05 / 05 / 2024

Alanya tarihi sarnıç

Alanya tarihi sarnıç

Antalya'nın Alanya İlçesi 'nde 13'üncü yüzyılda Selçuklu Sultanı Alaeddin Keykubat tarafından inşa ettirilen Alanya Kalesi 'ndeki tarihi sarnıçlar, turizme kazandırılmak üzere belediye tarafından restore edildi.

Avrasya GYO Alanya Gökay Sitesindeki daireyi kiraya verdi!

Avrasya GYO 1 Temmuz 2021 tarihi itibariyle kiraya verilen Antalya Alanya Türkler Beldesi Gökay Sitesindeki D blok 1 nolu evin, R blok 1 nolu evle değiştirilmesine ve kira koşullarının aynı kalacak şekilde ek protokol imzalanmasına karar verildi. 

İBB ve Kültür Bakanlığı arasında Yerebatan Sarnıcı anlaşmazlığı!

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, 'Büyük depreme dayanmaz' denilen tarihi Yerebatan Sarnıcı’nı güçlendirme projelerinin, Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nda bekletilerek bir karara bağlanmadığını ileri sürerken, Kültür Bakanlığı kararın alındığını belirtti. 

Antalya Alanya TOKİ 2020 başvuru tarihi ve fiyatları!

Antalya Alanya TOKİ 2020 başvuru tarihi ve fiyatları haberimizde yer alıyor. Antalya Alanya TOKİ 2020 ödeme planı nasıl? Antalya Alanya TOKİ 2020 başvuru tarihleri ne zaman? İşte detaylı bilgiler...

Alanya Kalesi’ndeki tahribat için ifadeler alındı!

Alanya Kalesi’ne ait tarihi surlara beton ve seramik kaplama yaptığı belirtilen Avusturyalı Walter Godina, Türkiye’ye döner dönmez KOM Şube Müdürlüğü’nde açıklamalarda bulundu.

Tarihi Alanya Kalesi içten yıkıldı!

Helenistik, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı medeniyetlerine ev sahipliği yapan Tarihi Alanya Kalesi’nin tarihi surları katledildi. Surların yakımına Avusturyalı emekli pilotun ev tadilatı yol açtı

Üsküdar'da tarihi sarnıca kepçe!

İstanbul'da, tarihi sarnıçların bulunduğu alanda, alınan karara uyulmayarak denetim olmadan kepçeyle çalışmalara başlandı. Üsküdar'da iki adet tescilli sarnıcın bulunduğu alana iş makineleriyel izinsiz girildi.

Tarihi yarımada için imar barışı başvurusu!

12. yüzyılda inşa edilen Molla Zeyrek Camisi ve çevresi, Yedikule surları ve zindanı, Sultanahmet bölgesinin yarısı, Küçük Ayasofya ile Acemoğlu Hamamı, tarihi sarnıçlar gibi yarımada içerisinde bulunan kaçak yapılar için imar barışına başvuruldu. 

Alanya Kalesi, Patara ve Fırnaz Koyu'nun sit statüleri yenilendi!

Türkiye’nin tarihi, doğal ve turistik güzellikleriyle bilinen Antalya’nın Alanya Kalesi, Kaş Patara ve Fırnaz Koyu ile Demre'nin Taşdibi Yarımadası'nın sit statüleri yenilendi.

Fatih Zeyrek Sarnıcı'ndaki tünel betonla kapatıldı!

İstanbul Fatih'te tarihi Bozdoğan Kemeri'nin hemen yakınındaki Zeyrek Sarnıcı'nda defineciler tarafından açılan 10 metre derinliğindeki tünel beton dökülerek kapatıldı.

Alanya'nın teleferik özlemi Mayıs'ta bitiyor!

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, belediyenin devam eden projeleri ve yatırımlarını sahada anlattı. Başkan Yücel, Alanya kalesinin trafik sorununu çözecek tarihi dokuyu koruyacak teleferik projesi için , “Son 30 yılın özlemi inşallah Mayıs'ta bitecek” dedi.

Alanya Alarahan yoluna asfalt!

Alanya’nın en önemli tarihi ve turistik mekanlarından biri olan Alarahan ve Alara Kalesi yolu sıcak asfaltla kaplandı.

Bebek’teki tarihi su sarnıcının restorasyon projesi hazırlandı mı?

Bebek’teki tarihi su sarnıcı İstanbul Büyükşehir ve Beşiktaş Belediyesi tarafından kiraya verildi. İstanbul 3. Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun 2012’de aldığı restorasyon projesinin hazırlanması kararı ise uygulanmadı.

Alanya Alaeddin Keykubat Parkı yenilendi!

Alanya’nın tarihi simgesi olan Alaeddin Keykubat Anıtı ve Parkı’nda yenileme çalışmaları tamamlandı. Yeni görünümü ile göz dolduran park, şehre giren misafirleri selamlarken, eşsiz görselleri ile bölgeye bambaşka bir hava katıyor.

Alanya tarihi sarnıç Haberi

Alanya tarihi sarnıç


Alanya Belediyesi'nin 'Denizcilik ve Gemi Müzesi' projesi kapsamında, yaklaşık 800 yıllık geçmişe sahip 2 sarnıç restore edildi. Hisariçi Mahallesi'nde 13'üncü yüzyılda genel kullanım amaçlı inşa edilen Selçuklu yapıları arasında yer alan Mecdüddin (Mecveddin) Sarnıcı ile Selçuklu döneminde liman hamamının su ihtiyacını karşılamak için kullanılan büyük sarnıcın restorasyonu tamamlandı.


'KALENİN EN BÜYÜK SARNICI'


Alanya Belediye Başkanı MHP'li Adem Murat Yücel, Denizcilik ve Gemi Müzesi çalışmaları kapsamında tarihi kaledeki büyük sarnıçların restore edilerek ziyarete açılmasını hedeflediklerini söyledi. Mecdüddin Sarnıcı'nın, 1'inci Derece Doğal, Arkeolojik, Tarihi ve Kentsel Sit Alanı Alanya Kalesi'nin en büyük sarnıçlarından olduğunu belirten Başkan Yücel, "Evliya Çelebi'nin 'Necmuddin Sarnıcı' olarak adlandırdığı sarnıcın üstünde herhangi bir kitabe bulunmuyor ancak İbrahim Hakkı Konyalı'ya göre bu sarnıç adını Karamanoğlu Mecduddin Mahmut'tan alıyor" dedi. 


SERGİ VE...