05 / 05 / 2024

Allan Savory çölleşme

Allan Savory çölleşme

Allan Savory, Bütüncül Otlak Yönetimi ile dünya genelinde 15 bin hektar alanda mucizevi değişim yarattı. Savory’nin çözümü, çölleşme riskiyle karşı karşıya olan araziye binlerce çiftlik hayvanı yerleştirmek

Çölleşme tehlikesi kapımızda! 32 yılda 7,5 İstanbul büyüklüğünde tarım arazisi kaybettik!

Küresel iklim krizi, kentleşme ve bilinçsiz kullanım nedeniyle tarım arazilerimiz hızla azalırken, çölleşme tehlikesi de giderek artıyor. Son 32 yıl içerisinde 4 milyon hektar, yani yaklaşık 7,5 İstanbul büyüklüğünde tarım arazimizi kaybettik.

Tarımda bir başarı daha! Tarımsal atıktan yapılan gübre verimi % 42 artırdı

Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) Toprak Su ve Çölleşme ile Mücadele Araştırma Enstitüsünce tarafından yürütülen çalışmada, tavuk gübresi, ayçiçeği ve mısır atıklarından organik madde değeri yüksek kompost elde edildi.

Ürgüp'te arazi tahribatının dengelenmesi çalıştayı düzenlendi!

Nevşehir Ürgüp'te Orman ve Su İşleri Bakanlığı Çölleşme ve Erozyonla Mücadele (ÇEM) Genel Müdürlüğü tarafından arazi tahribatının dengelenmesi çalıştayı düzenlendi.

BM Çölleşmeyle Mücadele Konferansı 12 Ekim'de!

Anadolu Ajansı'nın "Global İletişim Ortağı" olduğu BM Çölleşme ile Mücadele Sözleşmesi 12. Taraflar Konferansı'nda 195 ülke çölleşme ile mücadele için Ankara'da buluşacak.

Armada, büyüme ve yenilemede yılın AVM'si seçildi!

Armada'nın Avrupa çapında AVM olması, 3. ödülle tescillendi. Armada, Uluslararası Alışveriş Merkezleri Konseyi (ICSC) tarafından her yıl düzenlenen yarışmada "Büyüme ve Yenileme Kategorisi" ile Yılın Alışveriş Merkezi seçildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile TİKA arasında protokol imzalandı!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile TİKA arasında imzalanan protokolle, ormancılık, çölleşme, erozyonla mücadele, su, doğa koruma ve meteoroloji alanlarında diğer ülkelere yönelik işbirliği çalışmaları yapılacak.

Türkiye, Çölleşmeyle Mücadele Konferansı'na ev sahipliği yapacak!

Türkiye'de ilk defa düzenlenecek olan Birleşmiş Milletler Çölleşme ile Mücadele Sözleşmesi Taraflar Konferansı (UNCCD COP12) 12 - 24 Ekim 2015 tarihinde Ankara'da yapılacak.

2. Uluslararası Katılımlı Kuraklık ve Çölleşme Sempozyumu yapıldı!

Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez 'Türkiye’de orman alanları artmıştır. Bugün itibariyle ülkemizin yüzde 27’si orman alanıdır. 2023 yılında bu alanı yüzde 30’a çıkarmayı hedefliyoruz' dedi.

Terkos Gölü'nde 20 yıllık ağaçlandırma çalışmaları meyvesini verdi!

İstanbul ' un en önemli su havzası Terkos Gölü ' nde 20 yıllık ağaçlandırma çalışmaları meyvesini verdi. Çölleşme tehlikesiyle yüz yüze kalan bölgede bir vaha oluşturuldu...

Allan Savory: Çölleşmeyi tersine çevirmek mümkün!

Allan Savory, Bütüncül Otlak Yönetimi ile dünya genelinde 15 bin hektar alanda mucizevi değişim yarattı. Savory’nin çözümü, çölleşme riskiyle karşı karşıya olan araziye binlerce çiftlik hayvanı yerleştirmek

Şemsi Bayraktar Dünya Çölleşme Günü ile ilgili açıklama yaptı!

Türkiye Ziraat Odaları Birliği ( TZOB ) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, kuraklık, erozyon ve çölleşme sonucu kaybedilen toprağın insanlığın ortak geleceğinin tehlikeye girmesi demek olduğunu vurguladı.

Iğdır Yöresi Rüzgar Erozyonu ve Çölleşme Semineri düzenleniyor!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürü Hanifi Avcı, Iğdır'ın yaz ve kış arasındaki sıcaklık farkının en fazla olduğu iller arasında yer aldığını belirterek, bunun kuraklığa yol açtığını söyledi...

Giresun Aksu Mahallesi'nin yeni imar planına izin verildi!

Giresun'da toplu konut inşaatı öncesi kabul edilen yeni imar planıyla Aksu Mahallesi'nde çölleşme tehlikesi doğdu. Yeni planla, oldukça yeşil olan bölgenin emsali arttırılarak en fazla 166 konut yapılabilecek bölgeye 437 konut yapılabilmesine izin verildi

Allan Savory çölleşme Haberi

Allan Savory çölleşme


Çölleşme ve kuraklık günümüzde yaklaşık 4 milyar hektar alanı ve 110 ülkede yaşayan 1,2 milyar nüfusu doğrudan tehdit ediyor. Dünyadaki orman varlığı yılda yaklaşık 7.3 milyon hektar aza lıyor. Türkiye’de Orman ve Su İşleri Bakanlığı geçtiğimiz günlerde Konya Kapalı Havzası’nın hidrolojik kuraklığa resmen girdiğini açıkladı. TMMOB Çevre Mühendisleri Odası, İstanbul için acil ekosistem koruma planı hazırlanması gerektiği konusunda uyarıyor. İstanbul’da yağan yağmur, betonlaşma, plansız kentleşme, ormansızlaşma yüzünden taşkınlara yol açıyor. Toprakla buluşamayan yağmur, yeraltı su kaynaklarına da ulaşamıyor ve dolayısıyla İstanbul’un susuzluk problemine çare olmuyor. Kuraklık nedeniyle İstanbul’u besleyen barajlarda ortalama su seviyesi yüzde yirminin altına indi. 13-15 Ekim'de İstanbul'a gelecek Oysa çölleşen topraklarımızı yeniden yeşertmek, su tutma kapasitelerini 3-4 yılda iki katına çıkarmak mümkün. Bunun için Bütüncül Yönetim’in...