02 / 05 / 2024

Albatros Parkının imar planı değişti mi

Albatros Parkının imar planı değişti mi

2013’te Büyükçekmece’de başlayan yeşil alan kavgası son günlerde yeniden alevlendi. Sahildeki ‘Albatros Parkı’nın sahibi Büyükçekmece Belediyesi. Belediye bu alanda otel, rezidans ve dükkan yapmak istiyor.

Büyükçekmece Albatros Parkı'na otel yapılması mecliste reddedildi!

İstanbul Büyükçekmece'de yer alan son yeşil alanlardan Albatros Parkı CHP'li belediye tarafından imara açılmak istendi. Parkın imar değişiklik planı İBB Meclisi’ne taşındı. 20 katlı binaların inşası için parkı imara açma isteği AK Parti ve MHP'nin oyları ile kabul edilmedi. 

İsmet İnönü Parkı'nı korumaya alan imar değişikliği onaylandı!

İsmet İnönü Parkı’nı sonsuza kadar korumaya alan imar planı değişikliği İBB Meclisi’nde oy birliğiyle onaylandı...

Ordu Botanik Parkı'nın sökülmesine tepkiler sürüyor!

Ordu'da bulunan Batonik Park'ın sökülerek yerine şehir hastanesi yapılması planı hakkındaki tartışmalar devam ediyor. Ordu Valisinin “Şehir hastanesine ilişkin imar değişikliğine itiraz olmadı” açıklamasına Ordu Doğal Çevreyi Koruma Derneği (ORÇEV) Başkanı Gül Ersan'dan itiraz geldi.

Albatros Parkı, Büyükçekmece'nin millet bahçesi olacak!

AK Parti İBB Başkan Adayı Yıldırım, "Albatros Parkı'nı katakulliyle yemeye kalktılar. Büyükçekmece buna izin verir mi? Hiç heveslenmesinler. Orası Büyükçekmece'nin en güzel millet bahçesi olacak. Buradan söz veriyoruz" dedi...

Binali Yıldırım: Albatros Parkı'nı millet bahçesi yapacağız!

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım yaptığı açıklamada Büyükçekmece halkının meşhur bir Albatros sorunu olduğunu söyleyerek, "Orayı yedirmeyiz. Hiç heveslenmesinler. Burası millet bahçesi olacak." dedi.

Albatros Parkı'ndaki yapılaşmaya engel!

CHP'li Büyükçekmece Belediyesi'nin ilçenin en büyük yeşil alanlarından biri olan Albatros Parkı'nın yapılaşmaya açan plana mahkemeden engel geldi. 

Karşıyaka Nergiz Parkı'nın imar planı değişti!

İzmir Karşıyaka Belediyesi, halkın talepleri doğrultusunda Nergiz Parkı'nın milyonluk arazisi için imar planı değişikliği yaptı. İmar planında 'belediye hizmet alanı' olan 2 bin 500 metrekarelik arazi, resmen 'park' oldu.

Hasan Akgün Albatros Parkı sorusunu duyunca canlı yayını terk etti!

Başkan Hasan Akgün Büyükçekmece sahilindeki Albatros Parkı arazisine rezidans ve iş merkezi yapılmak üzere ihaleye çıkardı ve sattı.

Demir İnşaat'tan Albatros arsasının satışına ilişkin açıklama!

Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir Büyükçekmece’deki Albatros Parkı olarak bilinen arsanın satışı konusunda çıkan haberlere ilişkin açıklama yaptı.

Albatros Parkı'nın satılmasına mahalle muhtarından tepki!

Büyükçekmece Belediyesi'nin mülkiyetinde bulunan Albatros Parkı'nın 160 milyon TL bedelle Demir Grup Yapı İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.'ye satılmasına tepkiler büyüyor. Satışa en sert tepki, parkın bulunduğu Atatürk Mahallesi Muhtarı Alkış Soydan'dan geldi.

Albatros Parkı yerine konut ve turizm tesisi yapılacak!

İstanbul Büyükçekmece’deki Albatros Parkı 'nın satışı büyük tartışma yarattı. Albatros Parkı yerine konut ve turizm tesisi yapılacak.

Albatros Parkı'nın satılmasına tepkiler çığ gibi büyüyor!

CHP’li belediyenin Büyükçekmece’deki son yeşil alanı olan Albatros Parkı'nı satmasına tepkiler çığ gibi büyüyor.

Melih Gökçek'ten Albatros Parkı'nın satılmasına tepki!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Albatros Parkı’yla ilgili haberleri paylaşarak, parkın özel bir şirkete satılmasına tepki gösterdi.

Albatros Parkının imar planı değişti mi Haberi

Albatros Parkının imar planı değişti mi

İstanbul Büyükçekmece’de sahile yakın 30 bin metrekare yeşil alan belediye ile bölge halkının arasını açtı.

2013’te Büyükçekmece’de başlayan yeşil alan kavgası son günlerde yeniden alevlendi. Sahildeki ‘Albatros Parkı’nın sahibi Büyükçekmece Belediyesi. Belediye bu alanda otel, rezidans ve dükkan yapmak istiyor. Bölge halkı ve sivil toplu kuruluşları ise buna karşı. Dönem dönem bölgede eylem yapan, durumu protesto eden ‘Diren Büyükçekmece Platformu’, yaklaşık 30 bin metrekare alanda ağaç kesildiğini iddia ediyor. Bunun üzerine parka çadır kuran ve 27 gün nöbet tutan platform temsilcileri pazar günü polis ve zabıta müdahalesi ile alandan çıkarıldı. Platform sözcülerinin açıklamalarına göre 20 kişi gözaltına alındı, sonrasında serbest kaldı.


Yapılaştırmayın

Parkın yapılaşmaya açılmaması için mücadeleye devam edeceklerini belirten Diren Büyükçekmece Platformu temsilcileri İlker Kolukısa ve Pelin Çınar, CHP İl Başkanlığı’na...