03 / 05 / 2024

Alaköprü

Alaköprü

Anamur'da Alaköprü Barajı'nın iskan çalışması kapsamında inşa edilen konutların daha önce ertelenen kura çekimi, 55 konut için yapıldı. Konut sahipleri tepki göstererek kura çekimine katılmadı.

Anamur Dragon Çayı'nda kaçak yapılaşma arttı!

Mersin'in Anamur Dragon Çayı üzerinde bulunan Alaköprü Barajı, Hidroelektrik Santrali, kirlilik ve civarında yer alan gecekondu baraka yapılaşmalar nedeniyle yok oldu.

Köyü taşınan çiftçilere devletten hem ev hem de arazi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Alaköprü Barajı nedeniyle köyü taşınanlara her türlü imkanı sundu. Baraj ve diğer nedenlerle köyü taşınan çiftçilere devlet tarafından hem ev hem de tarım arazisi veriliyor.

KKTC su temin projesinde şok iddia!

MESKİ Genel Müdürü Turgut Aybak, 'Asrın projesi' olarak nitelendirilen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne su temin projesinde, suyun alındığı Anamur İlçesi'ndeki Alaköprü Barajı'na atık su karıştığını söyledi.

KKTC Su Temin Projesi hizmete girdi!

7 Mart 2011'de dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Alaköprü Barajı'nın temelinin atılmasıyla başlayan KKTC Su Temin Projesi hizmete girdi. Dünyada ilk kez uygulanan deniz boru hattı ile adaya su taşınacak.

1.6 milyar liralık Asrın projesi dün açıldı!

Türkiye'den KKTC'ye su taşıyacak 1.6 milyar liralık projenin açılışı dün yapıldı. Proje ile Anamur Dragon Çayı üzerinde tesis edilen Alaköprü Barajı'ndan alınacak yıllık 75 milyon metreküp su, Kıbrıs'a taşınacak.

Türkiye'den KKTC'ye Su Temin projesi hayata geçiyor!

Mersin'deki Alaköprü Barajı'nda tutulan suyu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) ulaştıracak, "Asrın Projesi" olarak nitelendirilen "Türkiye'den KKTC'ye Su Temin Projesi", bugün faaliyete geçecek.

KKTC Su Temin Projesi Alaköprü Barajı'nın açılış töreni gerçekleşti!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Anamur İlçe Stadyumu yanındaki alanda düzenlenen, Türkiye'den KKTC'ye Su Temin Projesi Alaköprü Barajı açılış törenine katıldı.

Türkiye'den KKTC'ye Su Temin Projesi bugün açılacak!

Mersin'deki Alaköprü Barajı'nda tutulan suyu KKTC'ye ulaştıracak, "Asrın Projesi" olarak nitelendirilen "Türkiye'den KKTC'ye Su Temin Projesi", Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açılışını yapacağı törenle faaliyete geçecek.

KKTC'ye Su Temin Projesi'nin açılış töreni bugün!

Türkiye'den KKTC'ye Su Temin Projesinin açılışı yapılıyor. “KKTC Su Temin Projesi” ile Anamur Dragon Çayı üzerindeki Alaköprü Barajı’ndan alınan su, Akdeniz’e döşenen boru hattıyla Girne yakınlarında yapılan Geçitköy Barajı’na aktarılacak.

KKTC'ye Su Temin Projesi'nin açılış töreni yarın!

Mersin'deki Alaköprü Barajı'nda tutulan suyu KKTC'ye ulaştıracak, "Asrın Projesi" olarak nitelendirilen "Türkiye'den KKTC'ye Su Temin Projesi", yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açılışını yapacağı törenle faaliyete geçecek.

KKTC'nin su sıkıntısı "Asrın Projesi" ile son buluyor!

"KKTC Su Temin Projesi" ile Anamur Dragon Çayı üzerinde tesis edilen Alaköprü Barajı'ndan alınacak 75 milyon metreküp su, Akdeniz'e döşenen boru hattı vasıtasıyla, Girne yakınlarında inşa edilen Geçitköy Barajına aktarılacak

Türkiye'den KKTC'ye Su Temin Projesi yarın faaliyete geçecek!

Mersin'deki Alaköprü Barajı'nda tutulan suyu KKTC'ye ulaştıracak, "Asrın Projesi" olarak nitelendirilen "Türkiye'den KKTC'ye Su Temin Projesi", yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açılışını yapacağı törenle faaliyete geçecek.

Asrın projesi için Alaköprü ve KKTC'de tören düzenlenecek!

Türkiye'den deniz altından borularla KKTC'ye ulaştırılan su Gecitköy Barajı'na akmaya devam ederken, projenin resmi açılış tarihi de kesinleşti. 17 Ekim'de hem Alaköprü hem de KKTC'de tören düzenlenecek. Erdoğan tören için KKTC'ye gelecek.

Alaköprü Haberi

Alaköprü

Anamur ilçesinde Alaköprü Barajı'nın iskan çalışması kapsamında inşa edilen konutların daha önce ertelenen kura çekimi, 55 konut için yapıldı.


Anamur Belediyesi'ndeki kura çekimine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Üner ile yetkililer katılırken, konut sahipleri salon dışında bekledi.


Sarıağaç, Akine ve Ormancık köyü muhtarları, Anamur Kaymakamı Cengiz Cantürk ile görüşerek, konutlardaki eksiklerin giderilmediğini, altyapı çalışmalarının tamamlanmadığını iddia etti.


Bu nedenlerle kura çekimine katılmayacaklarını belirten muhtarlar, konut sahipleriyle bölgeden ayrıldı.


Genel Müdür Yardımcısı Üner, gazetecilere, hak sahiplerinin tepkisine neden olan eksikliklerin giderilmesi için çalışmaların devam ettiğini söyledi.


Kura çekiminin yapıldığını ifade eden Üner, "Biz burada kurayı reesen çekeriz, isimleri belirleriz. Hak sahipleri sözleşmeyi 60 gün içinde imzalamadığı takdirde hak sahipliği düşer ve konutlar Milli Emlak'a devredilir. Milli Emlak da satışa çıkarır"...