19 / 05 / 2024

alman şirketleri covid19 etkisi

alman şirketleri covid19 etkisi

Yeni tip koronavirüs (Kovid) pandemisinin ikinci dalgası yaşanırken, haziran ayına göre, daha az sayıdaki Alman şirketinin ekonomik varlığının tehdit altında olduğu kaydedildi.

Fichtner Water Transportation GMBH Merkezi Alman Türkiye İstanbul Şubesi açıldı!

Fichtner Water Transportation GMBH Merkezi Alman Türkiye İstanbul Şubesi, Christian Koppmann, Haluk Üçem tarafından 100 bin TL'lik sermaye ile 26 Kasım'Da Mecidiyeköy, Polat Han'da kuruldu.

Moody's : Alman bankacılık sisteminin görünümü negatif!

Moody's yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği'nde uygulanan yeni bankacılık sisteminin Alman bankacılık sektörünün faaliyet ortamı üzerinde etkisini gösterdiğini belirterek, Alman bankacılık sisteminin 12-18 aylık görünümünün negatif olduğunu bildirdi.

Yalı Yeşilköy'ün ankastresinde Alman Miele imzası!

115 yıllık tecrübesi ile 5 kıtada faaliyet göstererek dünyanın en iyi beyaz eşya markaları arasında yer alan Alman firması Miele’nin ankastre ürünleri Yalı Yeşilköy’ün dairelerini süsledi.

Cezayir'in eski binalarını Türk şirketleri restore etsin önerisi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Cezayir'deki son gününde 'eski şehir' olarak bilinen Kasaba'yı gezdi. Bakımsız binaların Türk şirketleri tarafından restore edilmesini teklif eden Erdoğan, Beyoğlu'nu örnek gösterdi..

Gayrimenkul şirketleri vadeyi uzattı!

Yıl sonuna yaklaşırken gayrimenkul şirketleri konut almak isteyenler için vade sürelerini uzatan yeni kampanyalara ağırlık verdi. Kampanyalarda vadeler 50 ile 80 ay arasında olduğu gözleniyor...

Sadık Ayhan Saruhan: Basın Ekspres Yolu'nda konut inşa edeceğiz!

Dört yıl önce Alman Fakir'e ortak olan Sadık Ayhan Saruhan, Türk şirketleri için Avrupa'da büyük fırsatlar olduğunu söyledi. Saruhan, "2023 hedefleri için Avrupa'nın uyuyan markalarını satın almalıyız. Bu sayede sıçrama yaparız" dedi

Türk-Alman Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu bina yapım ihalesi 1 Aralık'ta!

Türk Alman Üniversitesi Rektörlüğü Türk Alman Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Binası Yapılması işini 1 Aralık 2014 tarihinde saat 14.00'te ihaleye çıkarıyor. İş 210 gün sürecek.

İstanbul'da ev almanın püf noktaları!

Herkesin hayalidir ev almak, ama İstanbul’da daha bir hayal… Her geçen gün daha da pahalaşan ev fiyatları, hayatı gittikçe daha da zorlaştırıyor. İşte İstanbul'da ev almanın püf noktaları...

Özak GYO grup şirketleri hakkında bilgi yayınladı!

Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. grup şirketleri hakkında bilgi yayınladı.

Alman devi Praktiker Türkiye'de yeniden yapılanıyor!

2013 yılında kar edemediği gerekçesiyle Türkiye'den çıkma kararı alan Alman yapı market devi Praktiker, geri dönüyor. Yeniden yapılanacak Praktiker'in 2015 yılında hedefi 30 mağaza açmak.

EGOD kapılarını Alman yatırımcılara açacak!

Egeli otomotiv yan sanayicilerini çatısı altında toplayan Ege Otomotiv Derneği (EGOD), üyelerini Alman yatırımcılarla bir araya getirecek. EGOD, bu yıl da üyeleri ile Bremenli yatırımcılar arasındaki ikili görüşmeleri sağlayacak.

Sinpaş'la Türkiye için ev almanın tam zamanı!

Sinpaş 40. yıl kampanyasını "Türkiye için ev almanın tam zamanı" sloganıyla tanıtıyor. Proje Sinpaş'ın İstanbul, Ankara, Gaziantep, Denizli ve Bursa projelerinde geçerli. Kampanya kapsamında 80 ay taksit yapılıyor.

Marmaris'te Alman turist yoğunluğu yaşanıyor!

Marmaris Limanı'na aynı gün içinde yanaşan iki kruvaziyer, ilçeye çoğu Alman yaklaşık 3 bin 500 yolcu getirdi. Gemi yolcuları, turizm sezonunun son günlerini yaşayan ilçeye hareketlilik kazandırdı.

alman şirketleri covid19 etkisi Haberi

alman şirketleri covid19 etkisi

Almanya'nın önemli ekonomi ve düşünce kuruluşlarından Ekonomi Araştırma Enstitüsü’nün (Ifo), Alman iş dünyası kasım anketine göre, ülkede şirketlerin yüzde 15’i Kovid-19 salgınının neden olduğu kriz dolayısıyla ekonomik varlıklarını tehdit altında.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Ifo'nun haziran ayındaki anketinde Kovid-19'un neden olduğu sağlık ve ekonomik kriz nedeniyle mevcudiyetlerini tehdit altında gören şirketlerin oranı yüzde 21 olarak duyurulmuştu.

İmalat sektöründe söz konusu oran yüzde 17’den 11’e düşerken, tekstil sektöründe bu oran yüzde 20’de kaldı. Varlıklarını tehdit altında gören şirketlerin oranı bilgi teknolojileri sektöründe yüzde 5, perakende sektöründe yüzde 14 ve inşaat sektöründe yüzde 4 oldu.

Ifo Anketler Merkezi Müdürü Klaus Wohlrabe, konuya ilişkin değerlendirmesinde, bu oranın (yüzde 15) yüzde 21 olduğu Haziran 2020'ye göre bir ilerleme olduğunu ifade ederek, "Yine de seyahat...