20 / 05 / 2024

almanya 2019 kira artışları

almanya 2019 kira artışları

Almanya Federal İstatistik Ofisi'nin verilerine göre ülkede Tüketici Fiyat Endeksi'nin artması kiralarda da 1,4 yükselişe neden oldu...

Almanya'da kira krizi büyüyor! Kira gideri hane gelirinin yarısına yaklaştı!

Almanya'da yaşayan vatandaşlar, COVID-19 pandemi döneminden bu yana kiralarını ödemekte zorlanıyor.  Vatandaşların konuta harcadıkları para hane gelirlerinin neredeyse yarısına ulaştı.

Almanya'da kira artışının kısıtlanması önerisi kabul edilmedi!

Almanya’da 26 Eylül seçimlerinde birinci olan Sosyal Demokrat Parti ile ortaklık kurmak istediği Yeşiller ve Liberaller arasındaki koalisyon anlaşması hızlı gelişiyor. Seçimler öncesi, “Servet vergisi gelecek. Kira artışı yasaklanacak. Emlak vergileri artacak” iddiaları ise boşa çıktı.

Almanya'da başbakan adaylarından artan kira ücretleri için yeni öneriler!

Almanya'da, 26 Eylül 2021 tarihinde gerçekleştirilecek olan genel seçimlerde yarışacak başbakan adayları artan kira ücretlerini masaya yatırdı...

Berlin’de 240 bin konutun kamulaştırılması için referandum yapılacak!

Almanya'da kira fiyatlarına yönelik yapılan protestolar sonuç verdi. Kentte 240 bin konutun kamulaştırılması için referandum yapılmasına karar verildi. 

Almanya'da esnafa kira yardımı nasıl yapıldı?

Almanya'da şu anda ev sahibine kirasını ödeyemeyen, vergi- sigorta, elektrik- su parası borcu olan esnaf yok. Aynı zamanda hiçbir esnaf iflasla karşı karşıya kalmadı. Devlet, esnafa kira desteğinden, vergi ve fatura yardımına kadar birçok ödeme yaptı.

Almanya'da kira ve temel yardımda muafiyet sınırı değişiyor!

Almanya'da federal hükümetin bu yılın başında yürürlüğe koyduğu, Almancası ‘Grundrente’ olan temel emeklilik ödeneği kapsamında bazı değişiklikler yapıldı.

Almanya'da sendikalardan kira sözleşmeleri çağrısı!

Almanya’da sendikalar ve birlikler, sosyal yardım artırılmasını istedi. 36 ayrı sendika ve birliğin ortak yaptığı çağrıda, kira sözleşmelerinin salgın döneminde iptal edilmesinin yasaklanması talep edildi. 

Almanya'da DİTİB ve YTB'den ihtiyaç sahiplerine kira yardımı!

Almanya'nın Köln kenti yakınlarındaki Hürth beldesinde, Diyanet İşleri Türk İslam Birliğine (DİTİB) bağlı Hürth Camisi yetkililerince mali destek alma şansına sahip olmayan vatandaşlara kira yardımı yapıldı.

Almanya'da Türk esnaflar Kovid-19 salgını nedeniyle kira sorunu yaşıyor!

Almanya'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle zor günler geçiren Türk esnaf kira sorunu yaşıyor...

Adalet Bakanlığı 2019'da 2 cezaevi ve 94 adliye binasına kira ödüyor!

Adalet Bakanlığı, 2019 Yılı Faaliyet Raporu’nda gayrimenkul bilgilerini yayınlandı. Rapora göre, bakanlık 2 ceza ve infaz kurumu, 94 adliye binasına kira ödüyor.

KT Kira Sertifikaları Varlık Kiralama'nın 2019 olağan genel kurul toplantısı 19 Mart'ta!

KT Kira Sertifikaları Varlık Kiralama'nın 2019 olağan genel kurul toplantısı 19 Mart 2020 tarihinde gerçekleşecek...

2019 yılı konut kira gelirlerinde istisna!

Konut kira geliri elde edenler bazı vergi istisnalarından yararlanabiliyor. İşte tüm detaylarıyla 2019 yılı konut kira gelirlerinde istisna...

2020'de beyan edilecek 2019 kira gelirlerinin vergi hesabı!

Her yıl; konut kira geliri için yararlanılabilecek istisna tutarı güncelleniyor. Güncellenen bu tutarlar beyanname veren yaklaşık iki milyon kişiyi ilgilendiriyor...

almanya 2019 kira artışları Haberi

almanya 2019 kira artışları

Destatis'in verilerine göre Almanya'da Tüketici Fiyat Endeksi'nin artması kiralara da yansıdı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Almanya Federal İstatistik Ofisi'nin verilerine göre, ülkede Tüketici Fiyat Endeksi geçen ay 2019'un aynı dönemine kıyasla yüzde 1,7 artış kaydetti.

Ülkede yıllık enflasyon, Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) tüm Avro Bölgesi için hedeflediği yüzde 2'nin altında kalmaya devam etti. TÜFE, Aralık 2019 yılında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 1,5 ve Kasım 2019'da da yüzde 1,1 artış göstermişti.

Destatis açıklamasında, ocakta enerji ürünleri fiyatlarındaki yükselişin genel fiyat hareketlerinde yukarı yönlü etkisi olduğu belirtildi.

Ülkede hizmete yönelik maliyetlerde kiralarda yüzde 1,4 artış gösterdi.

Almanya'daki yüksek emlak fiyatları işletmeleri...