05 / 05 / 2024

aliağa çarşı

aliağa çarşı

Aliağa'da bulunan İzmir Caddesi çarşıya dönüşüyor. Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, toplantıda projenin cadde esnafının önerisi üzerine gündeme geldiğini belirtti...

Aliağa'da emlakçılar için mesleki yeterlilik sınavları başladı!

Aliağa Ticaret Odası’nda (ALTO), sorumlu emlak danışmanı mesleki yeterlilik sınavları devam ediyor. Yazılı ve uygulamalı sınavın ardından başarılı olan emlak danışmanları, “MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi” alacak.

İzmir Aliağa'daki yatırımlarda son durum!

Ak Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut, İzmir Aliağa'daki projelerden ve yatırımlardan bahsetti. Akbulut, yeni hastane, alt-üst geçit, TOKİ ve çevre yolu yatırımları ile ilgili son durumu anlattı.

Aliağa'nın TOKİ yatırımları hız kesmeyecek!

Ak Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut, Başbakan Binali Yıldırım'ın 8 Mart'taki Aliağa ziyaretinin ardından değerlendirmelerde bulundu.

Aliağa'nın konut sorunu çözülecek!

İzmir'in Aliağa ilçesinde, son yıllarda artan göçle birlikte ev fiyatları ve kiralar ciddi şekilde artarken, AK Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut, Aliağa'ya TOKİ konutları yapılacağı müjdesini verdi.

İzmir Aliağa'ya yeni TOKİ projesi geliyor!

Ak Parti Aliağa İlçe başkanı Yaşar Akbulut, ilçe halkına verdiği "okulu olmayan bölgelere okul" müjdesinden sonra, bugün Ankara'da yaptığı bir dizi toplantı ve girişim neticesinde Aliağa'nın konut sorununa da neşter vuracak bir müjdeyi daha açıkladı.

Aliağa Kanal projesi yarım kaldı!

Aliağa kent içi içme suyu şebekesinin yenilenmesi projesi, yüklenici firmanın işi yarım bırakması nedeniyle ortada kaldı. Büyükşehir, yeni arıtma tesisi için önemli olan şebekenin kalan kısmı için önümüzdeki ay yeniden ihaleye çıkacak.

Aliağa Limanları Türkiye'nin yükselen değeri!

Alsancak Limanı'nın sadece yolcu limanı olarak mı kalacağı yoksa revize edilerek kapasitesinin büyütüleceği mi tartışılırken, Aliağa limanlarındaki yükseliş devam ediyor.Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka konuyu değerlendirdi.

İzmir Aliağa Paşaçiftliği imar planı değişikliği askıya çıktı!

İzmir Aliağa Paşaçiftliği imar planı revize edilerek yeniden askıya çıktı. Bakanlığın 4 Aralık 2014 tarihinde onayladığı Aliağa Paşaçiftliği imar planı revizyonu dün yeniden askıya çıktı...

Ege bölgesinin parlayan yıldızı Aliağa!

ULAŞTIRMA, Denizcilik ve Habercilik Bakanlığı Deniz Ticareti Genel Müdürlüğü ile Gümrük ve de Ticaret Bakanlığı' nın son açıkladığı rakamlar Aliağa limanlarının potansiyelini gözler önüne serdi.

Aliağa potansiyelini daha iyi değerlendirmek istiyor!

Adnan Saka, mevcut yolların Aliağa limanlarının ihtiyacını karşılamaktan uzak olduğunu ifade etti. Liman gerisindeki yaklaşık 150 dönümlük araziye herhangi bir inşaat yapılamamasının da bir başka sorun olduğuna değindi.

Hakan Erilkun: Gayrimenkul borsası sektörün önünü açar!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Menkul Kıymetler Borsası gibi birde Gayrimenkul Kıymetler Borsası kurulması önerisine sektör temsilcileri destek verdi. Hakan Erilkun: "Gayrimenkul borsası sektörün önünü açar" dedi...

Mustafa Güven Ağar kimdir?

İZSU Genel Müdürlüğüne Mustafa Güven Ağar getirildi. Peki, Mustafa Güven Ağar kimdir? Yeni İZSU Genel Müdürü Mustafa Güven Ağar, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? İşte Mustafa Güven Ağar..

Mustafa Güven Ağar İZSU'nun yeni patronu oldu!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Kanalizasyon Daire Başkanı Mustafa Güven Ağar'ı, İZSU’da Genel Müdür Yardımcısı olarak atamıştı. Kocaoğlu, Mustafa Güven Ağar’ı bu kez İZSU’nun 1 numaralı ismi olarak atadı.

aliağa çarşı Haberi

aliağa çarşı

Aliağa’da bulunan İzmir Caddesi’nin kentsel düzenleme projesi ile bir Çarşıya dönüştürülmesi amacıyla Aliağa Belediyesi ve Esnaf Sanatkârlar Odası işbirliğinde hazırlanan taslak proje cadde esnafı ve vatandaşların görüşüne açıldı. Caddenin araç trafiğine kapatılarak gece gündüz kentin simgesi olacak bir alışveriş çarşısına dönüştürülmesini içeren “İzmir Caddesi Çarşı Projesi” Aliağa Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen bilgilendirme toplantısıyla Cadde esnafı ve vatandaşlarla paylaşıldı. 

Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, yaptığı konuşmada “Siz istemeden hiçbir şey yapmayız. Dayatmamız yok. Aliağa’yı güzelleştirmek için her öneriye açığım” dedi.


ALİAĞA’NIN PRESTİJ ÇARŞISI OLACAK

Araç trafiğine kapatılacak ve “Çarşı” konseptine uygun düzenlenecek Projeye göre, İzmir Caddesi’ne sadece Acil durumlarda ve belli saatlerde esnafın ihtiyaçlarını karşılamak için araç girebilecek. Proje kapsamında ağaçlandırma, oturma bankları, ışıklandırma, tretuvar, alt ve alt yapı çalışmaları yapılacak....