29 / 04 / 2024

Almanya'da kira krizi büyüyor! Kira gideri hane gelirinin yarısına yaklaştı!

Almanya'da kira krizi büyüyor! Kira gideri hane gelirinin yarısına yaklaştı!

Almanya'da yaşayan vatandaşlar, COVID-19 pandemi döneminden bu yana kiralarını ödemekte zorlanıyor.  Vatandaşların konuta harcadıkları para hane gelirlerinin neredeyse yarısına ulaştı.



Almanya'da mali sıkıntılar hanelere yansımaya başladı. Vatandaşlar şehirlerdeki ev kiralarını ödemekte güçlük çekiyor. 

VATANDAŞLAR KIRSALA TAŞINMAYI DÜŞÜNÜYOR

Darmstadt Teknik Üniversitesi’nin yapmış olduğu araştırmaya göre, şehirde yaşayan vatandaşların yüzde 75'i kira fiyatalarından dolayı kırsala taşınmayı düşünüyor.

Araştırmada, kırsal bölgelere taşınmak isteyenler bürokratik engellerden dolayı taşınmayı ertelediklerini belirtti. Vatandaşlar, siyasilerden taşınma işlemlerinin hızlandırılmasını konusunda talep ediyor.

KİRA GİDERİ HANE GELİRİNİN YARISINA YAKLAŞTI

Geçtiğimiz on yılda şehirlerin iç kesimlerinde kiralar ciddi artış göstererek konut maliyetlerinin hane geliri içindeki payını ciddi şekilde artırdı. Vatandaşların yüzde 25'i net hane gelirinin yüzde 40'ından fazlasını konuta harcıyor.

 Almanya da kira krizi büyüyor! Kira gideri hane gelirinin yarısına yaklaştı!

EV KİRALARI 3 YILLIĞINA DONDURULABİLECEK

Konut kiralarının çılgın rakamlara ulaştığı Almanya'da 41.6 milyon hanenin yüzde 60’ının kiralık konutlarda oturuyor. Almanya'da koalisyon hükümetinin büyük ortağı SDP, kiracılara “rahat nefes” aldıracak bir yasa tasarısı hazırlıyor.
Yeşiller ve Hür Demokrat Parti (FDP) ile koalisyon hükümeti kuran büyük ortak Almanya Sosyal Demokrat Partisi (SDP), kiraların 3 yıl dondurulmasını içeren önemli bir yasa tasarısı üzerinde çalışıyor.

ALMANYA'DA ÇOCUK YOKSULLUK RAKAMLARI ARTTI

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu'nun (UNICEF) son raporuna göre, Almanya'da çocuk yoksulluk rakamları da tırmanışta.

Federal İstatistik Dairesi'nin verilerine göre, 2022 yılında Almanya’da yaklaşık 2,2 milyon 18 yaşın altındaki çocuk ve genç yoksulluk riski altında yaşıyor. Bunların bir milyondan fazlası sürekli olarak yoksulluk içinde yaşıyor.

Araştırmaya göre, OECD ve AB ülkelerinde her 5 çocuktan 1'i yoksulluk içinde yaşıyor. AB'de yaklaşık 6 milyon çocuğun bu durumdan etkilendiği belirtiliyor. UNICEF, politikacıları çocuklara ve gençlere daha etkili ve sürdürülebilir yatırım yapmaya çağırdı.

Arabuluculuk dönemi 1 Eylül'de başlıyor: Artık ‘Almanya’dan oğlum gelecek’ sözüyle kiracı çıkarılamayacak! 

Almanya’da emlak krizi büyüyor! Sosyal konut açığı çok fazla!

Geri Dön