TOKİ Samsun Vezirköprü Nalbantlı başvuruları başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Samsun Vezirköprü Nalbantlı projesinde yer alan konutlar için başvuru dönemi başladı

1915 Çanakkale Köprüsü emlak fiyatlarını uçurdu!

Çanakkale Boğazı'nda yapımı devam eden 1915 Çanakkale Köprüsü, Lapseki ilçesindeki arsa ve konutların değerine değer kattı. Fiyatlar yüzde 40'a varan tutarlarda arttı...

Manisa Köprübaşı TOKİ kura çekimi 2020 yarın!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Manisa Köprübaşı 2020 projesinde yer alan konutların kuraları yarın saat 10:00'de çekilecek.

TOKİ Manisa Köprübaşı 2020 kura çekilişi 28 Nisan'da!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Manisa Köprübaşı 2020 projesinde yer alan konutların kura çekilişi 28 Nisan 2020 tarihinde saat 10:00'da gerçekleştirilecek.

TOKİ Vezirköprü alt gelir son başvuru tarihi bugün!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Samsun Vezirköprü alt gelir grubu projesinde yer alan konutlar için son başvuru tarihi bugün olarak belirlendi.

TOKİ Samsun Vezirköprü alt gelir başvuruları yarın başlıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Samsun Vezirköprü alt gelir grubu projesinde yer alan konutlar yarın itibariyle satışa çıkıyor.

TOKİ Samsun Vezirköprü alt gelir başvuruları 4 Kasım'da başlıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Samsun Vezirköprü Nalbantlı alt gelir projesinde yer alan konutlar 4 Kasım'da satışa çıkıyor.

Keban Baraj Gölü'nde köprü yapım projesi mecliste!

Keban Baraj Gölü üzerinde köprü yapımı projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Şaroğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

alaköprü barajı konutları kura çekiliş tarihi Haberi

alaköprü barajı konutları kura çekiliş tarihi


 Çevre ve Şehircilik Bakanlığının (Yapı İşleri Genel Müdürlüğü)17 Ekim 2014 tarih ve 54590897/435.01/27794 sayılı yazısı ve eki 17 Ekim 2014 tarih ve 81037550/480/27808 sayılı olurda “Alaköprü Barajında hak sahibi olan ailelerin iskânları Akine, Sarıağaç ve Ormancık köylerinde yapılan konutların inşaatları bitme aşamasına gelindiğinden kura çekiminin yapılması ve hak sahibi ailelere ilişkin güncellemeler ile buna bağlı olarak temlik ve borçlandırma çalışmalarının tamamlanması gerekmektedir.” denilmektedir. 

Yeni yerleşim yerlerinde hak sahibi aileler için aşağıda belirtilen tarih, yer ve saatte Noter huzurunda konut kura çekimi yapılacaktır.


- Noter kura çekiminde aile adına aile temsilcileri kura çekecektir. Kura çekimine aile temsilcisinin katılamaması durumunda hak sahiplerinden biri adına vekalet verilecektir. Vekaletler reşit olanlar tarafında bizzat imzalanacaktır. Reşit olmayan çocukların yerine anne ve baba birlikte imza atacaktır.

-