05 / 05 / 2024

alışveriş merkezlerinde neler değişecek

alışveriş merkezlerinde neler değişecek

AVM'lerde acil tıbbi müdahale ünitesi, ibadet yeri, bebek bakım odası ve çocuk oyun alanı oluşturulması zorunlu olacak. AVM'ler, alkollü içki satan işletmelerin, ibadet yerlerine en az 100 metre mesafede olmasını düzenleyen kanundan muaf olacak

İş Bankası'ndan efsane Ramazan kampanyası! Ramazan alışverişi yapanlara 600 TL hediye! 

İş Bankası tarafından Ramazan alışverişi yapanlara 600 TL'lik indirim uygulanacağı duyuruldu. Peki kampanyanın detayları neler? 

İnternet alışverişlerinde buna dikkat! 14 gün içinde bunu yapmazsanız...

Sosyal medya alışverişleri özellikle Pandemi'den sonra küresel manada daha da çok yaygınlaştı. Adeta sektör haline gelecek kadar çoğalması beraberinde bazı sorunları da getirdi. Sosyal medya alışverişlerinde en büyük sorun 'alınan ürünün değişim aşaması' Peki bu sorunla ilgili neler yapılır.

Vakıfbank'tan yeni kampanya! Akaryakıt alışverişlerinizde 60 TL Worldpuan!

Türkiye'nin  en çok tercih edilen kamu bankalarından biri olan Vakıfbank'tan müjde! Akaryakıt alışverişlerinizde 60 TL Worldpuan! Peki, kampanya ayrıntıları neler? İşte detaylar...

TEB ile mobilya alışverişlerinden karlı çıkın! TEB’ten dev kampanya!

TEB birbirinden farklı kampanyalarına devam ediyor. Onlardan biri de mobilya ve yapı alışveriş harcamalarında yaptığı kampanya. Peki, kampanyaya nasıl başvurabilirsiniz? Kampanya ayrıntıları neler? İşte giyim ve aksesuar kampanyasına dair detaylar!

VakıfBank market alışverişlerinde sepetleri dolduracak! VakıfBank’tan büyük kampanya!

VakıfBank müşterilerini unutmuyor. Sayısız kampanyalar ile VakıfBank ayrıcalığını ortaya koyuyor. Peki, kampanyaya nasıl başvurabilirsiniz? Kampanya ayrıntıları neler? İşte gıda market alışverişlerinde geçerli olan kampanya!

Ziraat Bankası Bankkart ile market alışverişlerinde kazançlı çıkın! Bankkart sahiplerine dev kampanya!

Ziraat Bankası Bankkart sahiplerine birbirinden farklı kampanya olanağı sunuyor. Peki, kampanyaya nasıl başvurabilirsiniz? Kampanya ayrıntıları neler? İşte onlardan biri de market alışverişlerinde geçerli olan kampanya!

VakıfBank giyim ve kozmetik alışverişlerinde yüz güldürecek! VakıfBank’tan büyük kampanya!

VakıfBank müşterilerine sayısız kampanyalar sunmaya devam ediyor. Peki, kampanyaya nasıl başvurabilirsiniz? Kampanya ayrıntıları neler? İşte giyim ve kozmetik alışverişlerinde geçerli olan kampanya!

Penti indirimlerinde neler var? Buna bakmadan alışverişe çıkmayın 28 Ağustos 2022 fiyat listesi…

Okulların açılması için geri sayım başladı. Tüm aileler çocukları için okul alışverişine başladı. Ailelerin ise akıllarında ki en büyük soru işareti ucuz okul alışverişinin nereden yapılacağı. İşte 28 Ağustos 2022 fiyat listesi…

Alışveriş merkezlerinde otoparka ücret ödemeyin! 0-3 saat detayına dikkat!

Alışveriş Merkezleri’nde (AVM) otopark hizmeti yasal olarak ilk üç saat ücretsiz olmasına rağmen çoğu kuruluş bu kurala uymayarak milyonlarca lira haksız kazanç elde ediyor.

İnternetten alışveriş yapanlara vergi şoku! Yurt dışı alışverişlerinde yeni dönem 1 Mayıs'ta başlıyor!  

1 Mayıs 2022 tarihinden itibaren yurt dışından alışverişlere yeni düzenleme geliyor. Peki yeni düzenleme ile neler değişecek? 1 Mayıs tarihinden itibaren yurt dışı alışverişlerinde hangi düzenlemelerle karşılaşacağız? İşte ayrıntılar...

M1 alışveriş merkezlerinde çok sayıda yeni mağaza hizmete girdi!

COVID-19 salgını sürecinde toplu yaşam alanları için öne çıkan teiz hava ve ferah ortamlarıyla dikkat çeken M1 Adana ve M1 Gaziantep alışveriş merkezlerinde çok sayıda yeni mağaza hizmete girdi...

Alışveriş merkezlerinde kira tahsilatı takvimi yeniden düzenlendi!

Zorlu Gayrimenkul Genel Müdürü Didem Aydın, koronavirüs tedbirleri kapsamında kapatılan alışveriş merkezlerinin durumunu değerlendirdi...

Alışveriş merkezleri 11 Mayıs'taki açılışa hazırlanıyor!

Kepenk kapatan alışveriş merkezlerinde, salgının gerileme göstermesiyle birlikte 11 Mayıs'ta açılma kararı alındı. Karar kapsamında AVM'ler koronavirüs tedbirlerini almaya başladı...

alışveriş merkezlerinde neler değişecek Haberi

alışveriş merkezlerinde neler değişecek


Artık alışveriş merkezlerinde acil tıbbi müdahale ünitesi, ibadet yeri, bebek bakım odası ve çocuk oyun alanı oluşturulması zorunlu olacak. AVM'ler, alkollü içki satan işletmelerin, ibadet yerlerine en az 100 metre mesafede olmasını düzenleyen kanundan muaf olacak.


AVM YASASI MECLİSTE


Hükümetin uzun süredir hazırlığını yaptığı yeni AVM Yasası Meclis'e sunuldu.


Tasarıya göre AVM'lerde acil tıbbi müdahale ünitesi, ibadet yeri, çocuk oyun alanı, bebek bakım odası gibi alanların oluşturulması zorunlu olacak.


Konuyla ilgili açıklama yapan Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, büyük mağazalar ve AVM'lerdeki sosyal ünite, çocuk bakım ve ibadet yerleri gibi birimlere ilişkin kriterlerin yönetmelikle düzenleneceğini kaydetti.


O KANUNDAN MUAFLAR 


AVM'ler, alkollü içki satan işletmelerin ibadet yerlerine en az 100 metre mesafede olmasını düzenleyen kanundan muaf olacak.


Alışveriş merkezleri, küçük esnaf ve sanatkar işletmelerine yüzde 5...