22 / 05 / 2024

Alman lojistik firması Duisport kredi

Alman lojistik firması Duisport kredi

İki banka, Arkas Holding ve Alman lojistik firması Duisport ortaklığıyla Kocaeli’de kurulması planlanan uluslararası lojistik merkezi için 30 milyon dolarlık kredi verecek...

Mercedes-Benz Actros 1845 LS, MLA Lojistik filosuna katıldı

Yurtiçi taşımacılık, depo ve antrepo taşımacılığı alanlarında faaliyet yapan MLA Lojistik firması, filosuna 40 adet Mercedes-Benz Actros 1845 LS kattı. Buna göre MLA Lojistik’in araç parkındaki Mercedes-Benz marka araçlarının sayısı 75’e çıktı. İşte haberin ayrıntıları...

Alman devi Türkiye'yi seçti! İzmir'de üretim yapılacak

30 yılı aşkın süredir Türkiye'de madeni yağ üreten TotalEnergies Turkey Pazarlama, Alman beton firması Putzmeister Türkiye ile SANY Orijinal Yağlarının üretimi için üç yıllık yeni bir sözleşmeye imza attı. İşte tüm detaylar...

Uluslararası alanda pek çok sektöre üretim yapan Alman sanayi devini Türk şirketi satın aldı

Yedi farklı ülkede üretim tesisleri bulunan ve 4 bin çalışanı olan Alman sanayi devi, Türk firması ve gizemli ortağı tarafından satın alındı.

Alman otomotiv devinin bu model araçlarında ölümcül fren arızası! Firma servislerde ücretsiz tamir edecek

Alman lüks otomotiv firması 2006 ile 2012 yılları arasında üretilen model araçlarında ölümcül fren arızası tespit etti. Dünya genelinde bu model araçlara sahip olanların otomobillerini servise çektirmeleri istendi. Firma arızayı ücretsiz tamir edecek.

İFM'de inşa edilen Merkez Binası'nın tasarımı için ikinci ihale!

İstanbul Finans Merkezi’nde inşa edilecek Merkez Bankası binasının tasarımında değişiklik yapıldı. İlki için düzenlenen mimari yarışmayı Alman HPP firması kazanmıştı. Yeni tasarım ise “davet” usulüyle, Cumhurbaşkanlığı Sarayı mimarı Şefik Birkiye tarafından yapıldı...

VW’nin konut talebine TOKİ çözümü!

Türkiye’ye 943 milyon 500 bin liralık yatırım yapmaya karar veren Alman otomotiv firması VW’nin Manisa’da şirket kurması bölgeyi heyecanlandırdı. VW’nin sosyal alan, konut, eğitim binaları gibi talepleri olduğu kaydedildi.

EBRD ve ICBC’den Kocaeli lojistik merkezine 30 milyon dolar kredi!

İki banka, Arkas Holding ve Alman lojistik firması Duisport ortaklığıyla Kocaeli’de kurulması planlanan uluslararası lojistik merkezi için 30 milyon dolarlık kredi verecek...

ABD'li demiryolu şirketinden Eskişehir'e yatırım planı!

ABD'nin dünyada tanınan lojistik firması Greenbrier'in Üst Yöneticisi Bill Furman, Anadolu Üniversitesini ziyaret etti. AÜ Rektörü Prof. Dr. Gündoğan, "Greenbrier'in Eskişehir ve ülkemize yatırım yapması için elimizden geleni yapmaya çalışacağız" ifadelerini kullandı.

Alman ECE firması Türkiye'deki AVM sözleşmesinden çekildi!

Alman proje yönetimi firması ECE, Türkiye'de sahibinin Fethullah Gülen ile bağlantısı olabileceği şüphesiyle el konulan bir alışveriş merkezinin (AVM) yönetimini bıraktığını açıkladı.

Taksim Meydanı için özel malzemeler üretildi!

Taksim Meydanı, İstanbul’un uzun yıllardır her türlü yükünü taşıyor. Meğer o üzerine basıp geçtiğimiz zemin ne kadar önemliymiş. Alman ACO firması, zeminin drenajını yaparken 40 tonluk araçları ve kadınların ince topuklarını da gözetmiş.

Alman Biesterfeld, İstanbul ofisinde LAMP 83'ü tercih etti!

Aydınlatma aygıtları üretiminin lider Türk firması LAMP 83, dünyanın önde gelen kimyasal ve plastik madde üreticilerinden Alman firması Biesterfeld’in İstanbul merkez ofisini aydınlattı.

Apart Park'a Weeka talip oldu!

İstanbul'un otopark sorunu çözmek amacıyla 'Apart Park' projesini geliştiren İSPARK'a yatırım teklifi geldi. Alman markası Volkswagen'in lojistik firması Weeka, projenin yapımına talip oldu.

Siemens Mısır’da fabrika kuracak!

Alman Siemens firması, Mısır’da 3 doğal gazla çalışan santral, 600 rüzgar gülü ve rüzgar türbini motor kanatlarının üretimi için bir fabrika inşa edilmesi konusunda 8 milyar Euroluk anlaşma imzalandığını duyurdu.

Alman lojistik firması Duisport kredi Haberi

Alman lojistik firması Duisport kredi

Arkas Holding ve Alman lojistik firması Duisport ortaklığı ile Kocaeli’de kurulması planlanan uluslararası lojistik merkezi için EBRD ve Industrial Commercial Bank of China (ICBC) Türkiye’nin toplam 30 milyon dolar seviyesinde kredi desteği vereceği bildirildi. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; lojistik merkezi projesinin toplam maliyetinin 86 milyon dolar olmasının planlandığı kaydedildi.

Yeni lojistik merkezinin tamamlanmasıyla Asya ve Avrupa arasında demir yolu yük taşımacılığına büyük katkı sunulacağı ifade edilen açıklamada, lojistik merkezinin terminal bölümünün 26,5 hektarlık bir alana yayılacağı belirtildi.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen EBRD Sürdürülebilir Yatırım Başkanı Nandita Parshad, "Arkas raylı limanı, (raylı sevkiyat merkezi) inovatif, etkin ve çevre dostu birçok modelin birleşiminden oluşuyor. Bu, özel sektörün daha iyi bir ticaret yapılması ve entegrasyonun sağlanması alanında özel sektörünün neler başarabileceğini gösteriyor"...