07 / 05 / 2024

Alemdar Karakolu istanbul

Alemdar Karakolu istanbul

Alemdar Karakolu öyle sıradan bir karakol değil...Talat Paşa’ya ‘Başbakanlık Koruma Dairesi’ vazifesi de yapan karakol yıkılıp aslına uygun tekrar yapılacak...

İstanbul'daki Alemdar Karakolu yıkılacak!

Alemdar Karakolu öyle sıradan bir karakol değil...Talat Paşa’ya ‘Başbakanlık Koruma Dairesi’ vazifesi de yapan karakol yıkılıp aslına uygun tekrar yapılacak...

Alemdar Öztürk: 50 yılda alınmayan hizmeti 5 yılda vereceğiz!

Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, iktidar desteğiyle Ceyhan'ın çehresini değiştirecek önemli vizyon projelerini gerçekleştireceklerini belirtti.Öztürk 'Ceyhan halkının 50 yılda alamadığı hizmeti 5 yılda alacağına inanıyorum' dedi.

Boğaçayı projesi, Kanal İstanbul kadar önemli!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya Boğaçayı projesinin kente 40 kilometre daha sahil alanı kazandıracağını belirtti. Türel 'Boğaçayı projesi Kanal istanbul kadar önemli' dedi.

Alemdar Öztürk: Ceyhan'da TOKİ'yi yapacağız!

Alemdar Öztürk, " Yola çıkarken halkımızın içinde, halkımızla birlikte " demiştik; bugün bizlere gösterdiğiniz ilgi ve alaka bu tabloyu çok net bir şekilde ifade ediyor.

Skyland İstanbul projesi 3 kule halinde yükseliyor!

Eroğlu Gayrimenkul'lün istanbul Seyrantepe'de konumlandırdığı, Skyland İstanbul; AVM, ofis, otel ve rezidans ile karma bir yaşam alanı sunuyor. Proje farklı yüksekliklerde 3 kule ve bu kuleleri birleştiren bir meydandan oluşuyor.

Rings İstanbul'da 50 ay 0 faiz!

Rings istanbul'da hemen teslim daireler 50 aya kadar sıfır faiz oranıyla sunuluyor. Rings istanbul'da yer alan bahçeli ve orman manzaralı teraslı evler ile Rings Rezidans'ta yer alan daireler bu kampanya kapsamında yer alıyor.

Rings İstanbul'da teslimler hemen yapılıyor!

Selin Yapı tarafından Sancaktepe'de inşa edilen Rings İstanbul'da hemen teslim daireler 50 aya kadar sıfır faiz oranıyla sunuluyor. Rings istanbul, 499 ev ve 99 rezidans daireden oluşuyor.

Alemdar Öztürk: TOKİ'yi Ceyhan'da hayata geçireceğiz!

Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, düzenlenen halk günü toplantısında Büyükşehir Belediyesi'nin tüm engellemelerine rağmen Kentsel Dönüşüm ve de TOKİ'nin Ceyhan' da hayata geçirileceğini ifade etti.

Alemdar Öztürk: TOKİ’yi Ceyhan’a getireceğiz!

Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk düzenlenen halk günü toplantısında yaptığı açıklamada Büyükşehir Belediyesi’nin tüm engellemelerine rağmen Kentsel Dönüşüm ve TOKİ’nin Ceyhan’da hayata geçirileceğini ifade etti.

Alemdar Öztürk: Engellemelere rağmen kentsel dönüşümü yapacağız!

Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, düzenlenen halk günü toplantısında Ceyhan Büyükşehir Belediyesi'nin tüm engellemelerine rağmen Kentsel Dönüşüm ve de TOKİ'nin Ceyhan'da hayata geçirileceğini ifade etti.

Alemdar Öztürk: Ceyhan kentsel dönüşümle yenilenecek!

Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, düzenlenen halk günü toplantısında Büyükşehir Belediyesi’ nin tüm engellemelerine rağmen Kentsel Dönüşüm ve TOKİ’ nin Ceyhan’da hayata geçirileceğini ifade etti...

Alemdar Öztürk: Ceyhan için gece gündüz çalışıyoruz!

Ceyhan'ın AK Partili Belediye Başkanı Alemdar Öztürk yaptığı açıklamada ilçeye yapılacak yatırımların gelmesi için gece - gündüz çalıştıklarını ve bütün kavgalarının hizmet için olduğunu belirtti.

42 Maslak Contemporary İstanbul’un yeni iş ortağı!

Sanat ve yaşamın iç içe geçtiği 42 Maslak, Türkiye’nin ve bölgenin uluslararası çağdaş sanat fuarı Contemporary Istanbul’un ortak sponsoru olarak önemli bir iş birliğine imza attı.

Alemdar Karakolu istanbul Haberi

Alemdar Karakolu istanbul

Eski İstanbul’dan geriye sadece hanlar, hamamlar kalmadı. Her biri sanat eseri değerinde; bulunduğu semtin alamet-i farikası olan nice karakollar da eski ihtişamlı günlerini hatırlatırcasına hâlâ ayakta. Devrin ünlü mimarları (mesela Balyanlar) tarafından inşa edilen bu karakollar zarif mimarileriyle semtlerine ayrı bir renk kattılar. Kimi devrin hükümdarının (Mecidiye, Aziziye) adını aldı; kimi de bulunduğu semtin... (Galata, Şehzadebaşı)


Hulusi Baba’nın film seti

Yerebatan Caddesi ile Alemdar Caddesi’nin kesiştiği noktada yer alan sarı renkli, üç katlı karakol da bunlardan biri.  1905’te inşa edildi, sıradan bir semt karakolu iken 1917’de önemi daha da arttı. Zira Sadrazam Talat Paşa hemen yanı başındaki konakta devlet işlerini idare ediyordu. Bu dönemde adeta ‘Başbakanlık Koruma Dairesi’ gibi vazife yaptı. Talat Paşa’nın bir yıl sonra yurtdışına kaçmasının ardından asli vazifesine...