07 / 05 / 2024

alemdağı köşkü nerede

alemdağı köşkü nerede

Sultan Abdülaziz döneminde Mimar Sarkis Balyan tarafından yaptırılan Alemdağı Av Köşkü 1946 yılında harap bir haldeymiş. 1937 yılında köşkün tamiri için gerekli meblağ tespit edildiğinde, köşk restore edilecekmiş.

Yaşar Küçükçalık nerede doğdu? Hangi şirketi kurdu? Şu an nerede çalışıyor?

Yaşar Küçükçalık kimdir? Hangi alanlarda çalıştı? Birlik Mensucat’ta ne iş yapıyor? İşte Yaşar Küçükçalık’ın biyografisi...

Mesa Bodrum Demirbükü'nde yaşam başladı! Mesa Bodrum Demirbükü nerede?

Mesa Bodrum Demirbükü projesinde yaşam başladı. Villa ve rezidans konut çeşitlerinin yer aldığı projede tapular hemen teslim edilecek. İşte projeye ilişkin merak edilen tüm detaylar...

Raif Ali Dinçkök kimdir, kaç yaşında?

Raif Ali Dinçkök kimdir? Raif Ali Dinçkök nerede doğdu? Raif Ali Dinçkök kaç yaşında? Raif Ali Dinçkök nereli? İşte ayrıntılar!

Çayınızı kahvenizi 1 TL’ye alın! Böyle indirim görülmedi! Yetişen kapıyor!

Enflasyonun artması gıda sektörünü fena vurdu. Vatandaşlar artık nerede indirim görse oraya akın ediyor. Öyle bir indirim haberi yapıldı ki! Yetişen alıyor! İşte detaylar!

Huawei Watch GT 3 Pro da şaşırtan fiyatlar! 1 Ekim 2022 fiyat listesi

Sağlamlığı ile öne çıkanTitanyum gövdeli Huawei Watch GT 3 Pro’nun fiyatı en düşük seviyeye geldi. Muadilleri arasında en sağlamı olarak bilinen Titanyum gövdeyle gelen Huawei Watch GT 3 Pro modelinin fiyatı en düşük nerede ve kaç lira?

Madnasa Türkbükü nerede?

Madnasa Türkbükü nerede sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. İşte Madnasa Türkbükü nerede sorusunun yanıtı ve proje detayları...

Sinpaş Kızılbük Devremülk nerede?

Sinpaş GYO imzası ile hayata geçirilen Sinpaş Kızılbük Devremülk projesi nerede sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. Projede teslimler 2023'te başlayacak...

Nidapark Küçükyalı Büyükada Multi Evler nerede?

Nidapark Küçükyalı Büyükada Multi Evler projesiyle ilgili detaylar haberimizde yer alıyor. Peki Nidapark Küçükyalı Büyükada Multi Evler nerede?

Nidapark Küçükyalı Büyükada nerede?

Nidapark Küçükyalı Büyükada nerede sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. İşte Nidapark Küçükyalı Büyükada nerede sorusunun yanıtı ve proje detayları...

TOKİ Ankara Sincan Saraycık 2020 kura çekilişi nerede yapılacak?

TOKİ Ankara Sincan Saraycık 2020 kura çekilişi nerede yapılacak sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. Saraycık TOKİ'de 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon konut tiplerine yer veriliyor.

Dekar Kıyıbahçe Ömerli nerede? 

Dekar Kıyıbahçe nerede sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. Proje 500 milyon TL yatırım bedeline sahip.

Dekar Kıyıbahçe nerede?

Çekmeköy Ömerli'de 84 bin 477 metrekare alan üzerinde hayata geçirilen Dekar Kıyıbahçe projesinde 2+1, 3+1 ve 4+1 bahçeli ev seçenekleri bulunuyor. Projede toplam 244 bahçeli ev yer alıyor. Peki Dekar Kıyıbahçe nerede?

Torkam E5 açık çarşı nerede?

Torkam E5 açık çarşı nerede sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. Projede 234 rezidans, 117 ofis ve 310 dükkan bulunuyor.

alemdağı köşkü nerede Haberi

alemdağı köşkü nerede

Alemdağı Köşkü Çocuk kampı olacak..


    Alemdağ'ında Alemdar köyü arazisi içinde bulunan ve Sultan Aziz zamanında yaptırılan büyük köşkün çocuk kampı olarak kullanılması düşünülmüştür. Aynı zamanda bu köşkten ahvali sıhhiyeleri icabatı Prevantoryumunda istirahat etmelerine lüzum görülen mektep talebeleri de istifade edebileceklerdir. 

    Yalnız köşkün halen harap bir halde bulunması yüzünden istifade edilemeyeceği cihetle Nafia Müdürlüğü'nce keşfinin yaptırılmasına karar verilmiştir. Tamir için sarfı icap eden meblağ tespit olunduktan sonra 1937 bütçesine bu miktarda tahsisat konarak gelecek yaza kadar tamir işi nihayete erdirilecektir.

    Meselenin müstaceliyetine mebni bayındırlık mühendisleri mahallinde tetkikata gönderilmiştir.


Son Posta 8 İkincikanun (Ocak) 1937



Abdullah Kutalmış Mızrak/Emlakkulisi.com

         ...