09 / 05 / 2024

alanya Damlataş Plajı

alanya Damlataş Plajı

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde dünyaca ünlü Damlataş Plajı, deniz çekilmesiyle 30 metre genişledi. Tatilcilerin denize girdiği 50 metre genişliğindeki plaj 2-3 hafta içinde yaklaşık 80 metreye ulaştı...

Alanya Teleferik projesi hizmete girdi!

Alanya Kalesi'nin Ehmedek Kapısı ile Damlataş Sosyal Tesisleri arasında yapılan teleferikle yolcu taşınmaya başlandı.

Alanya Teleferik yılda 1 milyon kişiyi taşıyacak!

Alanya Teleferik projesi Alanya Kalesi'nin Ehmedek Kapısı ile Damlataş Sosyal Tesisleri arasında çalışacak. Teleferikle yılda 1 milyon kişiyi taşımayı planlanıyor.

Alanya Teleferik Projesi'nde son durum!

Alanya Belediyesi tarafından Damlataş Sosyal Tesisleri ile Alanya Kalesi Ehmedek Kapısı arasına planlanan Teleferik Projesi inşaatı, son sürat devam ediyor

Alanya Teleferik Projesi Mayıs'ta tamam!

Alanya Belediyesi tarafından Damlataş Sosyal Tesisleri ile Alanya Kalesi Ehmedek Kapısı arasına planlanan Teleferik Projesi inşaatı, tam gaz devam ediyor.

Antalya Kadınlar Plajı yaza açılıyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Alanya ve Gazipaşa’nın buluşma noktası Uğrak mevkiinde Ekim ayında temelini attığı “Kadınlar Plajı” yaz sezonunda ziyaretçilerini ağırlamaya hazırlanıyor.

Alanya Teleferik Projesi tanıtıldı!

Alanya Belediyesi tarafından Damlataş Sosyal Tesisi, Alanya Kalesi ve Ehmedek Kapısı arasında inşaatına başlanan Teleferik Projesi hakkında Seyahat Acenteleri ile bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Alanya teleferiğe kavuşuyor!

Damlataş Sosyal Tesisi, Alanya Kalesi ve Ehmedek Kapısı arasında yapılması planlanan Teleferik Projesi inşaatına başlandı. Çalışmaları yerinde denetleyen Başkan Yücel, Teleferik Projesi’nin Alanya’nın turizmine ve sosyal hayatına renk katacağını söyledi.

Alanya'ya teleferik müjdesi!

2016 yılının son Meclis Toplantısı, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel Başkanlığında Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Başkan Yücel, Damlataş Caddesi’ndeki Misafirhane yanından Alanya Kalesi’ne kurulacak teleferik sistemiyle ilgili de müjdeyi verdi.

Alanya'da teleferik projesi için düğmeye basıldı!

Yapımı için gün sayılan Teleferik Projesi için Damlataş Belediye Misafirhanesi yanındaki parkta düğmeye basıldı. Teleferik kabinlerinin kalkış noktası olacak bölgelerde bulunan palmiyeler söküldü, Başkan Yücel, "Şimdiden Alanya'ya hayırlı uğurlu olsun" dedi

Alanya’ya 2.5 yılda 200 milyon liralık yatırım!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel, Alanya’da Kadınlar Plajı’nın temelini attı, Mahmutlar, Kargıcak ve Cikcilli mahallelerine yapılan içme suyu tesisini hizmete açtı.

Alanya Galip Dere Plajı yenilendi!

Yerli ve yabancı misafirlere ücretsiz plaj hizmeti veren Galip Dere Halk Plajı, Alanya Belediyesi tarafından yenilenen yeni hali ile vatandaşların hizmetine sunuldu.

Alanya Belediyespor, İncekum Plajı’ndaki otoparkı tekrar işletmeye açtı!

Alanya Belediyespor, İncekum Plajı’ndaki Milli Emlak’a ait otoparka yine çöktü. Geçen yıl 15 bin lira ceza alan kulüp, otoparkı tekrar işletmeye açtı.

Alanya Uğrak'a kadınlar plajı yapılacak!

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi’nin Alanya’da 3’üncü derece doğal SİT alanındaki Uğrak’a yapacağı kadınlar plajı için ihale süreci başladı.

alanya Damlataş Plajı Haberi

alanya Damlataş Plajı




Antalya'nın Alanya İlçesi'nde dünyaca ünlü Damlataş Plajı, deniz çekilmesiyle 30 metre genişledi.


Yılda 3 milyonu aşkın turistin ziyaret ettiği turistik ilçe Alanya'nın dünyaca ünlü Damlataş Plajı, deniz çekilmesiyle 30 metre genişledi. Tatilcilerin denize girdiği 50 metre genişliğindeki plaj 2-3 hafta içinde yaklaşık 80 metreye ulaştı. Damlataş Plajı'nda inceleme yapan Jeofizik Mühendisleri Odası Alanya Temsilcisi İhsan Erman Kaptanoğlu, denizler ve plajlardaki kütle değişimlerinin genelde doğal nedenlerden kaynaklandığını söyledi. Damlataş Plajı'ndaki kum kütlesinin artışının da doğal nedenlerden kaynaklandığını vurgulayan Kaptanoğlu, "Bu değişimi meteorolojik ve mevsimsel dalga hareketlerine bağlayabiliriz. Tsunami gibi başka nedenlere bağlamak yanlış olur" dedi.



TSUNAMİ DEĞİL, DENİZ ÇEKİLMESİ

Cebelitarık Boğazı'nda kuzeyden güneye doğru gelen bir akıntı nedeniyle bu tip deniz çekilmelerinin meydana geldiğini anlatan Kaptanoğlu, "Damlataş Plajı'nda deniz seviyesinin 30-40 metre geriye...